Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Swanns kjærleik

«Kjærleik og galskap i vakker, fransk foreining [.] Margunn Vikingstad lukkast med å overføre Proust si særeigne språklege flyt til eit naturleg og moderne nynorsk, og blåser nytt, vitalt liv i ein av dei mest tonegjevande romanane i europeisk litteratur.»

Gro Jørstad Nilsen, Bergens tidende

Forfattarskapen til franske Marcel Proust (1871-1922) er ein nave i moderne litteratur verda over. Hans gigantiske roman «På sporet av den tapte tid», som kom ut i femten bind frå 1913 til 1927, har blitt eit uomgjengeleg referansepunkt for alle boklesande. Les mer

262,-

299,- Spar: 37,-

Sendes innen 3 virkedager
Forfattarskapen til franske Marcel Proust (1871-1922) er ein nave i moderne litteratur verda over. Hans gigantiske roman «På sporet av den tapte tid», som kom ut i femten bind frå 1913 til 1927, har blitt eit uomgjengeleg referansepunkt for alle boklesande. Augneblinken då hovudpersonen dyppar ein madeleine-kake i teen og blir utsett for det ein kallar eit ufrivillig minne, har i seg sjølv blitt ein ikonisk augneblink i moderne idéhistorie.

Generelt sett er Prousts store verk éin stor roman, med eit unnatak: «Swanns kjærleik», som er ein lang digresjon og i stor grad står på eigne bein. Forteljinga er blant dei mest kjende kjærleikshistoriene i verdslitteraturen, og er ein fin inngang i den store forfattarskapen og er i fleire land utgitt som eige verk.

Den intense historia om korleis levemannen Swann steg for steg forvillar seg inn i ei kjærleiksaffære, har alt som følgjer med av lengsel, havesjuke, sjalusi, svik, sjølvplaging og den underliggande undringa på om det verkeleg går an å kjenne eit anna menneske.

Medlemsvurdering:
En vakker historie fra barndommens rike. I et langsomt, men likevel drivende språk blir vi med Marcel tilbake til hans barndoms somre. Gjennom sanseinntrykket av å smake en liten madeleinekake dyppet i te kommer minnene tilbake. Boken har en springende fortellerstil og fokuserer på det generelle; det som skjedde hver sommer, i tillegg til at man går tilbake til spesifikke hendelser etter assosiasjonsprinsippet. Dermed kan det være vanskelig å vite hvor i fortellingen man befinner seg - uten at dette ødelegger leseropplevelsen. Det er de rike språklige bildene og metaforene som binder fortellingen sammen og gjør den til en ideell bok for late sommerdager. Det er bare å lene seg tilbake, bruke god tid og nyte - helst sammen med en madelienekake og en kopp te ...

Linn

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Skald
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
306
ISBN
9788279593652
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
À la recherche du temps perdu
Format
19 x 13 cm
Serie
Skalds klassikarar
På sporet av den tapte tid 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Kjærleik og galskap i vakker, fransk foreining [.] Margunn Vikingstad lukkast med å overføre Proust si særeigne språklege flyt til eit naturleg og moderne nynorsk, og blåser nytt, vitalt liv i ein av dei mest tonegjevande romanane i europeisk litteratur.»

Gro Jørstad Nilsen, Bergens tidende

Kunders vurdering

L
Linn – 07.04.2006

– En vakker historie fra barndommens rike. I et langsomt, men likevel drivende språk blir vi med Marcel tilbake til hans barndoms somre. Gjennom sanseinntrykket av å smake en liten madeleinekake dyppet i te kommer minnene tilbake. Boken har en springende fortellerstil og fokuserer på det generelle; det som skjedde hver sommer, i tillegg til at man går tilbake til spesifikke hendelser etter assosiasjonsprinsippet. Dermed kan det være vanskelig å vite hvor i fortellingen man befinner seg - uten at dette ødelegger leseropplevelsen. Det er de rike språklige bildene og metaforene som binder fortellingen sammen og gjør den til en ideell bok for late sommerdager. Det er bare å lene seg tilbake, bruke god tid og nyte - helst sammen med en madelienekake og en kopp te ...

a
aliénor – 15.07.2005

– Boka er ikke utrolig tjukk, men det er 7 av dem. Og dette er ikke lett underholdning - jeg brukte lang tid på å komme gjennom bare denne ene, mye fordi dette er litteratur som krever litt mer av leseren enn full konsentrasjon. Jeg ble fanget i filosoferinger over den minste detalj, assosiasjoner og digresjoner som tok meg med til et tapt rike - nemlig barndommen. På sporet av den tapte tid er et forsøk på å fange og ta tilbake det som var en gang for lenge siden, et forsøk på å reise til et sted som ikke finnes lengre. Det er fengslende når man kommer inn i det, men det kan være litt vanskelig å holde greie på hvor i historien man er til en hver tid, for det er igrunn ikke en historie med begynnelse og slutt. Det er en samling minner og bruddstykker som settes sammen for å gi innpass til en følelse eller steming, en tid, ikke for beskrive et spesielt handlingsforløp. Dette er å male med ord!

X
XX – 21.04.2005

– Dette er boken det er vanskelig å legge fra deg, noe du heller ikke bør gjøre. Isteden foreslår jeg at du låser deg inne, og leser de resterende elleve bøkene i serien. Lille Marcels opplevelser er både underlige og overraskende på en og samme gang. Scenen med Madeleinekaken har for eksempel blitt verdensberømt, og det sier ikke lite. På sporet av den tapte tid hører til den moderne litteraturen, og står for noe nytt selv i dag. Dette er etter min mening simpelthen et genialt verk som burde vært obligatorisk lesning for alle som ønsker å ha en viss peiling på litteratur.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Swanns kjærleik:

Emma

Jane Austen
Innbundet 
199,-
Maken
Ny!

Maken

Gun-Britt Sundström
Innbundet 
429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Jordet

Robert Seethaler
Innbundet 
345,- 379,-
 

Fri

Lea Ypi
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv