Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Tjuendedagen

roman

Hva skjer når drømmen om frihetens rike fordrives fra samfunnet og inn i den enkelte, helt inn i den enkeltes kropp? Og hva om det å realisere seg selv bare betyr å selge seg billig?
"Tjuendedagen" er en kritikerrost roman om private øyeblikk som blir gjort offentlige og om offentlige tjenester som blir privatisert, om norsk selvforståelse slik den ytrer seg gjennom seksualitet. Les mer

149,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Hva skjer når drømmen om frihetens rike fordrives fra samfunnet og inn i den enkelte, helt inn i den enkeltes kropp? Og hva om det å realisere seg selv bare betyr å selge seg billig?
"Tjuendedagen" er en kritikerrost roman om private øyeblikk som blir gjort offentlige og om offentlige tjenester som blir privatisert, om norsk selvforståelse slik den ytrer seg gjennom seksualitet. En kontroversiell bok og ikke minst en vakker og litt annerledes kjærlighetsroman.

"«Tjuendedagen» av Geir Gulliksen skaper overbevisende litterære koblinger mellom seksuell utfoldelse og grunnleggende samfunnsmessige endringer. (...) «Tjuendedagen» virker sterkt, også fordi den legger an et bredere historisk perspektiv. Den starter på midten av 1980-tallet og trekker linjene fram til nåtida. Jeg leser romanen i forlengelsen av de beste bøkene til Agnar Mykle, Dag Solstad og Vigdis Hjorth. Dét er nivået."
Tom Egil Hverven, Klassekampen

"Varsomt, variert, urovekkende og imponerende. (...) Den er så enerverende gjennomreflektert og stilistisk ren at det er fristende allerede nå å kåre den til en av høstens store romaner."
Cathrine Krøger, Dagbladet

"Geir Gulliksens nye roman er svært original, både i tema, fortellemåte, stil og språk."
Kjell Olaf Jensen, Dagsavisen

"Intenst, medrivende og velskrevet om identitetsdannelse og individuasjonsprosess i den norske samtidsvirkeligheten. Geir Gulliksens roman stiller viktige spørsmål. (...) Her er en uvanlig stilistisk sensitivitet, knivskarpe psykologiske og sosiologiske observasjoner, og en dyp innlevelse i personer og stoff."
Arne Hugo Stølen, VG (terningkast 5)

"Med 'Tjuendedagen' har Geir Gulliksen samlet mange ulike tråder i forfatterskapet og smeltet dem sammen til hans beste roman til nå. Prosjektet er ambisiøst og omhandler forholdet mellom individ og fellesskap, det private og offentlige, kropp og samfunn. Det er vide temaer hovedpersonene basker med, men Gulliksen gjennomfører prosjektet med språklig stramhet og skarp konsentrasjon. Det er ikke mange her til lands - om noen - som makter å gjennomføre et slik prosjekt på så imponerende måte."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad (En av årets ti beste romaner)

"Er det lov å komme med noe som ikke er fra 2012? Jeg prøver. Gulliksens roman «Tjuendedagen» er på samme tid urovekkende og vakker. Hemingway har sagt at et tegn på en god bok er når du skulle ønske forfatteren var en nær venn av deg. Slik er det med Gulliksen for meg."
Ida Vågsether, Stavanger Aftenblad

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203350474
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

J
Jensen – 07.10.2009

– Eg hadde ikkje høyrt om Geir Gulliksen før et las denne boka, og vart umiddelbart storimponert over hans evne og originalitet når det kjem til å skape ei handling og karakterar som lesaren blir fortrylla av! "Tjuendedagen" handlar om kjærleik og lidenskap, og sjølv om den her og der er litt pretensiøs og tung, er dette alt i alt ei knallgod bok som fortener mange lesarar! Boka handlar om eit ektepar som bestemmer seg for å inngå i eit forhold med ein tredjepart, noko som får konsekvensar for både dei og deira mannlege "kompanjong". Boka vågar å ta opp tema som utruskap, sex, alkohol og sjølvmord, og er alt i alt ei modig og leseverdig bok!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tjuendedagen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv