Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

De kaller meg ulven

roman

« Zeshan Shakar har bare skrevet tre romaner, men har allerede fått til mye. Det er noe inkluderende, ja nærmest folke­kjært, over disse bøkene. »

Knut Hoem, NRK

Vinner av Bokhandlerprisen 2022.

«Hvorfor hadde de ikke mer, husker jeg at jeg tenkte etter at hun døde. De var herfra, norske, nordmenn, burde de ikke hatt flere ting? De tinga andre norske foreldre og besteforeldre har. Les mer

229,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Vinner av Bokhandlerprisen 2022.

«Hvorfor hadde de ikke mer, husker jeg at jeg tenkte etter at hun døde. De var herfra, norske, nordmenn, burde de ikke hatt flere ting? De tinga andre norske foreldre og besteforeldre har. I hvert fall en hytte, en sånn uten strøm og vann, et sted der ingen andre ville ha hytte, midt uti skauen. Men nei. Ingenting. Jeg spurte mora mi en gang om hvorfor det var sånn.

'Sånn blei det', svarte hun.»

De kaller meg ulven er en beretning om å vokse opp med vissheten om at de gode kortene er skjevt fordelt. Hovedpersonens foreldre har hele livet arbeidet hardere enn helsa har tålt.

Likevel står så lite igjen etter dem.

Det er ingenting å arve bortsett fra minner og noen familiehistorier, fra fars oppvekst i Pakistan, fra mors finnmarksslekt, fra deres felles liv sammen i Oslo.

Nå er hjemmet oppløst, og faren vil forlate Norge for å bli gammel i hjemlandet.

Tilbake står hovedpersonen med en umettelig sult etter å eie og ha det alle andre har så mye mer av.

Medlemsvurdering:
Et levd liv som ømt, respektfullt og litt sentimentalt blir vist fram.

M.S.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205566392
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Priser
Bokhandlerprisen 2022

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

« Zeshan Shakar har bare skrevet tre romaner, men har allerede fått til mye. Det er noe inkluderende, ja nærmest folke­kjært, over disse bøkene. »

Knut Hoem, NRK

« En dypt bevegende roman »

Leif Bull, Dagens Næringsliv

« «De kaller meg ulven» er blitt en bevegende og klok fortelling om et sentralt stykke norsk virkelighet. »

Turid Larsen, Dagsavisen

« Varmt og sårt portrett av en far som er i ferd med å forsvinne. »

Ingunn Økland, Aftenposten

Kunders vurdering

M
M.S. – 28.06.2023

– Et levd liv som ømt, respektfullt og litt sentimentalt blir vist fram.

K
Kirsten – 09.02.2023

– Likte boka veldig godt

T
Thea – 06.02.2023

– Denne var dessverre ikke på samme nivå som Zeshan Shakars tidliger utgivelser. En skuffende leseropplevelse.

A
Anne T. – 24.01.2023

– Skuffende fra Shakar. Denne lever ikke opp til forventningene, med utgangspunkt i de foregående bøkene fra Shakar. Fortellingen blir distansert, litt rotete, og man får ikke tak i personene. Min lesepartner droppet boken halvveis.

A
Anita Tenold – 10.01.2023

– Meget godt skrevet. Interessant innføring i en ukjent verden. Gode betraktninger, som førte til mye ettertanke hos meg som leser. Denne boka gikk inn blant mine topp 10 bøker!

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 25.10.2022

– Zeshan Shakar har ved flere anledninger snakket om gleden ved å lese og å få bøker da han var medlem i Bokklubben Barn som liten. Senere betydde Beatles av Lars Saabye Christensen mye for ham, forteller han i et intervju. I romanen De kaller meg ulven er det hovedpersonen som er bokklubbmedlem og får oppleve gleden ved lesing.Oppveksten hans er på mange måter ulik min egen, men når jeg leser dette, så slår det meg hvor mange felles opplevelser man får gjennom bøker. Vi opplever bøker ulikt, hver leser legger sin egen forståelse inn i boka de leser. Men opplevelsen av å lese, den har vi felles. Det å skape sine egne bilder, få ny innsikt, drømme seg bort, bli underholdt eller hva det måtte være som hver enkelt av oss opplever i møte med en ny bok. Det er genialt å gi bort bøker til andre lesehester. Vi vet ikke hvilken opplevelse boka kommer til å gi, men vi vet at boka er en gave som blir åpnet igjen og igjen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på De kaller meg ulven:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv