Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Graverens datter

På slutten av 1930-tallet kommer den tysk-jødiske familien Schwart til USA etter å ha flyktet fra nazismen i Tyskland. Der har familien tilhørt den kultiverte middelklassen, men i Amerika må faren ta seg jobb som kirkegårdsgraver i en liten småby utenfor New York. Les mer

179,-
Sendes innen 1 virkedag
På slutten av 1930-tallet kommer den tysk-jødiske familien Schwart til USA etter å ha flyktet fra nazismen i Tyskland. Der har familien tilhørt den kultiverte middelklassen, men i Amerika må faren ta seg jobb som kirkegårdsgraver i en liten småby utenfor New York. Her møter de både fordommer og fattigdom, en overgang de takler dårlig. Det ender med tragedie.

Men datteren Rebecca klarer seg mot alle odds. Historien om hvordan hun klorer seg opp og fram gjennom tilværelsen, tar leseren med på en reise gjennom alle samfunnslag i etterkrigstidens Amerika.

Graverens datter er en storslått roman om overlevelse, tilhørighet og en kvinnes kamp for et nytt og bedre liv, skrevet av en av USAs aller største forfattere.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
637
ISBN
9788253042053
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
The gravedigger's daughter
Format
20 x 13 cm

Kunders vurdering

T
T – 05.04.2009

– Denne boka handler om en fattig familie og en brutal far. Rebecca Schwart blir født på havna i New York, som datter av to jødiske flyktninger. Foreldrene hennes er preget av erfaringene fra Holocaust, de er redde og rasende. I det nye landet føler de seg hatet og misforstått, og far Jacob Schwart lar frustrasjonen gå utover familien. Det ender i tragedie, men er også opptakten til et nytt liv for Rebecca. Hun er en meget sterk kvinne som må legge fortiden bak seg og starte på nytt flere ganger. Forfatter Oates lar oss bli grundig kjent med Rebecca, og denne boken er meget velskrevet. En gripende historie som er vanskelig å legge fra seg.

G
Glad i bøker – 08.02.2009

– I boka "Graverens datter" møter vi jødiske Rebecca Schwart som sammen med sin familie flyktet fra Tyskland til USA på slutten av 1930 tallet. det er vanskelig for familien og finne seg til rette, og til slutt ender det med en tragedie. Rebecca møter etterhvert Niles, som slett ikke behandler henne bra. Hun flykter fra ham med sønnen deres og skaper seg et nytt liv med ny identitet. Dette er en historie om en sterk kvinne som selv med sitt dårlige utgangspunkt klarer seg bra. Det handler om en kamp for å overleve , men også samtidig skjule sitt virkelige jeg, og sin bakgrunn. Boka er godt skrevet og forfatteren klarer å holde på intensiteten gjennom hele boka.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Graverens datter:

11 %

Maren Uthaug
Innbundet 
375,- 429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De der
Ny!

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv