Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Chimera

en øko-thriller

"På mesterlig vis klarer Gert Nygårdshaug å flytte oss til Kongos regnskog, til forskningsstasjonen CORAC - der den norske veterinæren Karl Iver Lyngvin er en av et tjuetall forskere som studerer hvordanregnskogens flora og fauna påvirkes av klimaendringene."

Telemarksavisa

Den norske zoologen, veterinæren og skarpskytteren Karl Iver Lyngvin blir headhuntet til CORAC, en forskningsstasjon i Kongos regnskog der et tyvetalls andre forskere driver studier på hvordan regnskogens flora og fauna påvirkes av klimaendringene. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Den norske zoologen, veterinæren og skarpskytteren Karl Iver Lyngvin blir headhuntet til CORAC, en forskningsstasjon i Kongos regnskog der et tyvetalls andre forskere driver studier på hvordan regnskogens flora og fauna påvirkes av klimaendringene. Sammen med den unge australske entomologen Zoe Wildt opplever Karl Iver noe som kan komme til å få svært dramatiske konsekvenser. Ikke bare for Karl Iver, men for hele klodens fremtid. I Gert Nygårdshaugs nye roman knyttes ubestridelige fakta og forfatterens grundige research sammen til en fiksjon som blir et høyaktuelt og spenningsfylt drama. Chimera er en klassisk Nygårdshaug-roman med sterke thriller-elementer og med et tema som allerede i nær framtid kan bli uhyggelig aktuelt.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202368999
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Serie
Mino Aquiles Portoguesa 4

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"På mesterlig vis klarer Gert Nygårdshaug å flytte oss til Kongos regnskog, til forskningsstasjonen CORAC - der den norske veterinæren Karl Iver Lyngvin er en av et tjuetall forskere som studerer hvordanregnskogens flora og fauna påvirkes av klimaendringene."

Erling Koldaas, Trønder-Avisa

"Bokas store styrke liggeri spenningen som bygger seg opprundt oppdagelsen av det skremmende viruset. Dessuten blir vi godt kjent med hovedpersoner og en rekke bipersoner,det er godt gjort, for dem er det flere av. De framstår som levende og ekte, med sine små og store feil og mellommenneskelige relasjoner. Legg til noen saftige overraskelser, et drivende godt språk med fin flyt og et tema som i hvert fall fascinerer denne leser, så er boka vanskelig å legge fra seg."

Kjetil Skotte, Oppland Arbeiderblad

"I denne nye romanen knyttes ubestridelige fakta og forfatterens grundige research sammen til en fiksjon som blir et høyaktuelt og spenningsfylt drama. Dette er en klassisk Nygårdshaug-roman med sterke thriller-elementer og med et tema som allerede i nær framtid kan bli uhyggelig aktuelt."

Anders Mehlum Hasle, Sandefjords Blad

"(...) en forfatter av de store former(...) en glitrendespenningsroman(...) i en klasse for seg her tillands."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Nygårdshaug-entusiaster ville finne det de leter etter: Et trykk av engasjement for verden og miljøet (livet i dethele tatt), fantasi inn til det vilt humoristiske (en misjonær blir for eksempel spist opp av maur i løpet av én natt), spenning til tider og en nysgjerrighet, som resulterer i et petimetrisk vell av fakta om livet og naturen og de skremmende motsetningene mellom de to «aktørene»."

Olav Egil Aune, Vårt Land

"Gert Nygårdshaug er en forfatter for de store formater (...)Historiene er spennende effektivt fortalt, med filmatiske kutt og forflytninger. Tekstmassen er ellers mettet med et stort naturvitenskapelig stoff, egnet til å overbevise om at Nygårdshaug har kunnskap- og forskerdekning for å rope så underholdende høyt om det han ser og vet."

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Kunders vurdering

C
Carmen castanos – 08.01.2020

– Chimera

T
Trine Sy – 22.08.2019

– Fornøyelig lesning

Oppdag mer

Bøker som ligner på Chimera:

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv