Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Himmelblomsttreet

«Vi er to menn. Du er knapt førti, jeg litt yngre. Vi sitter i det grønneste av alt grønt. Hør alle lydene. Det er ingen gråt. Jungelen gråt heller ikke da min landsby ble brent og alle mine døde. Jungelen kan ikke gråte. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
«Vi er to menn. Du er knapt førti, jeg litt yngre. Vi sitter i det grønneste av alt grønt. Hør alle lydene. Det er ingen gråt. Jungelen gråt heller ikke da min landsby ble brent og alle mine døde. Jungelen kan ikke gråte. Jungelen føder stadig nytt liv. Milliarder på milliarder av nye liv. Dette må vi passe på, Yenso, du og jeg, kanskje er det derfor vi sitter her nå, nettopp fordi du og jeg skal passe på denne jungelen som det aller viktigste på hele denne kloden.»

Hoverpersonen i Himmelblomsttreet, Jens Oder Flirum - alias Yenso - sitter sammen med kameraten Mino i Amazonas-jungelen. Hensynsløs kapitalistisk utnytting har ødelagt jungelen. Dette skal de bekjempe.

Jens Oder Flirum vender tilbake til Europa for å iverksette Den Store Planen.

Medlemsvurdering:
Hele trilogien er jo en verden for seg😊 Himmelblomsttreet gir lyst til å fordype seg i gartner-og botanikksysler og kjenne sol og blomsterlukt rundt seg. Så er det en god del finurligheter for intellektet. Nydelig lesning, både første og femte gang😊

Kristin K.G.Ødegaard

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202314811
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Serie
Mino Aquiles Portoguesa 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

K
Kristin K.G.Ødegaard – 01.04.2020

– Hele trilogien er jo en verden for seg😊 Himmelblomsttreet gir lyst til å fordype seg i gartner-og botanikksysler og kjenne sol og blomsterlukt rundt seg. Så er det en god del finurligheter for intellektet. Nydelig lesning, både første og femte gang😊

M
Mi – 08.07.2010

– Jeg var i utgangspunktet noe skeptisk til denne boka, men etter å ha lest noen sider fant jeg ut at den skepsisen var helt ubegrunnet. Gert Nygårdshaug har skrevet en flott bok om Jens Oder Flirum fra ei lita grend i Norge. Etter å ha sittet i fengsel i mange år for en forbrytelse han ikke har gjort begynner Jens Oder å reise. Han ender til slutt opp i Sør-Amerika hvor han bor hos en indianerstamme og driver innsamling og katalogisering av planter, samtidig som han ønsker å redde verden. Dette var en flott bok som anbefales på det sterkeste.

H
HTB – 14.06.2009

– "Himmelblomsttreet" er en fortsettelse på "Mengele Zoo", men også en egen historie. Her følger vi Yenso, eller Jens Oder fra Norge. Hans historie veves sammen med historien til Mino, terrorist og beskytter av verdens økosystemer. Livet til Yenso blir fortalt i broker, og det er i Amazonas-jungelen at hans misjon blir den samme som Minos: Å beskytte regnskogen for enhver pris. Vi tar et steg inn i fremtidens Europa, der en krig herjer, og kun regnskogens hemmeligheter kan stanse den. Dette er fantastisk og fantasifull fortelling, som likevel inneholder et glimt av sannhet. Kan dette skje i virkeligheten hvis vi glemmer å ta vare på det grønne her i verden? Boken anbefales på det varmeste, det beste jeg har lest på lenge!

C
CL – 06.05.2008

– i "Mengele zoo" leverte Gert Nygårdshaug fra øverste hylle. I oppfølgeren "Himmelblomsttreet" gjør han det igjen. Mino, hovedpersonen i "Mengele Zoo" dukker opp igjen, men denne gangen er han ikke hovedperson, selv om den mystiske karakteren preger en stor del av boken. Yenso, hovedpersonen, er fra flirumsgrenda i Norge. Vi får hans historie ukronologisk gjennom boken, noe som gjør at leseren sitter med spørsmål til siste slutt. Historien forteller om hvordan Yenso av tilfeldigheter blir oppdratt til å være regnskogens vokter og hvordan han utfører oppgaven i samarbeid med den verdensberømte øko-terroristen Mino. Boken anbefales på det varmeste. Den er bra skrevet og forteller en utrolig bra historie.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Himmelblomsttreet:

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv