Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Mengele Zoo

Fattiggutten Mino er født i regnskogen. Han er sommerfuglfanger og elsker jungelens mangfold av liv. Samtidig som Mino samler sommerfugler, ser han at jungelen ødelegges av multinasjonale selskaper.

En dag rammer katastrofen også hans landsby, og Mino er plutselig i sentrum av de store regnskogenes tragedie. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Fattiggutten Mino er født i regnskogen. Han er sommerfuglfanger og elsker jungelens mangfold av liv. Samtidig som Mino samler sommerfugler, ser han at jungelen ødelegges av multinasjonale selskaper.

En dag rammer katastrofen også hans landsby, og Mino er plutselig i sentrum av de store regnskogenes tragedie. Etter dette forvandles Mino til en fryktet kriger med ustoppelig hevntørst. I spissen for den beryktede sommerfugl-ligaen drar han ut i verden og sprer terror og skrekk.

Medlemsvurdering:
En bok man aldri går lei. Denne har jeg lest gang på gang, som lydbok er den også å anbefale, den er lest av Helge Winther Larsen, definitivt den beste lydbokoppleseren. Skal jeg bare anbefale en bok, blir det denne.

B

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202345198
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Serie
Mino Aquiles Portoguesa 1

Kunders vurdering

K
Kari Krogsrud – 24.08.2021

– Sterk historie og godt skrevet, men ikke helt min favoritt. Litt for brutal til tider.

S
Sissel Olufsen – 10.08.2016

– Mengele zoo

B
B – 26.01.2016

– En bok man aldri går lei. Denne har jeg lest gang på gang, som lydbok er den også å anbefale, den er lest av Helge Winther Larsen, definitivt den beste lydbokoppleseren. Skal jeg bare anbefale en bok, blir det denne.

s
skuffet – 21.04.2010

– Denne boken fikk priser som folkets favoritt, men ble på ingen måte min favoritt. Dette til tross for at den er godt skrevet og inneholder mye spennende fakta fra et område av verden vi kjenner lite til. Likevel synes jeg boken ble for mørk og depressiv å lese. Fortellingen om Mino som mister alt, er uten lyspunkter. Skildringene av tortur er unødvendig detaljerte, og jeg synes boken vitner om en sympati for terror som er skremmende. Denne boken opplevde jeg som et politisk innlegg og som en deprimerende fremtidsscenario. Kun en bok som anbefales for den med svært sterk mage!

E
Elisabeth – 21.10.2009

– Historien om fattiggutten Mino Aquiles Portoguesa har blitt kåret til det norske folks favorittbok - det er en kåring som undrer meg. Ikke det at boka ikke fenget meg, men noen favoritt ble den på ingen måte. Minos bakgrunn fra de latin-amerikanske regnskogene er grusom å lese om. Det er ufattelig hvilke umenneskelige påkjenninger denne befolkningen har lidd under. Likevel blir skrittet derfra til terrorvirksomhet stor for meg. Historien er godt fortalt, men jeg synes at den blir usannsynlig - og det passer seg ikke i en fortelling som skal være realistisk. Selve opplesningen er fin, det er teksten som ikke strekker helt til for meg.

S
Skancke – 06.03.2009

– Denne romanen handler om en gutt som opplever at alle innbyggerne i landsbyen hans blir slaktet ned, inkludert hans nærmeste familie. Som eneste overlevende tar han seg frem gjennom jungelen og blir funnet av en magiker som tar han med seg på sin vandring fra by til by og land til land. De to lever godt, men en dag inntreffer noe som igjen skal forandre den unge guttens liv. Hatet han føler mot vesten, og spesielt USA, skal gjøre ham til en etter hvert svært fryktet, og jaget, terrorist. Dette var en svært sterk bok, og innholdet og budskapet i boka vil jeg uten å nøle gi terningkast seks! Forfatteren får tydelig fram hvilken utbytting mange land har vært utsatt for fra rike, vestlige land. Hvilke grusomme overgrep som er gjort mot lokalbefolkninger - og hvordan vi mennesker i løpet av noen tiår er i ferd med å ødelegge den verdifulle økologiske balansen jorda vår har opparbeidet seg i løpet av millioner av år. Jeg syns romanen tidvis blir stillestående og tung, men dette er ikke en bok man bør sette seg ned med for å underholdes - denne er utdannende..

S
Simen – 04.11.2008

– Boka forteller historien om gutten Mino, som lever første del av barndommen sin i en liten landsby i regnskogen i Sør-Amerika. Da han ved en tilfeldighet er den eneste overlevende etter at landsbyen hans blir myrdet, fører det til at han etterhvert starter en "terroristgruppe" som angriper forskjellige mål som står for ødeleggelse av regnskogen. Dette er en kjempeflott bok! Veldig godt skrevet med god historie. Nygårdshaug har en utrolig fortellerevne, og denne historien fant i alle fall jeg utrolig fengende! Det eneste som kan sies om den er at den tar litt veldig av etterhvert, men jeg vil si med hånden på hjertet at den delen av boka som forteller om Minos barndom er det beste jeg har lest noensinne! Jeg anbefaler ALLE å lese denne boka - den er absolutt aktuell!!

L
Lena – 10.10.2008

– Man skulle tro en massemorder på 13 år ville gjøre enhver bok til et fyrverkeri, men "Mengele zoo" er likevel fryktelig kjedelig. Om det er den teite kjærlighetshistorien eller det grunne persongalleriet, eller den naive og til tider rent ut idiotiske fremstillingen av terrorisme som noe edelt, som er årsaken til min kjedsomhet vet jeg ikke, men at forfatteren her har greid å kverke en ellers opplysende og engasjerende historie fullstendig er helt sikkert.

T
T – 03.09.2008

– Mino Aquiles Portoguesa er seks år gammel når historien starter, og vi skal følge hans liv til han blir voksen. Mino opplever at hele familien blir utslettet i jaget etter profitt i regnskogen. Sakte men sikkert gjør overgrepene mot regnskogen Mino til en terrorist, og vi skjønner han godt. Nygårdshaug beskriver barndommen til Mino med en fantastisk innlevelse og detaljrikdom som gjør at vi kjenner han godt og vet hvordan han tenker. Når han møter sine følgesvenner i 16-årsalderen, bestemmer de seg for å slå tilbake mot de som ødelegger jungelen, og hevnen skal bli grusom. Dette er en utrolig spennende bok, og temaet med naturødeleggelser er minst like aktuelt i dag som da boka ble skrevet. Anbefales på det varmeste!

C
CL – 22.02.2008

– Gert Nygårdshaug har gjort det stort med å skrive denne Mengele Zoo. Nygårdshaug er utrolig på å skildre handlingens omgivelser og ikke minst personlighetene. Leseren blir kjent med Mino og Orlanda, to fantastiske personer som leseren knapt kan la være å bli på lag med. Når det gjelder historien er den noe av det beste en leser kan oppleve. Den når et høydepunkt i norsk litteratur. Blandingen av følelser og spenning balanserer i harmoni. Handlingen er rett og slett noe en ikke glemmer så lett, den er skjør, men samtidig sylskarp. For kunstneriske sjeler er denne boka et varp! Og for folk som leser bøker for spenning, burde denne boka stå langt fremme i køen.

A
Anita M.I. – 22.10.2007

– Vi må ikke glemme å ta vare på regnskogene, de er fortsatt jordas lunger. Det skjønner vi når vi leser denne boka, at vi har glemt... Jeg er SÅ ubeskrivelig glad for at Gert Nygårdshaug er blitt innlemmet i Bokklubbene at jeg kunne hoppe og danse. Dette er favorittboken min over alle, den har alt, spenning, drama, kjærlighet, en god historie, finurligheter, får en til å tenke over livet, og gjør en bevist over viktige verdensproblemer, uten å være pådyttende. Jeg anbefaler denne boka til alle jeg kjenner, familie og venner og kan ikke få skrytt nok av Gert Nygårdshaug, som er min absolutte number ONE favorittforfatter! TUSEN takk til bokklubben som har tatt Gert Nygårdshaug inn i varmen ;-) KJEMPEBRA!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mengele Zoo:

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv