Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Menn som hater ulver

«Lars Lenths nye roman, «Menn som hater ulver» er faktisk det Norge trenger og fortjener." - Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv.»

Rovdyrkonflikten eskalerer i denne brennaktuelle og underholdende thrilleren av Lars Lenth! Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Phung Johansen er på sopptur i de østerdalske skoger sammen med sønnen på fem år. De koser seg og småprater. Plutselig hører de noe uventet, og i skyggene mellom trestammene aner Phung bevegelser. Ut fra skyggene kommer fem digre beist med lys bust og flekkende tenner. Kvinnen skjønner at dette kan gå helt galt, men før det skjer, får hun lempet sønnen opp i et tre.

"I 'Menn som hater ulver' har Lars Lenth kokt sammen et heksebrygg som bobler over."

Arne Dvergsdal, Dagbladet

IKKE TRYGT I ELVERUM
Lars Lenth har skrevet en spenningsmettet og underholdende thriller. Vi aner tidlig at det er ugler i mosen, eller andre dyr, men de verste rovdyra er antagelig menneskene selv. Her er karakterer som står sterkt fram som maktsyke djevler og stakkarslige tusseladder som dilter med. Man treffer korrupte mennesker som har karret seg opp på samfunnets øverste hylle, og rovdyrkonflikten kan helt klart utnyttes for å få mer makt. Det kryr av våpen og menn som kan håndtere dem, og det kryr også av glefsende firbeinte med aggressiv atferd og en utrygg framtid. På den andre siden av gjerdet jobber forskere for å øke ulvestammen med tvilsomme metoder.

Den mest uberegnelige er kanskje den storvokste eremitten, Rino, mannen som identifiserer seg med ulven og som har stukket seg unna på hemmelig sted langt inni skauen. Han tar loven i egne hender, og resultatet er ikke vakkert. Vi kan gi ham litt kred for rettferdighetssansen, men han viser liten nåde overfor dem som ikke fortjener det.

"Menn som hater ulver er likevel en røverroman som blåser konflikten ut av proporsjoner og karikerer alle tenkelige og utenkelige posisjoner."

Ingunn Økland, Aftenposten

DET DRAR SEG TIL I DE DYPE SKOGER ...
Det er altså i Elverum det skjer. Og Phung Johansen er ikke den eneste som blir tatt av dage. Etter hvert forstår vi at ulveangrepet kan være planlagt, men hvordan og av hvem?

Menn som hater ulver er en frodig sidevender med karakterskikkelser som sitter som et skudd. Lenth har formet typer med sterk personlighet. Innimellom spenningsmomentene vil også du flekke tenner, men i latter. Du får nesten litt vondt av den latterlige varaordføreren Viggo med bollesveis og dårlig grep på kona Laila. Han får det rett og slett ikke til, hverken med henne eller som medlem av jaktlaget. Ikke tør han skyte noe heller, i motsetning til jaktlagets leder, som er troendes til å plaffe ned alt som kommer i hans vei. Fæl fyr med en broket fortid. Han er ingen amatør når det kommer til å bedrive krig. Og den ledende rovdyrforskeren - en gammel hasjrøykende hippie og landets mest kjente professor - har heller ikke ligget på latsiden, hverken når det gjelder å øke ulvebestanden eller sjekke opp unge, vakre assistenter. Det drar seg til i de dype skoger!

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
297
ISBN
9788248919674
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Menn som hater ulver
Format
21 x 14 cm
Nr
8095280
Serie
Leo Vangen og Rino Gulliksen 3

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Lars Lenths nye roman, «Menn som hater ulver» er faktisk det Norge trenger og fortjener." - Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv.»

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Menn som hater ulver:

Blå

Maja Lunde
Nedlastbar lydbok 
169,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 
Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-

Pilegrim

Jens Henrik Jensen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv