Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Jævla menn

«Vittig og vanvittig om jævla stefedre og det uskyldig-brutale åttitallet.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

En vill fortelling om å ha sju fedre på sju år – fortalt i en lett, sorgmunter tone. «En gang hadde jeg syv pappaer på syv år. Dette er fortellingen om de årene. Hvis det høres ut som om noe er funnet på, kan du være sikker på at det er sant.»

Les mer

429,-
Sendes innen 1 virkedag

«En gang hadde jeg syv pappaer på syv år. Dette er fortellingen om de årene. Hvis det høres ut som om noe er funnet på, kan du være sikker på at det er sant.»

Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

Svenskenes nye stjerneskudd-forfatter Andrev Walden romandebuterer med en vill, selvbiografisk fortelling om å vokse opp i kjølvannet av 68-bevegelsen, om mødre som står under kjøkkenvifta og sier jævla menn, om hvordan kjærlighet begynner og slutter, om en skalpert hamster, men mest av alt om menn. Og han rekker å lære mye om denne besynderlige arten gjennom de sju fedrene. Den sjuende er hans biologiske far, som han til slutt får møte.

I julen 1983 får syv år gamle Andrev ved en tilfeldighet vite at hans far ikke er hans far. Det er både en lettelese og kilde til lengsel etter den mystiske faren. Moren sier at den egentlige faren hans bor i et land langt borte og har hår ned til skuldrene. Som en indianer, sier moren, og peker mot albuen så gutten skal forstå. Det bruser i gutten. Det føles som om han er i en bok om en som får vite at faren hans er konge i et magisk land, og at en ånd skal ta ham med dit.

Da moren flytter fra faren han har kjent som sin i syv år, starter en ny fase av barndommen. Morens nye kjærester blir for ham nye fedre, syv forskjellige på syv år. – Jeg er glad jeg ventet så lenge med å skrive denne fortellingen. Nå er jeg selv midt i livet, har to barn – og jeg klarer å se på alle karakterene med en ømhet. Jeg vet selv hvor vanskelig det er å gjøre alt riktig, sier forfatteren til VG. I boka gjenopplever han sin barndoms mørkeste punkt, da en av morens kjærester, han som i boka blir kalt "Tyven", gyver løs på moren og skriker "Du skal dø nå." Men selv om det mørke i barndommen er med, vil han som forfatter ikke fråtse i det. Mye av det fæle skjer mellom linjene, og han forteller om den turbulente tilværelsen med moren og de mange fedrene, kompiser og søsken, i en lett, sorgmunter tone. 

Hver av de syv "fedrene" har fått et eget kapittel i boka, som er velskrevet og rapp og ble årets mest solgte bok i Sverige i fjor.

 

 

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
375
ISBN
9788248935667
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Jävla karlar
Format
22 x 15 cm
Nr
8224374

Om forfatteren

Andrev Walden (f.1976) er journalist og illustratør, oppvokst i Norrköping. I dag bor han i Stockholm med sin familie, og jobber som skribent i Dagens Nyheter. I 2017 ble Walden nominert – som første kronikør noensinne – til Stora journalistpriset i kategorien Årets berättare. Walden debuterte med Jævla menn i 2023 og vant Augustprisen samme år. Boka har høstet strålende kritikker og er en stor leserfavoritt.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Vittig og vanvittig om jævla stefedre og det uskyldig-brutale åttitallet.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Jævla bra!»

Knut Hoem, NRK

«Jævla menn er en knallsterk bok.»

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

« ... elegant og særegent ... Det er sårt, det er sterkt, men det er også skikkelig morsomt.»

Adresseavisen

«Sjelden har det vært så moro å lese en trist oppvekstskildring som den Andrev Walden skriver om i Jævla menn»

Leif Gjerstad, BOK365

«Walden får trivialiteter og avskyeligheter til å skinne»

Aftonbladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jævla menn:

Skammen
229,-

Skammen

Annie Ernaux
Innbundet 
229,- 349,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv