Kasse 19 - Claire-Louise Bennett

Kasse 19

; Bjørn Alex Herrman (Oversetter)

«En oppvekstroman om barndom og forelskelse, mensen, pubertet og vanskelige kjærlighetsforhold virker ikke akkurat lysende originalt. Men britiske Claire-Louise Bennett har en så original og intelligent vri på tematikken at det er bortimot den rareste boka jeg har lest. (...) Oversettelsen er briljant.»

, Dagbladet Terningkast 5
I et arbeiderklassestrøk vest for London skribler en skolejente ned historier på ledige plasser i oppgaveboka si, beruset av de første gnistene av fantasi og inspirasjon. Etter hvert som hun blir eldre gjør hun alt og alle hun møter til råstoff for dette utøylede talentet; den store russiske mannen som stiger rundt i supermarkedet der hun jobber i kassen, og som smyger til henne en utgave av "Hinsides godt og ondt". Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

I et arbeiderklassestrøk vest for London skribler en skolejente ned historier på ledige plasser i oppgaveboka si, beruset av de første gnistene av fantasi og inspirasjon. Etter hvert som hun blir eldre gjør hun alt og alle hun møter til råstoff for dette utøylede talentet; den store russiske mannen som stiger rundt i supermarkedet der hun jobber i kassen, og som smyger til henne en utgave av "Hinsides godt og ondt". De voksende bunkene av andre bøker som hun mister - og finner - seg selv i. Til og med i den voldsomme oppløsningen av et vennskap. Den sitrende spenningen hun finner i å mane fram karakterer og scener i hodet, kan bare sidestilles med begeistringen hun føler ved å skape seg en livsvei, to kreative skapelsesprosesser som gir næring til en lysende og fortærende flamme av eksplosivt talent, liv og litteratur.

.Jeg falt rett ned i Kasse 19, og ville ikke klatre ut igjen. Det er en nydelig roman -
jeg vet ikke hvorfor, og det gjør den bare enda bedre."
Roddy Doyle

.Bennett skriver som ingen andre. Hun er et sjeldent talent,
og Kasse 19 er en mesterlig roman."
Karl Ove Knausgård
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Cathrine Krøger, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Pelikanen
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 278
ISBN: 9788283831139
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Checkout 19
Format: 21 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger