Anarchy in the UKR - Serhij Zjadan

Anarchy in the UKR

; Dagfinn Foldøy (Oversetter)

«Serhij Zjadan (47) er forfatteren og pønkmusikeren som ble krigskorrespondent. Denne skildringen fra Ukraina må du lese. Nå!»

, VG Terningkast 5

Anarchy in the UKR er en intens, poetisk road trip gjennom Ukrainas postsovjetiske landskap og nære historie.

Les mer
Vår pris
189,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 189,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Anarchy in the UKR er en intens, poetisk road trip gjennom Ukrainas postsovjetiske landskap og nære historie. Romanens forteller har lagt ut på reise for å skrive en bok om anarkismen. Men mer enn å skildre fortidens anarko-kommunistiske helter, ender boka med å speile en ukrainsk oppvekst i skyggen av Sovjetstatens fall. Romanen blir som et puslespill, der hver brikke legger en ny bit til bildet av Øst-Ukraina fra 1980-tallet til i dag.

I bokas andre del skildrer Zjadan sin reise inn bak frontlinjene til de prorussiske opprørerne i Øst-Ukraina i april–mai 2014. Uten å ville dele virkeligheten og menneskene han møter inn i rett og galt, venner eller fiender, søker han forståelse og reflekterer over det han ser, i en bok gjennomsyret av tanker rundt frihet, hva friheten betyr og hvorfor den er så nødvendig.

Anarchy in the UKR er den første boka som er oversatt fra ukrainsk til norsk. Det er en uforglemmelig, vakker og rå roman fra et brennbart område i Europa, fra en viktig og særpreget forfatter.

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Sindre Hovdenakk, VG
Terningkast 5 Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen
Terningkast 5 Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Pax
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 256
ISBN: 9788253043333
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Anarchy in the UKR
Format: 20 x 13 cm
Nr: 8200807
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Serhij Zjadan (f. 1974) er en av Ukrainas mest toneangivende forfattere og regnes som en av de fremste innen sin generasjon. Zjadan er født i Starobilsk i Luhansk fylke helt øst i Ukraina, og er nå bosatt i Kharkiv, der han er virksom i det litterære miljøet. Han har gjendiktet verker av bl.a. Paul Celan og Charles Bukowski til ukrainsk, er vokalist i bandet Sobaky v kosmossi (Hunder i verdensrommet) og har engasjert seg aktivt i samfunnsspørsmål, blant annet under opprørsdagene Euromajdan i februar 2014. Etter debuten i 1995 har han utgitt en rekke romaner, lyrikk, noveller og essay, er oversatt til 12 språk og har vunnet flere viktige priser, deriblant Jan Michalski-prisen, BBC Ukrainian's Book of the Decade Award og Angelus-prisen. Zjadan er kjent for sin unike stil og for å blande forskjellige sjangre i verkene sine. Han omtales gjerne som "den ukrainske Rimbaud".

«Serhij Zjadan (47) er forfatteren og pønkmusikeren som ble krigskorrespondent. Denne skildringen fra Ukraina må du lese. Nå!»

, VG Terningkast 5

«Anarchy in the UKR er en litterær opplevelse avde sjeldne, og gir et innblikk i en betent og aktuell konflikt.»

, Adresseavisen Terningkast 5

«Intenst og velskrevet om frihet, ansvar og anarkisme i et postsovjetisk, plaget Ukraina.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Løssluppen, leken, fandenivoldsk, ung og opprørsk.»

, Aftenposten

«Et motspråk til maktspråket som krever monopol på sannheten.»

, Klassekampen

«Boken skildrer hvordan de som var barn da Sovjet-æraen tok slutt, har taklet livet etter kollapsen – et liv der verdensbegivenheter har vært noe ganske hverdagslig. ... Serhij Zjadans særegne roman handler om å finne både glede, håp og frihet i det totalitære så vel som i sammenbruddet – og ikke minst i det nye som oppstår.»

, Ny Tid