Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Beviset

«Handlingen beveger seg i tid fra randen av den andre verdenskrigen til å utspille seg i et nyopprettet kommunistisk diktatur. Trykket fra første bind avtar ikke i nevneverdig grad ...»

Knut Hoem, nrk.no

Etter tvillingbrorens forsvinning over grensen er Lucas alene, forvirret og fra-revet en del av seg selv. Han forsøker å gjøre det gode i et land der det onde har tatt styringen, og der menneskene slåss med traumene etter krigen. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Etter tvillingbrorens forsvinning over grensen er Lucas alene, forvirret og fra-revet en del av seg selv. Han forsøker å gjøre det gode i et land der det onde har tatt styringen, og der menneskene slåss med traumene etter krigen. Det eneste som vitner om livet med broren, er historiene som er nedskrevet i den store skriveboken.

Beviset er en roman om atskillelse, følger av krig og å leve i et samfunn der løgnen blir satt i system. Den er andre bok i Agota Kristofs romantrilogi, en moderne klassiker i europeisk litteratur.

«Det finnes romaner som forandrer leserens perspektiv, som treffer leseren med en kraft helt utenom det vanlige. Sånn er Agota Kristofs bøker; preget av en slags rå og uovertruffen magi.» Hanna Nordenhök, Expressen

Medlemsvurdering:
Krigen er over og diktaturet innført. Tvillingbroren er borte, og Lucas bor alene i bestemors hus ... en stund. Livet i et totalitært samfunn fortoner seg som like ille som under en krig, men med andre utfordringer. De best egnede overlever.

Harald K

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202663162
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
La preuve
Serie
Claus og Lucas 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Handlingen beveger seg i tid fra randen av den andre verdenskrigen til å utspille seg i et nyopprettet kommunistisk diktatur. Trykket fra første bind avtar ikke i nevneverdig grad ...»

Knut Hoem, nrk.no

«Beviset er andre roman i en trilogi av uvanlig kvalitet ... Et slikt postmoderne spill med fiksjoner følger jeg gjerne videre til tredje og siste bind i Agota Kristofs fascinerende trilogi.»

Tom Egil Hverven, Klassekampen

«Det finnes romaner som forandrer leserens perspektiv, som treffer leseren med en kraft helt utenom det vanlige. Sånn er Agota Kristofs bøker; preget av en slags rå og uovertruffen magi.»

Hanna Nordenhök, Expressen

«Romanane er korte, men skrivne med ein intensitet og ei eksistensiell smerte som treffer lesaren med rå kraft i eit univers av vald, mishandling, overgrep og drap, lengslar, sorg og sakn. »

Oddmund Hagen, Dag og Tid

Kunders vurdering

H
Harald K – 23.02.2022

– Krigen er over og diktaturet innført. Tvillingbroren er borte, og Lucas bor alene i bestemors hus ... en stund. Livet i et totalitært samfunn fortoner seg som like ille som under en krig, men med andre utfordringer. De best egnede overlever.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Beviset:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv