Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Den tredje løgnen

«De to tvillingenes skjebne vil fortsette å fascinere lesere i alle aldre.»

NRK

Med Den tredje løgnen avsluttes Agota Kristofs mektige trilogi om tvillingene Lucas og Claus, et mesterverk i nyere europeisk litteratur. Det er en roman som utvider forfatterens helt spesielle litterære univers, «som setter menneskelige begreper om godt eller ondt på spill» (Klassekampen). Les mer

308,-

339,- Spar: 31,-

Sendes innen 3 virkedager
Med Den tredje løgnen avsluttes Agota Kristofs mektige trilogi om tvillingene Lucas og Claus, et mesterverk i nyere europeisk litteratur. Det er en roman som utvider forfatterens helt spesielle litterære univers, «som setter menneskelige begreper om godt eller ondt på spill» (Klassekampen).

Etter tiår i eksil flytter Lucas tilbake til sin barndoms by. Han minnes årene i ensomhet, atskillelsen fra tvillingbroren Claus, krigen, tilflukten hos bestemoren som folk kalte «heksa». Nå vil han prøve å finne broren Claus. Men hva hvis hele livet var basert på en løgn?

Som med de to foregående bindene i trilogien, Tvillingenes dagbok (2019) og Beviset(2020), er denne nyutgaven basert på Willy Flocks oversettelse, som er blitt forsiktig modernisert av Henninge M. Solberg i samarbeid med redaksjonen.

«En mørk studie av den menneskelige psyken.» New York Times Book Review

Medlemsvurdering:
Denne boka avslutter trilogien om tvillingene Lucas og Claus, eller: er de to? Er det bare noe Lucas/Claus forestiller seg for å klare seg under vanskelige livsbetingelser? Gutten/-e noterer alt det viktige i skriveboken; kanskje er den den vi lesere har lest nå?

Harald K

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
174
ISBN
9788202618063
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Le troisième mensonge
Format
21 x 14 cm
Nr
8196710
Serie
Claus og Lucas 3

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«De to tvillingenes skjebne vil fortsette å fascinere lesere i alle aldre.»

Knut Hoem, NRK

«I avslutningen henter Agota Kristof fram sitt litterære arsenal i den forstand at hun stiller lesere overfor det gåtefulle og paradoksale ved å blande fiksjon og sannhet.»

Turid Larsen, Dagsavisen

Kunders vurdering

H
Harald K – 24.02.2022

– Denne boka avslutter trilogien om tvillingene Lucas og Claus, eller: er de to? Er det bare noe Lucas/Claus forestiller seg for å klare seg under vanskelige livsbetingelser? Gutten/-e noterer alt det viktige i skriveboken; kanskje er den den vi lesere har lest nå?

I
Inda Dragnes – 09.03.2021

– Like bra som de 2 andre

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den tredje løgnen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Hitra

Samuel Bjørk
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv