Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Dyrenes gård

roman

«Forblir den store satiren over de mørkeste kapitlene i vår moderne historie.»

Malcolm Bradbury

Mr. Jones på Storgård er så alkoholisert og lat at han en dag glemmer å fôre dyrene. Det påfølgende opprøret under ledelse av grisene Napoleon og Snøball fører til at dyrene i samlet flokk jager Jones på dør. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Mr. Jones på Storgård er så alkoholisert og lat at han en dag glemmer å fôre dyrene. Det påfølgende opprøret under ledelse av grisene Napoleon og Snøball fører til at dyrene i samlet flokk jager Jones på dør. Revolusjonen er et faktum!

De nye lederne på den nå omdøpte Dyregård lover å gjøre slutt på de grelle ulikhetene som råder i det lille samfunnet, slik at alle på fire bein får lik tilgang til godene. Men etter hvert som tiden går, svinner opprørets idealer og noe nytt og helt uventet kommer tilsyne ...

Dyrenes gård [Animal Farm] er George Orwells storslagne satire over maktens korrumperende kraft, en tidløs roman som fortsatt fremstår like brennaktuell.

Medlemsvurdering:
Kamerat Napoleon handler om kommunisme. Men frykt ei om du verken vet hva kommunisme er, eller hva alt oppstyret rundt det er! Orwell har nemlig i denne lille fabelen klart å skape en vittig og satirisk bilde av kommunismens sanne jeg. Historien gir et fint bilde av den Russiske revolusjon, og hvordan den utviklet seg under Stalins hånd. I et nøtteskall! Den skulle vært obligatorisk for alle å lese. Den fortalte en enkel historie samtidig som den lærer noe mye større. Parallellene Orwell har skapt er perfekte og historien er enkel og underholdene. Kan selvfølgelig også leses selv om du gir døyt i politikk og Russland og bare vil underholdes av en fin liten fabel. (Pink Floyds album "Animals" er delvis inspirert av fabelen)

Vannsyndrom

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
136
ISBN
9788256029150
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Animal farm
Format
19 x 12 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Forblir den store satiren over de mørkeste kapitlene i vår moderne historie.»

Malcolm Bradbury

Kunders vurdering

V
Vannsyndrom – 10.05.2009

– Kamerat Napoleon handler om kommunisme. Men frykt ei om du verken vet hva kommunisme er, eller hva alt oppstyret rundt det er! Orwell har nemlig i denne lille fabelen klart å skape en vittig og satirisk bilde av kommunismens sanne jeg. Historien gir et fint bilde av den Russiske revolusjon, og hvordan den utviklet seg under Stalins hånd. I et nøtteskall! Den skulle vært obligatorisk for alle å lese. Den fortalte en enkel historie samtidig som den lærer noe mye større. Parallellene Orwell har skapt er perfekte og historien er enkel og underholdene. Kan selvfølgelig også leses selv om du gir døyt i politikk og Russland og bare vil underholdes av en fin liten fabel. (Pink Floyds album "Animals" er delvis inspirert av fabelen)

P
Paal Wesac – 20.03.2009

– Dette er en bok du bør ha en god unnskyldning for ikke å ha i samlingen. Det er en fabel med politiske undertoner, som beskriver forholdene i den kommunistiske Sovjetunionen rundt 2. verdenskrig. Boka klarer kunststykket å fungere perfekt på to plan, både som fortelling og som samfunnskritikk. Alt er nydelig flettet sammen, og overveldende velkomponert. I motsetning til "1984", George Orwells andre store roman, er "Kamerat Napoleon" kort og enkel, og der ligger også dens styrke. I all sin beherskede ironi er denne romanen en av litteraturhistoriens beste, og bør absolutt leses av alle med et snev av historisk, politisk eller litterær interesse. Anbefales på det varmeste.

j
jojo – 29.09.2008

– Denne boka handler om hvordan galten Major holder en preken for alle dyra på Manor Farm om hvordan dyrene bør overta gården for å slippe unna bondens tyranni. Etter en liten stund, når Major er død, oppstår det "rette øyeblikket" og dyra jager spontant bonden og overtar gården, under ledelse av grisene og syv bud, blant annet "alle dyr er like" og "ingen dyr skal gå på to bein". Livet på gården går mot det bedre, alle får flere goder og føler seg fri - men etterhvert øker grisene sin makt mer og mer, under påskudd av å beskytte den nyervervede friheten. Dyr som mukker blir drept, og de sju bud endres - "alle dyr er like - men noen er likere enn andre" Dette er en tydlig allegori på den russiske revolusjonen, man kan identifisere konkrete hendelser, slaget om gården som borgerkrigen, fordrivelsen av grisen Snøball som fordrivelsen av Trotskij osv. Det er nok en fordel å kjenne denne historien for å få utbytte av boka, men uansett er det en bitende og morsom satire om hvordan de som vil "vårt felles beste" under dette påskuddet skaper sitt eget beste.

b
basto – 01.07.2008

– Kamerat Napoleon, eller Animal Farm som den også er kjent som, handler om to historier som henger sammen. Den ene er bokens historie, som handler om dyrene på gården Manor Farm som har gått lei av gårdseier Jones dårlig behandling av dem og om den gamle Majors drøm om en dyrerepublikk styrte av dyrene selv. Ikke lenge etter Majors død, kom den mulighet som han hadde varslet om og resultatet ble revolusjonen og starten for Dyregården. Til å begynne med virker samfunnet som det perfekte, men det blir raskt annerledes. Den andre historien er den historiske samtidens historie, hvor man rask skjønner at bokens historie handler om Sovjetunionens historie fra 1917 og frem til ca. 1945. På grunn av alle symbolene i boken, så bør man aller helst vite litt om Sovjets historie for å få noe utnyttelse av historie. Det du får tilgjengjeld er en meget god komponert og fantastisk historie som er velskrevet, morsom og lett leselig på en gang. Dette er en bok som bør finnes i din boksamling. Tegnefilmen fra 1954 anbefales også på det sterkeste.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dyrenes gård:

Byrået

Kristian Fjellanger
Paperback 
136,- 149,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv