Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Hermanas

Raúl er et barn av revolusjonen. Faren hans ofret livet for Cuba. Og nå, tjue år etter, vil Raúl bli poet. En kveld, på en litterær tilstelning, er han så nervøs at han kaster opp på skoene til en ung kvinne. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Raúl er et barn av revolusjonen. Faren hans ofret livet for Cuba. Og nå, tjue år etter, vil Raúl bli poet. En kveld, på en litterær tilstelning, er han så nervøs at han kaster opp på skoene til en ung kvinne. Dette er Juana, hun som skal forløse talentet hans og bli hans skjebne. Og Juana har en tvillingsøster, Miranda, som «aldri lar meg få ha noe i fred». Mellom disse tre skal det utspille seg en historie som domineres av kjærlighet og sex, sjalusi og utilgivelig svik. Gjennom dem tegnes et skarpt og nådeløst portrett av Cuba etter revolusjonen. Et Cuba som forfaller fysisk og moralsk mens utopien og fremskrittet lar vente på seg.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202660406
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

M
Morten Gleditsch – 07.12.2008

– Raul er en lovende, men systemkritisk poet på Cuba, og handlingen spinner rundt to tvillingsøstre som han i tur og orden hengir seg til. Historien er i utgangspunktet fascinerende, og det er spennende å lese om Cuba, spesielt for de som har et forhold til landet. Desverre synes jeg Torgrim Eggen roter seg litt bort i uhemmet antikommunistisk propaganda. Det er godt mulig at Cubas behandling av dissidenter er som Torgrim Eggen beskriver, og i så fall er det viktig at han bidrar til å belyse temaet. Samtidig synes jeg ikke det gjør seg så veldig godt i en roman; det ødelegger rytmen og det blir for ensidig. Noen velrettede spark til USA deles også ut - rett skal være rett. Boken er fin for de som interesserer seg for situasjonen på Cuba, men jeg vil i så fall heller anbefale "Dette er Cuba - alt annet er løgn" som er en klarere opplysningsbok. Boken var ok, jeg synes den står til en svak firer.

N
Nora – 13.08.2008

– Hermanas betyr søstre på spansk og skildrer den unge poeten Raúls opplevelser under revolusjonen på Cuba og hans hete forhold med de to tvillingene Juana og Miranda. Først og fremst er dette en kjærlighetshistorie som beskriver begynnelsen, utviklingen og enden på to svært forskjellige forhold med to svært like kvinner. Men historien forteller også om hvordan revolusjonen påvirket dagliglivet for den yngre generasjonen og hvilke følelser for Fidel som utspilte seg i hjertet til folket. Raúl er en ung mann som har to lidenskaper; dikt og Juana, legedatter og den unge kvinnen som inspirerte han på sin første framførelse. Men etter å ha konfrontert følelsene med sin venn, blir Raùl usikker på om det virkelig er kjærlighet mellom dem. Etter en merkbar flørting med Miranda,rømmer de to sammen for å starte livet på nytt. Til tross for at dette trekantdramaet er fylt med klisjeer er det også vakkert beskrevet og jeg mener at denne boka er verdt å lese for de som interesser for Cubansk kultur. Torgrim Eggens ordforråd har merkbart utviklet seg med denne boka og stormfull kjærlighet blandet med et politisk standpunkt gjør den aldri så lite beundringverdig. Det er en spennende historie som domineres av kultur og romanse.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hermanas:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv