Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Kamerat Napoleon

Den satiriske og allegoriske romanen Kamerat Napoleon (originaltittel Animal Farm), først utgitt i 1945, er tilbake i en ny utgave. Dette er Orwells mest kjente roman og er en åpenbar kritikk av den russiske revolusjonen og en vurdering om hvordan kommunismen ble ødelagt under Stalin. Les mer

149,-
Sendes innen 1 virkedag
Den satiriske og allegoriske romanen Kamerat Napoleon (originaltittel Animal Farm), først utgitt i 1945, er tilbake i en ny utgave. Dette er Orwells mest kjente roman og er en åpenbar kritikk av den russiske revolusjonen og en vurdering om hvordan kommunismen ble ødelagt under Stalin. Handlingen er lagt til gården "Manor Farm", der dyrene tar makten fra menneskene og begynner å drive gården på sine egne premisser. Boka åpner med at dyrene har rådsmøte for å få fjernet den grusomme eieren på gården. De intelligente og vel respekterte grisene tar styringen under mottoet "alle dyr er like, men noen dyr er likere enn andre". Men det tar ikke lang til før lederen, Kamerat Napoleon, blir like grusom som den tidligere eieren.

Medlemsvurdering:
Kamerat Napoleon handler om kommunisme. Men frykt ei om du verken vet hva kommunisme er, eller hva alt oppstyret rundt det er! Orwell har nemlig i denne lille fabelen klart å skape en vittig og satirisk bilde av kommunismens sanne jeg. Historien gir et fint bilde av den Russiske revolusjon, og hvordan den utviklet seg under Stalins hånd. I et nøtteskall! Den skulle vært obligatorisk for alle å lese. Den fortalte en enkel historie samtidig som den lærer noe mye større. Parallellene Orwell har skapt er perfekte og historien er enkel og underholdene. Kan selvfølgelig også leses selv om du gir døyt i politikk og Russland og bare vil underholdes av en fin liten fabel. (Pink Floyds album "Animals" er delvis inspirert av fabelen)

Vannsyndrom

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
92
ISBN
9788253030692
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Originaltittel
Animal farm
Format
21 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

V
Vannsyndrom – 10.05.2009

– Kamerat Napoleon handler om kommunisme. Men frykt ei om du verken vet hva kommunisme er, eller hva alt oppstyret rundt det er! Orwell har nemlig i denne lille fabelen klart å skape en vittig og satirisk bilde av kommunismens sanne jeg. Historien gir et fint bilde av den Russiske revolusjon, og hvordan den utviklet seg under Stalins hånd. I et nøtteskall! Den skulle vært obligatorisk for alle å lese. Den fortalte en enkel historie samtidig som den lærer noe mye større. Parallellene Orwell har skapt er perfekte og historien er enkel og underholdene. Kan selvfølgelig også leses selv om du gir døyt i politikk og Russland og bare vil underholdes av en fin liten fabel. (Pink Floyds album "Animals" er delvis inspirert av fabelen)

P
Paal Wesac – 20.03.2009

– Dette er en bok du bør ha en god unnskyldning for ikke å ha i samlingen. Det er en fabel med politiske undertoner, som beskriver forholdene i den kommunistiske Sovjetunionen rundt 2. verdenskrig. Boka klarer kunststykket å fungere perfekt på to plan, både som fortelling og som samfunnskritikk. Alt er nydelig flettet sammen, og overveldende velkomponert. I motsetning til "1984", George Orwells andre store roman, er "Kamerat Napoleon" kort og enkel, og der ligger også dens styrke. I all sin beherskede ironi er denne romanen en av litteraturhistoriens beste, og bør absolutt leses av alle med et snev av historisk, politisk eller litterær interesse. Anbefales på det varmeste.

j
jojo – 29.09.2008

– Denne boka handler om hvordan galten Major holder en preken for alle dyra på Manor Farm om hvordan dyrene bør overta gården for å slippe unna bondens tyranni. Etter en liten stund, når Major er død, oppstår det "rette øyeblikket" og dyra jager spontant bonden og overtar gården, under ledelse av grisene og syv bud, blant annet "alle dyr er like" og "ingen dyr skal gå på to bein". Livet på gården går mot det bedre, alle får flere goder og føler seg fri - men etterhvert øker grisene sin makt mer og mer, under påskudd av å beskytte den nyervervede friheten. Dyr som mukker blir drept, og de sju bud endres - "alle dyr er like - men noen er likere enn andre" Dette er en tydlig allegori på den russiske revolusjonen, man kan identifisere konkrete hendelser, slaget om gården som borgerkrigen, fordrivelsen av grisen Snøball som fordrivelsen av Trotskij osv. Det er nok en fordel å kjenne denne historien for å få utbytte av boka, men uansett er det en bitende og morsom satire om hvordan de som vil "vårt felles beste" under dette påskuddet skaper sitt eget beste.

b
basto – 01.07.2008

– Kamerat Napoleon, eller Animal Farm som den også er kjent som, handler om to historier som henger sammen. Den ene er bokens historie, som handler om dyrene på gården Manor Farm som har gått lei av gårdseier Jones dårlig behandling av dem og om den gamle Majors drøm om en dyrerepublikk styrte av dyrene selv. Ikke lenge etter Majors død, kom den mulighet som han hadde varslet om og resultatet ble revolusjonen og starten for Dyregården. Til å begynne med virker samfunnet som det perfekte, men det blir raskt annerledes. Den andre historien er den historiske samtidens historie, hvor man rask skjønner at bokens historie handler om Sovjetunionens historie fra 1917 og frem til ca. 1945. På grunn av alle symbolene i boken, så bør man aller helst vite litt om Sovjets historie for å få noe utnyttelse av historie. Det du får tilgjengjeld er en meget god komponert og fantastisk historie som er velskrevet, morsom og lett leselig på en gang. Dette er en bok som bør finnes i din boksamling. Tegnefilmen fra 1954 anbefales også på det sterkeste.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kamerat Napoleon:

Byrået

Kristian Fjellanger
Paperback 
136,- 149,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 
Skygger
Ny!

Skygger

Steffen Kverneland
Innbundet 
390,-
 
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv