Lenins kyss - Lianke Yan

Lenins kyss

; Tom Lotherington (Oversetter)

«Med sin spesielle litterære stil gir Lianke et betydelig bidrag til at leseren kommer bak den kinesiske maktfasaden. Han er en stor forteller.»

, Bistandsaktuelt
En liten fortapt landsby i Henan-fjellene utmerker seg ved å være tilholdssted for alle distriktets funksjons- og bevegelseshemmede. Her tilbringer de blinde, halte, døve, stumme og lamme fredfylte dager i landets og historiens utkant. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

En liten fortapt landsby i Henan-fjellene utmerker seg ved å være tilholdssted for alle distriktets funksjons- og bevegelseshemmede. Her tilbringer de blinde, halte, døve, stumme og lamme fredfylte dager i landets og historiens utkant. Men etter en periode med uår må de gjøre noe for å tjene penger. De vet at Maos utstilte lik i Beijing tiltrekker seg mengder av turister og tilsvarende inntekter, og bestemmer seg for å gjøre noe lignende. Siden økonomien i Russland sies å være dårlig, regner de med å kunne kjøpe liket av Lenin ganske billig, bringe det hjem til landsbyen og utstille det i et praktmausoleum som utvilsomt vil lokke skarer av tilreisende. Men kjøpet må finansieres, og dermed legges en vanvittig plan: Landsbyboerne setter sammen en trupp av krøplinger, og med sin egenkomponerte varietéforestilling legger de ut på turné. Slik innlemmes den isolerte landsbyen i det ny-kapitalistiske Kina. Denne oppsiktsvekkende og virtuose romanen er det foreløpige hovedverket til Yan Lianke, der han skildrer de dyptgripende og ofte absurde forvandlingene som har ført Kina fra Maos revolusjon til dagens samfunn.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Font
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 491
ISBN: 9788281691629
Utgave: 2. utg.
Orig.tittel: Shou huo
Format: 18 x 11 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Med sin spesielle litterære stil gir Lianke et betydelig bidrag til at leseren kommer bak den kinesiske maktfasaden. Han er en stor forteller.»

, Bistandsaktuelt

«Fabelaktig historie om den galskap som rammet kommunist-Kina. Yan Lianke er en dristig og leseverdig forfatter. Lenins kyss er en overflodsroman, en burlesk vidvinkelhistorie om det kinesiske prosjektet og en psykologisk studie av kommunismens tjenere.»

, Stavanger Aftenblad