Levende og døde - Kang Han

Levende og døde

; Vivian Evelina Øverås (Oversetter)

«Virtuost komponert sørgesang som svinger mellom brutalitet og ømhet.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6
I Gwangju i Sør-Korea i 1980 slås et folkeopprør brutalt ned av hæren. Blant de drepte ungdommene leter fjorten år gamle Dong-ho etter sin beste venn. Hvis han finner ham, vil han være levende eller død? Og hva vil skje med Dong-ho selv? Menneskene han blir kjent med, og de som står ham nær, blir alle merket av massakren, enten de er ofre, etterlatte, eller opplever tortur, sensur eller fornektelse i årene etter tragedien som rammet dem. Les mer
Vår pris
179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

I Gwangju i Sør-Korea i 1980 slås et folkeopprør brutalt ned av hæren. Blant de drepte ungdommene leter fjorten år gamle Dong-ho etter sin beste venn. Hvis han finner ham, vil han være levende eller død? Og hva vil skje med Dong-ho selv? Menneskene han blir kjent med, og de som står ham nær, blir alle merket av massakren, enten de er ofre, etterlatte, eller opplever tortur, sensur eller fornektelse i årene etter tragedien som rammet dem.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Pax
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 245
ISBN: 9788253040349
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Sonyŏn i onda
Format: 20 x 13 cm
Nr: 8196028
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Virtuost komponert sørgesang som svinger mellom brutalitet og ømhet.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«Han Kang er et forfatternavn du bør merke deg! Hennes roman 'Levende og døde' er en viktig bok om et grusomt kapittel i Sør-Koreas historie - og er skrevet på en måte som gjør at du selv føler brutaliteten på kroppen.»

, VG Terningkast 5

«Sørkoreanske Han Kang setter ord på overgrep som nesten er for vonde til å uttales. Hun gjør det med stø hånd, varmt hjerte og full litterær kontroll.»

, NRK P2

«En stilmessig og følelsesmessig triumf .. En samtale som vi sjelden hører begge sider av: De levende snakker til de døde, og de døde svarer.»

«En enestående og forbløffende bok.»