Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Overtredelser

«Ei klok og stillfarande forteljing om kjærleikens karrige kår under «trøbbelet» i Nord-Irland. (.) Ein lærer litt om Nord-Irland, men endå meir om å vere menneske, av denne glitrande debut-romanen.»

Gerd Elin Stava Sandve, NRK

Belfast, 1975. Da Cushla møter Michael på familiens pub, burde hun vite bedre enn å forelske seg. For han er protestant, tjue år eldre enn henne og gift, og de to lever i en verden der kjærlighet og vold er tett sammenvevd og overtredelser har en svært høy pris. Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag
Belfast, 1975. Da Cushla møter Michael på familiens pub, burde hun vite bedre enn å forelske seg. For han er protestant, tjue år eldre enn henne og gift, og de to lever i en verden der kjærlighet og vold er tett sammenvevd og overtredelser har en svært høy pris. En verden der fedre blir banket opp på vei til jobb, og en verden der barna Cushla underviser lærer seg ord som bensinbombe og gummikuler lenge før de lærer gangetabellen. Og etter hvert som forholdet mellom de to utvikler seg, eskalerer også volden og terroren.

Louise Kennedys prisvinnende debutroman om den tretti år lange konflikten i Nord-Irland, kjent som The Troubles, er en vakker, rørende, rystende og uforglemmelige debut om mennesker som forsøker å leve vanlige liv i ekstreme omgivelser.

«... en strålende debut. Hun mestrer det å vise heller enn å forklare. Skildringer av lukt, farger eller teksturen på et plagg gir en følelse av å være der. (...) Kennedy avslutter med å elegant samle enhver løs tråd. Det er tilfredsstillende. Og hjerteskjærende. Når jeg lukker boken er jeg rystet, litt sliten og lysten på å lese mer av Louise Kennedy.» Maren Keller, Bok365 (Terningkast 6)

«... sanselig og intenst om kjærlighet og begjær i skyggen av Nord-Irlands voldelige historie. (...) Louise Kennedys største kvalitet som forfatter er kanskje evnen til å skildre omgivelser og atmosfære, lukter og smaker - og ikke minst erotikk. Stilsikkert overført til levende norsk av Merete Alfsen. Louise Kennedy skriver krystallklart, i korte og nesten bitende setninger. Det er aldri tvil: Dette er en historie båret frem av ekte lidenskap. En gledelig start på roman-året 2024.» Sindre Hovdenakk, VG (Terningkast 5)

«Ei klok og stillfarande forteljing om kjærleikens karrige kår under «trøbbelet» i Nord-Irland. (...) Louise Kennedy si kjærleikshistorie er lågmælt, men insisterande. Ho skriv presise, gode setningar utan noko fiksfaks, fint varetekne av omsetjar Merete Alfsen. (...) «Overtredelser» forklarer lite, men borar desto djupare. Ein lærer litt om Nord-Irland, men endå meir om å vere menneske, av denne glitrande debutromanen.» Gerd Elin Stava Sandve, NRK (Terningkast 5)

«... det er sjelden man leser om så lekker og glødende elskov. (...) Kennedy skriver en prosa som tvinger seg ømskinnet på leseren i denne fortellingen om kjærlighet og mørke. Portrettet av Cushla er troverdig og helstøpt. Hennes sanselige overskudd og kinnfriskhet gnistrer i den til tider brutale historien. Og som alltid når denne oversetteren er på pletten, så er det solid utført.» Stein Roll, Adresseavisen (Terningkast 5)

«... en kjærlighetsroman på et brutalt politisk bakteppe. Det dreier seg om umulig kjærlighet, men ikke om noe tradisjonelt Romeo & Julie-plott; her er frontene mer utydelige og gråsonene større. Men spenningsnivået stiger gjennom hele romanen, som både er uhyre velskrevet og dessuten dyktig oversatt av Merete Alfsen.» Inger Bentzrud, Dagbladet (Terningkast 5)

«Antydningens kunst er blandet med skarpt psykologisk innsyn og klar sosial analyse. Kennedys tidskoloritt er upåklagelig, rik på detaljer (...) en roman om paranoiaen, folkeslarvet og samvittighetskvalene som gror i et samfunn med rigide grenser mellom «oss» og «dem». (...) den bryter ned mentale barrierer og er spesielt relevant i vår tid, hvor den humanistiske toleransen er på hell og kulturkriger skaper skillelinjer mellom mennesker på stadig flere fronter.» Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet

«Sterk historie frå då Nord-Irland var eit slags Midtausten (...) Kennedy klarer å få fram dilemmaa og fortvilinga gjennom å skildra kvardagen i krigen på ein nedtona måte, i eit nøkternt og avbalansert språk. (...) «Overtredelser» gir slik eit sterkt innblikk i eit stykke moderne, europeisk historie frå individnivå.» Leif Tore Sædberg, Stavanger Aftenblad

«Ekstremt overbevisende debutroman. Louise Kennedy har skrevet et bunnsolid stykke forsoningslitteratur om konflikten i Nord-Irland. (...) Kennedy har en usedvanlig evne til å male opp det store bildet ved bruk av presise hverdagsdetaljer. Språket er detaljert og sikkert, både i den engelske og i den svært godt oversatte norske versjonen som Merete Alfsen står bak. (...) Skal man i løpet av livet lese én roman som beskriver noe av stemningen som hersket under Nord-Irland-konflikten, kan det med fordel være denne.» Erlend Loe, Aftenposten

«Overtredelser er viktig og velskriven. (...) Louise Kennedy går rett inn i og tett på krigshandlingane, brettar dei ut for oss med bitre og blodige detaljar. Det er meisterleg skildra av ei som sjølv var til stades. (...) Kennedys tekst er klok og nyansert (...) Kennedy skriv så ein kjenner det (...) Plotet er godt smidd til, og boka er spennande. Romanen fortener åtgaumen han har fått.» Hilde Vesaas, Dag og Tid

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
318
ISBN
9788203399909
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Trespasses
Format
21 x 14 cm
Nr
8222142

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Ei klok og stillfarande forteljing om kjærleikens karrige kår under «trøbbelet» i Nord-Irland. (.) Ein lærer litt om Nord-Irland, men endå meir om å vere menneske, av denne glitrande debut-romanen.»

Gerd Elin Stava Sandve, NRK

«. det er sjelden man leser om så lekker og glødende elskov. (.) Kennedy skriver en prosa som tvinger seg ømskinnet på leseren i denne fortellingen om kjærlighet og mørke.»

Stein Roll, Adresseavisen

«. en kjærlighetsroman på et brutalt politisk bakteppe. Det dreier seg om umulig kjærlighet (.) spenningsnivået stiger gjennom hele romanen, som både er uhyre velskrevet og dessuten dyktig oversatt av Merete Alfsen.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Overtredelser:

Etterliv
249,-

Etterliv

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
249,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv