Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Trynefaktoren

roman

Trynefaktoren er er stor, viktig, spennende og ekstremt aktuell roman som tar det norske sosialdemokratiet, politikkens maktesløshet og mediespillet på alvor, og på kornet.

«Og tvers gjennom alt politikerne lovet, tryglet og truet, løp det en dyp strøm av det irrasjonelle, det forbløffende, det skrullete. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Trynefaktoren er er stor, viktig, spennende og ekstremt aktuell roman som tar det norske sosialdemokratiet, politikkens maktesløshet og mediespillet på alvor, og på kornet.

«Og tvers gjennom alt politikerne lovet, tryglet og truet, løp det en dyp strøm av det irrasjonelle, det forbløffende, det skrullete. Hvorfor stemte du på det-eller-det partiet? Fordi han har så snille øyne. Fordi hun har så fine pupper. Fordi jeg ikke tåler trynet på fyren. Fordi jeg gikk på barneskolen sammen med broren hennes. Fordi jeg fikk en parkeringsbot den morgenen. Fordi brødskiva landet med syltetøyet ned. Og dermed gikk folket til valg.»

Torgrim Eggen ruller opp en fantastisk historie som spinner rundt tre representanter for Solidaritetspartiet hvor hver av dem symboliserer sosialdemokratiets ulike retninger, maktkampen dem imellom, spillet deres med næringsliv og media i gjennom en hard og til tider skruppelløs valgkampprosess.

Eggen skriver forrykende, stringent og underholdende og Trynefaktor vil komme til å ryste samfunnets med- og motspillere.

Les utdrag fra boken [pdf]

Anmeldelser:"Skyter skarpt"

"Beisk og velopplagt satire over det politiske miljøet i Norge".

Øystein Rottem, Dagbladet

Les hele anmeldelsen
"Ny norsk litteratur er sjelden så relevant og samtidig så underholdende som dette."

Ane Farsethås, Dagens Næringsliv

"Mørk samfunnssatire som speiler kynismen i det moderne Norge."

Torunn Borge, Dagsavisen

Les hele anmeldelsen

"Trynefaktoren en fryd å lese"

Hans H. Skei, Aftenposten

Les hele anmeldelsen

"Og Eggen skuffter ikke. Han turnerer et relativt stort persongalleri uten at det er vanskelig å henge med, satiren treffer godt, overraskelsene er mange og spenningen jevnt over tilstede."

Kjetil Strømme, Ny tid

Les hele anmeldelsen

"Romanen gir oss et herlig innblikk i norsk politikk. Satirisk, ja vel, men antagelig ganske rammende når det gjelder beskrivelsen av maktkamp, intriger, rå personstrid, mediemanipulasjon og valgkampstrategi."

Finn Stenstad, Tønsberg Blad

Les hele anmeldelsen

"I det store og hele er Trynefaktoren en meget god bok. Ikke minst er den morsom, det var flere ganger jeg smålo mens jeg leste den."

Olav Ljone Skogaas, Poeten.no

"Torgrim Eggens femte roman, Trynefaktoren, kaster et overdrevet kynisk men alltid underholdende blikk på politikk og medieliv i tiden rundt et stortingsvalg. Norsk politikk er skumlere enn man skulle tro."

Stein Haukland, Spot.no

"Han beretter underholdende og med satirisk snert om intrigene i det politiske miljøet og blant mediefolk. Han holder essayistiske miniforedrag om ulike fenomener. Han kåserer med latter og forakt i stemmen, han nærmer seg den journalistiske kommentaren, han knytter an til triviallitteraturens store arsenal av salgbare effekter gjennom en heller overlesset bruk av (melo)dramatiske motiver."

Steinar Sivertsen, Aftenbladet.no

Les hele anmeldelsen

"Susende velskrevet satire"

Kjeld-Willy Hansen, Østlands Posten

Les hele anmeldelsen

Les også:Knivseggen

Magasinet, Dagbladet
Eggen utfordrer makten

Aftenposten

Medlemsvurdering:
Dette er boken alle kan kjenne seg igjen i. Enten som siderumpa hjemmesitter som elsker å kommentere alt og alle, som aktiv kverrulant på jobben eller som engasjert i enten fagforening eller politikk. Boken gjenspeiler samfunnet på både godt og vondt, og den gjør det fantastisk bra. Den når flere høydepunkter underveis,som gjør det ennå mer intenst å følge handlingen. Bruk god tid på å lese boken, det fortjener den. Det står mye skrevet mellom linjene her, og den oppmerksomme leser får større utbytte av boken enn en som haster i vei. Boken er så godt skrevet, og speiler samfunnet så godt at jeg vil anbefale den på det sterkeste!!

Merethe_81

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
535
ISBN
9788202235215
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2004
Format
20 x 12 cm
Serie
Cappelens utvalgte billigbøker

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

B
Balder72 – 20.01.2012

– jobbet i et departement i tiden boken ble gitt ut, og det var mye man kjente seg igjen i ...

M
Marlow – 09.02.2010

– I "Trynefaktoren" forteller Eggen en fiktiv historie om maktens innerste korridorer i Norge. Vi følger flere politikere i "Sosialistpartiet" gjennom valgkamp og maktfordeling, om hvordan å tekkes velgere, og journalistenes del av det hele. Eggen harselerer tidvis flott og rått om nordmenn, våre tankemåter og sosiale levesett. Han dissekerer en valgkamp til beinet, og får frem kynisme og manipulasjon satt i system. Selv om det tar litt tid før fortellingen kommer i gang, er boka drivende og lettlest, svært underholdene og for maks utbytte bør den leses i et valgår. Jeg savner litt brodd noen steder, men det er mulig at han holder igjen for å gjøre boka en smule mer realistisk.

M
Merethe_81 – 09.04.2006

– Dette er boken alle kan kjenne seg igjen i. Enten som siderumpa hjemmesitter som elsker å kommentere alt og alle, som aktiv kverrulant på jobben eller som engasjert i enten fagforening eller politikk. Boken gjenspeiler samfunnet på både godt og vondt, og den gjør det fantastisk bra. Den når flere høydepunkter underveis,som gjør det ennå mer intenst å følge handlingen. Bruk god tid på å lese boken, det fortjener den. Det står mye skrevet mellom linjene her, og den oppmerksomme leser får større utbytte av boken enn en som haster i vei. Boken er så godt skrevet, og speiler samfunnet så godt at jeg vil anbefale den på det sterkeste!!

N
NekraN – 03.01.2006

– Nå er jeg som regel ikke tilhenger av moderne samfunnskritiske bøker, men denne er virkelig et unntak. Torgrim Eggen viser en usedvanlig god samfunnskunnskap, og refser topp-politikere, idrettsutøvere og det norske samfunnet generelt. Man kjennerseg fort igjen i mye av det han beskriver. Med andre ord: Dette kunne virkelig ha skjedd, nøyaktig som han beskriver det i denne boken. Hva handlingen angår, er den litt vanskelig å forme i et referat. Man følger tre representanter for Solidaritetspartiet, og alle har et helt forskjellig syn på sosialdemokratiet. Torgrim Eggen forsøker å forklare at alle partier i Norge er sosialdemokrater...
Bare litt annerledes. Noen er sosialdemokrater ispedd fremmedforakt, mens andre er sosialdemokrater ispedd sosialisme, for eksempel.. Boken er virkelig morsom, og gir et sant bilde av medie-spillet blant norske politiske parti.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Trynefaktoren:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Home

Marilynne Robinson
Paperback 
115,-
 

Hitra

Samuel Bjørk
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Handlekurv