Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Trynefaktoren

«Han beretter underholdende og med satirisk snert om intrigene i det politiske miljøet og blant mediefolk. Han holder essayistiske miniforedrag om ulike fenomener. Han kåserer med latter og forakt i stemmen, han nærmer seg den journalistiske kommentaren, han knytter an til triviallitteraturens store arsenal av salgbare effekter gjennom en heller overlesset bruk av (melo)dramatiske motiver.»

Aftenbladet.no

«Og tvers gjennom alt politikerne lovet, tryglet og truet, løp det en dyp strøm av det irrasjonelle, det forbløffende, det skrullete. Hvorfor stemte du på det-eller-det partiet? Fordi han har så snille øyne. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
«Og tvers gjennom alt politikerne lovet, tryglet og truet, løp det en dyp strøm av det irrasjonelle, det forbløffende, det skrullete. Hvorfor stemte du på det-eller-det partiet? Fordi han har så snille øyne. Fordi jeg ikke tåler trynet på fyren. Fordi jeg gikk på barneskolen sammen med broren hennes. Og dermed gikk folket til valg.»

Trynefaktoren er er stor, viktig, spennende og ekstremt aktuell roman som tar det norske sosialdemokratiet, politikkens maktesløshet og mediespillet på alvor, og på kornet.

Medlemsvurdering:
Dette er boken alle kan kjenne seg igjen i. Enten som siderumpa hjemmesitter som elsker å kommentere alt og alle, som aktiv kverrulant på jobben eller som engasjert i enten fagforening eller politikk. Boken gjenspeiler samfunnet på både godt og vondt, og den gjør det fantastisk bra. Den når flere høydepunkter underveis,som gjør det ennå mer intenst å følge handlingen. Bruk god tid på å lese boken, det fortjener den. Det står mye skrevet mellom linjene her, og den oppmerksomme leser får større utbytte av boken enn en som haster i vei. Boken er så godt skrevet, og speiler samfunnet så godt at jeg vil anbefale den på det sterkeste!!

Merethe_81

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
527
ISBN
9788202311872
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
21 x 14 cm
Serie
Favoritt

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Han beretter underholdende og med satirisk snert om intrigene i det politiske miljøet og blant mediefolk. Han holder essayistiske miniforedrag om ulike fenomener. Han kåserer med latter og forakt i stemmen, han nærmer seg den journalistiske kommentaren, han knytter an til triviallitteraturens store arsenal av salgbare effekter gjennom en heller overlesset bruk av (melo)dramatiske motiver.»

Steinar Sivertsen, Aftenbladet.no

«Torgrim Eggens femte roman, Trynefaktoren, kaster et overdrevet kynisk men alltid underholdende blikk på politikk og medieliv i tiden rundt et stortingsvalg. Norsk politikk er skumlere enn man skulle tro.»

Stein Haukland, Spot.no

«Romanen gir oss et herlig innblikk i norsk politikk. Satirisk, ja vel, men antagelig ganske rammende når det gjelder beskrivelsen av maktkamp, intriger, rå personstrid, mediemanipulasjon og valgkampstrategi.»

Finn Stenstad, Tønsberg Blad

«Og Eggen skuffter ikke. Han turnerer et relativt stort persongalleri uten at det er vanskelig å henge med, satiren treffer godt, overraskelsene er mange og spenningen jevnt over tilstede.»

Kjetil Strømme, Ny tid

«Trynefaktoren en fryd å lese.»

Hans H. Skei, Aftenposten

«Mørk samfunnssatire som speiler kynismen i det moderne Norge.»

Torunn Borge, Dagsavisen

Kunders vurdering

B
Balder72 – 20.01.2012

– jobbet i et departement i tiden boken ble gitt ut, og det var mye man kjente seg igjen i ...

M
Marlow – 09.02.2010

– I "Trynefaktoren" forteller Eggen en fiktiv historie om maktens innerste korridorer i Norge. Vi følger flere politikere i "Sosialistpartiet" gjennom valgkamp og maktfordeling, om hvordan å tekkes velgere, og journalistenes del av det hele. Eggen harselerer tidvis flott og rått om nordmenn, våre tankemåter og sosiale levesett. Han dissekerer en valgkamp til beinet, og får frem kynisme og manipulasjon satt i system. Selv om det tar litt tid før fortellingen kommer i gang, er boka drivende og lettlest, svært underholdene og for maks utbytte bør den leses i et valgår. Jeg savner litt brodd noen steder, men det er mulig at han holder igjen for å gjøre boka en smule mer realistisk.

M
Merethe_81 – 09.04.2006

– Dette er boken alle kan kjenne seg igjen i. Enten som siderumpa hjemmesitter som elsker å kommentere alt og alle, som aktiv kverrulant på jobben eller som engasjert i enten fagforening eller politikk. Boken gjenspeiler samfunnet på både godt og vondt, og den gjør det fantastisk bra. Den når flere høydepunkter underveis,som gjør det ennå mer intenst å følge handlingen. Bruk god tid på å lese boken, det fortjener den. Det står mye skrevet mellom linjene her, og den oppmerksomme leser får større utbytte av boken enn en som haster i vei. Boken er så godt skrevet, og speiler samfunnet så godt at jeg vil anbefale den på det sterkeste!!

N
NekraN – 03.01.2006

– Nå er jeg som regel ikke tilhenger av moderne samfunnskritiske bøker, men denne er virkelig et unntak. Torgrim Eggen viser en usedvanlig god samfunnskunnskap, og refser topp-politikere, idrettsutøvere og det norske samfunnet generelt. Man kjennerseg fort igjen i mye av det han beskriver. Med andre ord: Dette kunne virkelig ha skjedd, nøyaktig som han beskriver det i denne boken. Hva handlingen angår, er den litt vanskelig å forme i et referat. Man følger tre representanter for Solidaritetspartiet, og alle har et helt forskjellig syn på sosialdemokratiet. Torgrim Eggen forsøker å forklare at alle partier i Norge er sosialdemokrater...
Bare litt annerledes. Noen er sosialdemokrater ispedd fremmedforakt, mens andre er sosialdemokrater ispedd sosialisme, for eksempel.. Boken er virkelig morsom, og gir et sant bilde av medie-spillet blant norske politiske parti.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Trynefaktoren:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv