Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Alkymisten

Med 37 millioner solgte eksemplarer på verdensbasis har Alkymisten vært en av de mest elskede og inspirerende bøkene de siste 20 årene. Og fortsatt oppdager stadig nye generasjoner denne banebrytende moderne klassikeren. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Med 37 millioner solgte eksemplarer på verdensbasis har Alkymisten vært en av de mest elskede og inspirerende bøkene de siste 20 årene. Og fortsatt oppdager stadig nye generasjoner denne banebrytende moderne klassikeren.

Boken forteller om den andalusiske gjetergutten Santiago og hans drøm om å finne en av verdens rikeste skatter. Fra Spania reiser han til Tanger og gjennom Egypts ørken til et skjebnesvangert møte med alkymisten.

Om å lytte til sitt hjerte, forstå tegnene livet gir, og følge sine drømmer. For når du virkelig ønsker deg noe, vil hele universet arbeide for at du skal oppnå det.

Medlemsvurdering:
"Alkymisten" handler om Santiago, en gjetergutt fra Andalusia, og hans vei mot sin egen historie. Dette er en nyderlig bok som gir håp om at det er en mening med livet. Den oppmuntrer oss til å følge våre drømmer og skape vår egen historie. Han startet allerede da han var ung og ville ut å gjete sauer, selv om hans foreldre ville at han skulle bli prest. I det hsn er i ferd med å gi opp sine drømmer møter han på en gammel konge. Han oppmuntrer han til å fortsette på sine drømmers vei. Gjennom prøvelser og utfordringer baner han sin vei mot sin egen historie. Og om han dør i forsøket vil han dø lykkelig, siden han døde i det han levde sin egen historie. Når du virkelig ønsker noe av hele ditt hjerte vil hele universet jobbe for at ditt ønske skal bli oppfylt.

SMB

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
188
ISBN
9788202780012
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
O alquimista
Format
19 x 12 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

E
Erik C Westgaard – 26.01.2016

– Flott bok. Passer alle aldre. Anbefales.

A
Anette – 03.10.2014

– Synes denne boka er fin, fortellingen er bra og lettlest.

H
HVS – 14.09.2009

– En fantastisk debutroman av Paulo Coelho som forteller en varm og spennende historie om gjetergutten Santiago. Etter Santiagos møte med en gammel spåkone, blir han rådet til å følge drømmen sin om å finne en av verdens største skatter. Santiago reiser fra Spania, gjennom ørkenen i Egypt til Tanger, og på veien møter han Alkymisten. Santiago lærer at drømmene er ikke alltid er der du leter etter dem. Alkymisten er en dyp og metaforisk bok med stadige referanser til "universets språk" og "verdenssjelen". Boken handler om viktigheten av å tørre å følge sine indre drømmer og av å se tegnene som blir sendt til deg. Både boken og forfatteren er en absolutt anbefaling.

S
Sigri – 16.08.2009

– Jeg synes for min del at denne boken ble litt for drømmende, og at noe bare hørtes dumt ut, som om det bare var skrevet som en tilpasning til resten av historien. Historien var grei nok, men jeg følte ikke at den inneholdt noe som gjorde den spesielt spennende. Deler kunne blitt veldig spennende, men det hele ble nærmest nedtonet av alle de filosofiske tankene til hovedpersonen. Når det gjelder det filosofiske i denne boken, er det ingen tvil om at den gir leseren mye å tenke på. Spesielt synes jeg det var fint hvordan alt det filosofiske førte fram til et veldig viktig budskap. Men av og til kunne det også bli for mye. Er du glad i usannsynlige eventyr eller filosoferer mye, er dette boken for deg. Selv synes jeg den ble litt kjedelig, og syntes det var bra den ikke var for lang.

L
Louise – 03.07.2009

– "Alkymisten" er en klassiker som er både hatet og tilbedt. Historien er enkel: en ung gjeter søker lykken og tror den er et annet sted. Boken er skrevet med et enkelt og lettlest språk som er typisk for Coelho, men med temaer som stikker dypt. Den kan til tider bli litt klisjéfylt, men hvis man leser den med et litt åpent sinn kan den være en bok som gir deg stort utbytte, og som kan gi rom for refleksjon. Det er en spennende bok som kanskje krever at du gir litt for å få tilbake. Det er en bok som har gitt mye til mange, og som fortsatt er populær og aktuell i dag.

S
SMB – 06.06.2009

– "Alkymisten" handler om Santiago, en gjetergutt fra Andalusia, og hans vei mot sin egen historie. Dette er en nyderlig bok som gir håp om at det er en mening med livet. Den oppmuntrer oss til å følge våre drømmer og skape vår egen historie. Han startet allerede da han var ung og ville ut å gjete sauer, selv om hans foreldre ville at han skulle bli prest. I det hsn er i ferd med å gi opp sine drømmer møter han på en gammel konge. Han oppmuntrer han til å fortsette på sine drømmers vei. Gjennom prøvelser og utfordringer baner han sin vei mot sin egen historie. Og om han dør i forsøket vil han dø lykkelig, siden han døde i det han levde sin egen historie. Når du virkelig ønsker noe av hele ditt hjerte vil hele universet jobbe for at ditt ønske skal bli oppfylt.

d
dineVibber – 29.04.2009

– "Alkymisten" er en liten bok på snaut 200 sider. Den er lettlest, samtidig som den inneholder mye. Vi møter gjetergutten Santiago som ønsker å dra til Egypt for å finne en stor skatt. Veien til Egypt er ikke bare en tur gjennom ørkenen, men for Santiago blir det også en vei i hans åndelige utvikling. Han møter Alkymisten som fungerer som en mentor, en som lærer ham om hva som er viktig i livet. Språklig sett kunne "Alkymisten" vært bedre skrevet. På den andre siden er språket så enkelt at budskapet lett lar seg gripe fatt i. Boka er en fin inspirasjonskilde for mennesker som mener livet har mer å by på enn det fysiske som omgir oss.

L
Lille søss – 18.10.2008

– "Alkymisten" er en meget bra bok som forandrer på ditt syn på ting etter at du har lest den. Denne boken handler om den unge andalusiske gjetergutten Santiago, og hans drøm om å finne en av verdens rikeste skatter. Veien dit er ikke så lett som han hadde håpet på. Santiago forlater sitt hjemland for å oppfylle sin drøm. Han må igjennom en del tester før han får sin store drøm oppfylt og ikke nok med det, møte den etterlyste alkymisten. Dette er en gripende bok som fikk meg til å se annerledes på måten jeg så på ting. Denne boken grep meg fra første til siste side! Anbefales for alle!

K
Karolinex – 05.08.2008

– I denne magiske historien møter man Santiago som er en andalusisk gjetergutt. Han velger å reise fra sitt hjem i Spania til markedene i Tanger og gjennom Egypts ørken til pyramidene hvor han møter alkymisten. Alt dette for å følge sin drøm, som er å finne en av verdens største skatter. Alt Santiago opplever på veien til sin skatt, lærer oss en viktig visdom. Å lytte til sitt hjerte, forstå tegnene på livets vei og sist men ikke minst: å følge sine veier. Dette er en bok som fikk meg til å tenke over diverse ting. Ikke nok med at det er en klassiker, så har over 30 millioner har lest denne boken! Anbefaler denne boken.

C
CL – 03.01.2008

– Alkymisten er en utrolig vakker historie om å oppfylle sine egne drømmer. Boken tar oss med på en utrolig flott reise sammen med gjetergutten Santiago. Språket flyter, og boken er lettlest og fengende. Når temaet Paolo Coelho tar opp i tillegg til dette er fantastisk gjennomtenkt gjør dette at boken tar deg inn i en herlig sfære og gjør at du ikke har lyst å legge fra deg boken. På reisen får vi oppleve tettpakkede markeder og en øde ørken. Boken er skrevet på en måte som får leseren til å tenke mer åpent, og ved historiens slutt vil en savne et fristed som en kan finne i Alkymisten. Boken anbefales på det varmeste.

R
R. – 09.10.2005

– Denne boka har lenge vært lest og utrolig godt likt. Å følge gjetergutten som solgte sine sauer og reiser til ukjente land for å følge sine drømmer kan inspirere mange og enhver til å kanskje gjøre det "samme". Personlig ble jeg godt overrasket over bokens størrelse første gang jeg leste den. Men selv om boken ikke akkurat er så veldig lang er innholdet fantastisk stort. Jeg leste boken på Malta, ikke så langt unna Afrikas bredder og kunne derfor virkelig føle at jeg var i nærheten av der historien finner sted. Boken er lettlest og fortjener virkelig et par timer av din tid. En bok som virkelig bør leses - minst en gang!

S
Student – 26.09.2005

– Alkymisten er en litt eventyraktig fortelling om den andalusiske gjetergutten Santiago, som drømmer om å finne en av verdens største skatter. Han tar med seg saueflokken sin som betyr veldig mye for han, og begir seg på vandring fra Spania. På sin tur tenker han mye på hva saune betyr for han, og til hvilken stor hjelp de er, som gir han varme og melk når han trenger det. Han møter også forskjellige mennesker som får forskjellig betydning for hans leting etter skatten, både mennesker han kan stole på, og mennesker som vil lure han.
Etter hvert som man leser skjønner man at selv reisen til gutten er livet, hvor han blir kjent med nye mennesker, tenker over hvem som betyr noe for han, og ser hvilke tegn livet hans gir. I tillegg handler det om å følge sine drømmer, samme hva slags utslag det får. En liten, god bok.

C
CommodoreA – 26.08.2005

– Dette er nok Paulo Copelhos mest kjente og klassiske bok. Coelho har skrevet flere fantastiske bøker (ved siden av "Alkymisten" vil jeg spesielt anbefale "Veronika vil dø" eller "Elleve minutter"). Denne handler om drømmer, og kan få leseren til å drømme litt selv. Det er en "lett-tygd" bok, ikke for vanskelig, men heller ikke for lett, passe spennende og en god historie. Altså en ordentlig digg bok å lese! Og en bok som har evnen til å treffe mange av oss, de fleste jeg kjenner som har lest denne fikk mye ut av den. En bok som MÅ leses, den er allerede en klassiker. Anbefales på det sterkeste!

k
k. – 10.08.2005

– Historien om gjetergutten Santiagos søken etter en drøm og hans lærerike reise er en nydelig og betagende bok som jeg aldri kommer til å glemme. Den er vakkert og innsiktsfullet skrevet, og rommer sterk livsvisdom og en følsomhet for det som gir livet innhold. Jeg ble trollbundet fra første stund, og fortapte meg helt i den magiske verdenen forfatteren frembragte med sitt fullendte språk og sin fortellerevne. Jeg tror aldri jeg tidligere har opplevd at en bok har berørt meg så dypt, og satt så sterke spor etter seg. Jeg anbefaler boken på det varmeste, og kan love en unik opplevelse.

R
Regina – 15.07.2005

– Santiago er en gjetergutt som har tilbrakt livet sitt med å reise rundt i Andalusia sammen med sauene sine. Da han møter en gammel konge, drar han på en reise mot pyramidene på leting etter en skatt som skal ligge der. På veien møter han alkymisten, en mystisk mann som lærer ham mye om verdens sjel. Jeg hadde hørt så mye vidunderlig om denne boken på forhånd at jeg ble litt skuffet, men det er slett ikke dårlig. Den er lettlest, og godt skrevet, men jeg ble i hvert fall litt lei midt inne. Den er litt kjedelig, men absolutt verdt de få timene det tar å lese den.

L
Leseløva – 07.07.2005

– Då eg såg denne vesle boka hadde eg vanskeleg for å tru at dette var den fantastiske boka med so mange visdomsord som eg hadde høyrt so mykje om. Eg hadde nesten grua meg til å ta fatt på ein diger murstein av ei tunglest bok, også fant eg denne som eg leste ut på 3 timar! Då skal det seiast at eg knapt klarte å legge frå meg boka i løpet av denne tida. Den inneheld nemleg ei fantastisk god forteljing skrevet med eit så enkelt, lettlest språk at alle berre må like den. Gullkorna ligg på rekke og rad, og sjølv om eg ikkje trur den har forrandra livet mitt endå, sånn som den lovte, har eg tru på at den kan forandre livet til folk som ikkje allereie er "drøymarar". Dette er ei bok som fortjener ein plass i ei kvar boksamling!

K
Kurt Nilsen – 10.12.2004

– Alkymisten handler om en gjetergutt fra Andalusia som vil finne sin skjebne. I boka er skjebnen uttrykt som "histroien". Gjetergutten var opprinnelig teologi student, men fant ut at han ville reise. Han får sin velsignelse av faren, og her begynner dannelsen av hans "historie". Senere i boken, da gutten har blitt en god gjeter, og føler seg tilfreds med det, får han en drøm. En liten pike forteller ham at han må se pyramidene. Han drar til en sigøynerkvinne for å tolke drømmen. Her får han ikke rare svaret, men han treffer derimot en gammel mann. Mannen utgir seg for å være Konge. Gutten tror ikke på dette til å begynne med, men bestemmer seg alikevel for å gjøre som kongen sier, og drar over til afrika, for å begynne sin ferd mot pyramidene. En vakkert beskrevet ferd, med mange kloke ord. Coehlo er en optimist. Noe som ikke pleier å være veldig fremtredende i bøker jeg har lest i det siste. Av den grunn hadde jeg en skepsis fra første stund. Noe som svant hen mot slutten. I begynnelsen av boka, fikk jeg ikke rare følelsen av at dette var noe særlig. Og jeg var overrasket over all oppmerksomheten rundt boka. Spesielt når det kjente sitatet "Når du virkelig ønsker deg noe, vil hele universet arbeide for å få ønsket ditt oppfylt." går igjen nesten som en klisjé. Mot slutten av boka øker kvaliteten. "Barnebok" preget forsvinner, og man blir sugd inn i guttens historie på en misunnelig måte. Slutten får deg virkelig til å tenke, og man sitter igjen med en liten aha opplevelse. Dette er en lettlest og kort bok. Den tar bare noen timer og lese, og det er den verdt. Først og fremst på grunn av bokens slutt..

Oppdag mer

Bøker som ligner på Alkymisten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv