Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Det tomme toget

roman

«En drøm å lese - «Det tomme toget» er så stille og samtidig så mektig, er det nok bare et spørsmål om tid før Øivind Hånes igjen blir nominert til Nordisk Råds litteraturpris.»

Joakim Tjøstheim, Dagbladet

En togreise som blir et minne for livet.

En julikveld i 1966 går en far og hans seks år gamle sønn ombord i et nattog på Oslo Østbanestasjon. Toget skal til Røros. Det er ingen andre passasjerer om bord, og det kommer heller ikke på flere reisende underveis. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 1 virkedag
En togreise som blir et minne for livet.

En julikveld i 1966 går en far og hans seks år gamle sønn ombord i et nattog på Oslo Østbanestasjon. Toget skal til Røros. Det er ingen andre passasjerer om bord, og det kommer heller ikke på flere reisende underveis. Konduktør finnes ikke, og er det i det hele tatt noen lokfører der? Gutten sover ikke et sekund på hele turen. Nattehimmelen blir morgenhimmel oppover Østerdalen. Åser avløses av fjell som stadig blir høyere. Telefonledningene langsmed skinnegangen stiger og synker mellom stolpene. Elva i dalbunnen, hesjene på jordene og trærne som vokser i den hvite mosen, synger sanger han aldri før har hørt. Stasjonene de stopper på underveis har folketomme perronger. Reisen utvikler seg til en lysende opplevelse som ikke blir glemt så lenge han lever.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
163
ISBN
9788205567252
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Det tomme toget
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«En drøm å lese - «Det tomme toget» er så stille og samtidig så mektig, er det nok bare et spørsmål om tid før Øivind Hånes igjen blir nominert til Nordisk Råds litteraturpris.»

Joakim Tjøstheim, Dagbladet

«Helt på tampen av bokhøsten kommer denne lavmælte perlen fra Øivind Hånes, en forfatter som «alltid har vært der», men ikke krevd så mye oppmerksomhet - bortsett fra da han ble nominert til Nordisk råds litteraturpris for 'Pirolene i Benidorm' i 2005. Men trolig er det 'Det tomme toget' som kommer til å bli stående som hans store roman.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Elegant, perspektivrik pendling i tid og rom.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Fortelleren virker imidlertid svært forsont med livets forgjengelighet, og flere ganger i løpet av lesningen tenker jeg at Hånes er tett ved å greie det vanskelige kunststykket å skrive en roman om lykken. For selv om barndommens idyll for lengst er forbi, så lever den videre her, i dikterisk form; i romanen skinner de fine sommerukene like sterkt som den gang.»

Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

«Øivind Hånes skriv klokt, effektivt og vakkert om liv som har vore.»

Odd W. Surén, Dag og Tid

«Å lese Øivind Hånes' selvbiografi er som å finne en gullklump i sanden mens du vader i din barndoms bekk en varm sommerdag.»

Morten Haugseggen, Fjell-Ljom

«Denne romanen er ei vakker bok. Språket er vakkert, presist, rytmisk, melodiøst, malende. Og fortellingen er interessant og fengende i all sin naturlige surrealisme.»

Bård Hauge, Dagen

«En lavmælt og kraftig fortelling som viser hvordan barndommens gleder kan lyse gjennom et helt liv.»

Turid Larsen, Dagsavisen

«Øivind Hånes' roman om en grenseoverskridende togreise er en av de største overraskelsene fra bokhøsten 2022. [...] DET TOMME TOGET er en kort, lettlest roman med litterær tyngde. La oss ikke glemme den når status for bokåret 2022 skal gjøres opp.»

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det tomme toget:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 
Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv