Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant

Knalldebut for svensk debutant. Over 650 000 solgte i Sverige. Tildelt Den svenske bokhandlerprisen i 2009. Etter et langt og begivenhetsrikt liv havner Allan Karlsson på gamlehjem. En dag skal han feire sin hundreårsdag med pomp og prakt. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Knalldebut for svensk debutant. Over 650 000 solgte i Sverige. Tildelt Den svenske bokhandlerprisen i 2009. Etter et langt og begivenhetsrikt liv havner Allan Karlsson på gamlehjem. En dag skal han feire sin hundreårsdag med pomp og prakt. Et spetakkel Allan er så absolutt ubegeistret for at han heller klatrer ut vinduet. I farten får han med seg en veske som han skulle passe et øyeblikk, og straks har han både tyver og politi etter seg. Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant handler om en månedslang jakt gjennom Sverige på Allan og hans nye venner. Men boken er også en feelgood-reise gjennom det forferdelige 1900-tallet. Hvordan skjedde det at Allan spiser middag med den blivende president Truman? Og seiler flodbåt med formann Maos unge hustru? Til tross for at den uendelig sorgløse Allan er komplett uinteressert i politikk, kan det synes som om han har påvirket de fleste av forrige århundres store begivenheter.

Medlemsvurdering:
Det er av og til at man blir slått i bakken av beundring for forfatterens fantasi - jeg ble denne av denne boken. Den er også ustyrtelig morsom!

Maja

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Språk
Bokmål
ISBN
9788281433700
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och forsvann
Serie
Allan Karlsson 1

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

W
Wenche – 22.11.2016

– Fornøyelig!

M
Maja – 29.10.2015

– Det er av og til at man blir slått i bakken av beundring for forfatterens fantasi - jeg ble denne av denne boken. Den er også ustyrtelig morsom!

B
Bredo – 31.12.2012

– For de som liker Arto Paasilinna er dette en svansk variant (Han henviser også til AP i boken). Et godt persongalleri men noe lang. For meg er fortsatt Arto Paasilinna morsommere, men denne boken greide å underholde noen timer i fly.

i
iben – 11.09.2012

– Anbefales.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv