Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Ikaros

roman

"Da jeg kom til Alger var himmelen mot syd ørkengul og himmelen mot nord klar og lyseblå. Det var en dag i desember og likevel virket det som en sommerdag. Den milde luftstrømmen fra åsene ved Mitidja sang som sjøvann i sypressene og løftet skjørtekanter i rue Michelet - løftet på dem, men ikke helt. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
"Da jeg kom til Alger var himmelen mot syd ørkengul og himmelen mot nord klar og lyseblå. Det var en dag i desember og likevel virket det som en sommerdag. Den milde luftstrømmen fra åsene ved Mitidja sang som sjøvann i sypressene og løftet skjørtekanter i rue Michelet - løftet på dem, men ikke helt." Slik begynner "Ikaros" som utkom første gang i 1957, og Axel Jensen vakte den gang oppsikt med sin nyskapende og friske skrivemåte.

Medlemsvurdering:
Vår navnløse helt reiser på loffen i Algerie på femtitallet da landet fortsatt er i fransk besittelse. Han bor der det passer, ute under nattehimmelen eller på billige hotellrom. Det går i øl, prostituerte og hele tiden søken etter meningen med det hele. Han får det for seg at i byen Talmanrasset er plassen å reise til, og haiker med to smuglere, treffer en dame og tar seg derfra ut i ørkenen for å treffe Nerval, en mann som har bodd i en hule i fem år. "Ikaros" er en kraftfull ungdomsroman som traff meg hardt! Et ungt menneskes utfordringer og de filosofiske spørsmålene er noe de fleste kan gjenkjenne seg ved, men noe de aller færreste behersker å nedtegne slik Jensen gjør det. En stor roman med store grublinger fra en stor forfatter, og en av mine absolutte favorittromaner.

Marlow

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
185
ISBN
9788202183684
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
1998
Format
21 x 14 cm
Serie
Jensen, Axel. Samlede verker. Bindene selges også enkeltvis 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

M
Marlow – 12.04.2010

– Vår navnløse helt reiser på loffen i Algerie på femtitallet da landet fortsatt er i fransk besittelse. Han bor der det passer, ute under nattehimmelen eller på billige hotellrom. Det går i øl, prostituerte og hele tiden søken etter meningen med det hele. Han får det for seg at i byen Talmanrasset er plassen å reise til, og haiker med to smuglere, treffer en dame og tar seg derfra ut i ørkenen for å treffe Nerval, en mann som har bodd i en hule i fem år. "Ikaros" er en kraftfull ungdomsroman som traff meg hardt! Et ungt menneskes utfordringer og de filosofiske spørsmålene er noe de fleste kan gjenkjenne seg ved, men noe de aller færreste behersker å nedtegne slik Jensen gjør det. En stor roman med store grublinger fra en stor forfatter, og en av mine absolutte favorittromaner.

A
Ada – 24.03.2009

– Dette er en av de beste norske bøkene jeg har lest. Ikaros er basert på Axel Jensens egen reise gjennom Sahara på 50-tallet. Den handler om ungdommelig overmot, om å motsette seg samfunnets normer og kreve sin egen plass. Men mest av alt om å finne en mening i livet, og sorgen over at det en dag skal ta slutt. Axel Jensen skriver først og fremst så utrolig godt; så lekent og samtidig presist, drømmende og gjenkjennelig. Man blir med en gang dratt inn i verdenen til denne rastløse unge mannen på jakt etter en fransk mystiker som holder til inne i ørkenen. For en leser i Norge i 2009 er dette langt unna både i tid og avstand, men Ikaros har det tidløse og allmenngyldige over seg som karakteriserer stor litteratur. Axel Jensen står jo heller ikke uten grunn igjen som en av de største norske etterkrigsforfattere.

L
Linus minus – 13.12.2004

– Jeg må innrømme at dette var ei bok jeg måtte lese av tvang, som følge av en strikt pensumliste. Samtidig må jeg legge til at jeg ble sterkt positivt overrasket. Dette er en reiseskildring som innehar alle de avgjørende elementene for en god leseopplevelse av sådan litteratur. Den fysiske reisen blandes med en indre utvikling, uten at dette blir klisjeaktig eller pinlig. Den gjennomgående humoren finner jeg dessuten svært treffende, og hovedpersonens selvironiske tone er uslåelig. Nei, Ari Behn, gå og legg deg! "bakgård" når ikke "Ikaros" til anklene engang..

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ikaros:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Jordet

Robert Seethaler
Innbundet 
345,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv