Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Mannen som elsket Sibir

en sommerfuglsamlers erindringer fra Øst-Sibir

"Fascinerende, røver- historieliknende memoarer om natur og kultur i Øst-Sibir."

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Fritz Dõrries (1852 -1953) levde et liv som få i dag kan fatte. På sine eventyrlige reiser i Sibir gjennom 22 år samler han tigre, hjort, ørner, planter og sommerfugler. Som en blanding av Lars Monsen og Carl von Linné drar han alene i en slede tvers over hele Sibir. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Fritz Dõrries (1852 -1953) levde et liv som få i dag kan fatte. På sine eventyrlige reiser i Sibir gjennom 22 år samler han tigre, hjort, ørner, planter og sommerfugler. Som en blanding av Lars Monsen og Carl von Linné drar han alene i en slede tvers over hele Sibir. Kulde, skjønnhet og lidelser. Romanen er basert på hans erindringer - en fantastisk fortelling om natur, reiser og oppdagelser.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202639617
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Mannen som elsket Sibir

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Fascinerende, røver- historieliknende memoarer om natur og kultur i Øst-Sibir."

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«[...] en roman fra en fordums verden og med et enormt sug i fortellingen.» «At historien har fascinert den kunnskapssugende Roy Jacobsen er lett å forstå - og takket være hans språkkyndige kone Anneliese Pitz kunne de to gå sammen om å skrive en roman i en varm prosa, nær insektsliv og dyreliv på taiga og tundra.» «Du og du for en historie.»

Guri Hjeltnes, VG

«[...] en sjelden perle i bokhøsten [...] denne bemerkelsesverdige beretningen er illustrert av Dörries vakre tegninger, av urfolk, dyr, landskap og altså sine elskede sommerfugler. Den fortjener all oppmerksomhet den kan få.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

"(...) ein medrivande roman." "Det er ingen røvarroman. Det er sjølve livet til Fritz Dörries som liknar ein røvarhistorie. " "(...) eit bilde av ei tid der det framleis fanst noko igjen å oppdage."

Ingvild Bræin, Dag og Tid

«[...] dette er ein sjeldan sommarfugl i den litterære faunaen, som i tillegg til å vere frå fjerne tider og himmelstrok, også har høg aktualitet.»

Marta Norheim, NRK

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mannen som elsket Sibir:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv