Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Mannen som elsket Sibir

en sommerfuglsamlers erindringer fra Øst-Sibir

«Roy Jacobsen og Anneliese Pitz' bok om den bemerkelsesverdige eventyreren Fritz Dörries er en sjelden perle i bokhøsten. (...) Legg til at denne bemerkelsesverdige beretningen er illustrert av Dörries vakre tegninger, av urfolk, dyr, landskap og altså sine elskede sommerfugler. Den fortjener all oppmerksomhet den kan få.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Den tyske naturvitenskapsmannen Fritz Dörries (1852 -1953) levde et liv som få i dag kan fatte. Fra han er 25 år gammel foretar han en rekke eventyrlige reiser i Sibir. Som en blanding av Lars Monsen og Carl von Linné oppsøker han klodens mest ugjestmilde regioner, og fanger tigre, hjort, ørner, samler planter og sommerfugler, som sendes til museer i Europa. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Den tyske naturvitenskapsmannen Fritz Dörries (1852 -1953) levde et liv som få i dag kan fatte. Fra han er 25 år gammel foretar han en rekke eventyrlige reiser i Sibir. Som en blanding av Lars Monsen og Carl von Linné oppsøker han klodens mest ugjestmilde regioner, og fanger tigre, hjort, ørner, samler planter og sommerfugler, som sendes til museer i Europa. Han krysser hele Japan til fots mens det er krig i landet. Og reiser med slede tvers gjennom det sibirske isødet. Det er kulde og lidelser, men også enestående skjønnhet. Mannen som elsket Sibir er en roman basert på hans erindringer, en fantastisk fortelling om natur, urfolk og oppdagelser.

Medlemsvurdering:
Tittelen er ganske villedende :) dette er også en jeger av alle slags dyr - en globetrotter i ordets sanne forstand - og han skriver så jeg fryser på ryggen og ikke klarer å legge fra meg boken. Det er en beskrivelse fra en tid før flyet fantes, og reiser tok TID, og det var enorme områder hvor man måtte tråkke stien selv - og hvor samlivet med dyr spilte en helt annen rolle enn nå. med kjæledyr. Og så er peronlighetens hans så sterkt tilstedeværende, utfra selv stilen, at jeg omtrent kan lukte ham.

Nina Martins Hlavaty

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202658304
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Roy Jacobsen og Anneliese Pitz' bok om den bemerkelsesverdige eventyreren Fritz Dörries er en sjelden perle i bokhøsten. (...) Legg til at denne bemerkelsesverdige beretningen er illustrert av Dörries vakre tegninger, av urfolk, dyr, landskap og altså sine elskede sommerfugler. Den fortjener all oppmerksomhet den kan få.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«'Mannen som elsket Sibir' er en roman fra en fordums verden og med et enormt sug i fortellingen. (...) Dörries tekst er et fabelaktig reisefølge, hans forelskelse i taiga og tundra, i hard vinter og berusende vår, strålende sol og fargerik høst strømmer gjennom sidene. (...) Du og du for en historie.»

Guri Hjeltnes, VG

«Ekteparet Jacobsen/Pitz har levert ei fascinerande historie om ein mann og livsverket hans som sommarfuglforskar, eventyrar og overlevar i Sibir.»

Marta Norheim, NRK Bok

"Fascinerende, røver- historieliknende memoarer om natur og kultur i Øst-Sibir."

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"(...) ein medrivande roman." "Det er ingen røvarroman. Det er sjølve livet til Fritz Dörries som liknar ein røvarhistorie. " "(...) eit bilde av ei tid der det framleis fanst noko igjen å oppdage."

Ingvild Bræin, Dag og Tid

Kunders vurdering

N
Nina Martins Hlavaty – 04.05.2023

– Tittelen er ganske villedende :) dette er også en jeger av alle slags dyr - en globetrotter i ordets sanne forstand - og han skriver så jeg fryser på ryggen og ikke klarer å legge fra meg boken. Det er en beskrivelse fra en tid før flyet fantes, og reiser tok TID, og det var enorme områder hvor man måtte tråkke stien selv - og hvor samlivet med dyr spilte en helt annen rolle enn nå. med kjæledyr. Og så er peronlighetens hans så sterkt tilstedeværende, utfra selv stilen, at jeg omtrent kan lukte ham.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mannen som elsket Sibir:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv