Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Dager i stillhetens historie

Et eldre ektepar har inngått en stilltiende pakt om ikke å snakke om sin fortid. Mens han lukker seg mer og mer inne i seg selv, prøver hun å bryte ut av isolasjonen og tausheten. Hvem var hushjelpen de begge ble så sterkt knyttet til i en periode, men som de brått sa opp?
Merethe Lindstrøm skriver fram et stramt, fortettet familiedrama om fortielse og taushet. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Et eldre ektepar har inngått en stilltiende pakt om ikke å snakke om sin fortid. Mens han lukker seg mer og mer inne i seg selv, prøver hun å bryte ut av isolasjonen og tausheten. Hvem var hushjelpen de begge ble så sterkt knyttet til i en periode, men som de brått sa opp?
Merethe Lindstrøm skriver fram et stramt, fortettet familiedrama om fortielse og taushet. Det handler om kjærligheten mellom to mennesker som har tatt viktige valg de definerer hele sin tilværelse ut ifra, for så å oppdage at noe ikke lar seg overse. Fortiden dukker ikke bare opp igjen, den har vært der hele tiden.

"Dager i stillhetens historie" er tildelt Nordisk Råds litteraturpris og Kritikerprisen for beste voksenbok. Romanen var også nominert til Ungdommens kritikerpris og P2-lytternes romanpris.

"Merethe Lindstrøm viser den suggererende effekten av at en forfatter stoler på sitt stoff. Resultatet er et lite mesterverk av en bok. (...) Gjennom elegant, episk klipp-teknikk skapes en tekstlig mosaikk av et liv som fortjener mange lesere."
Silje M. Stavrum Norevik, Dagbladet

"Med 'Dager i stillhetens historie' må Merethe Lindstrøm ha skrevet en av høstens beste romaner. I en lavmælt, elegant og presis prosa skriver hun fram et hverdagsdrama som kryper inn under huden på leseren."
Turid Larsen, Dagsavisen

"Det är en makalös historia där ångesten över en tystnad vi inte tycks komma ifrån har fått sin slutgiltiga formulering (...) Sällan har den melankoliska tystnaden - den riktigt nordskandinaviska tystnaden - fått en så fullskalig litterär behandling (...) Merethe Lindstrøm driver på sätt och vis den traditionella nordiska prosan till dess slutpunkt. Kargare än så här blir det inte. Vemodet, ångesten över en tystnad som vi inte tycks komma ifrån, har fått sin slutgiltiga formulering."
Jan Arnald, DN (Sverige)

"Den er stille på overflaten, men det er så mye som bobler under. Både rolig og spennende på samme tid."
Helene Uri i Dagbladet

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203197307
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Priser
Nordisk Råds litteraturpris 2012

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dager i stillhetens historie:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv