Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Vernon Subutex

2

«Virginie Despentes besitter en helt enestående fortellerkraft, som gjør at det ut fra dette ville koret av indignasjon, redsel, kynisme og ekte kjærlighet vokser fram et litterært verk av nærmest grensesprengende kvalitet.»

Sindre Hovdenakk, VG

Den etterlengtede andreboka i det moderne mesterverket om Vernon Subutex.
Den tidligere platesjappeinnehaveren Vernon Subutex tilbringer dagene rusa, febril og fjern på en parkbenk i Paris. Der utvikler det seg et kollektiv rundt ham ? et fellesskap der folk finner vennskap, drikke og musikk. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
Den etterlengtede andreboka i det moderne mesterverket om Vernon Subutex.
Den tidligere platesjappeinnehaveren Vernon Subutex tilbringer dagene rusa, febril og fjern på en parkbenk i Paris. Der utvikler det seg et kollektiv rundt ham ? et fellesskap der folk finner vennskap, drikke og musikk. Samtidig strammer det seg rundt Vernon i dette andre bindet av Despentes' kritikerroste verk. Han sitter på en skatt, en hemmelighet og kanskje en udetonert bombe: videoopptakene fra den avdøde rockestjerna Alex Bleach. Og enkelte skyr ingen midler for å få kloa i dem.

Vernon Subutex-trilogien er et festlig og skarpt samtidsportrett som har tatt verden med storm. Første bok i trilogien ble kortlistet til Man Booker International i 2018, og Gøril Eldøen fikk Kritikerprisen for sin bejublede norske oversettelse.

Sindre Hovdenakk, VG (om hele trilogien)

«Vernon Subutex er en rus i seg selv» Vidar Kvalshaug, Bok365

«Mørk og morsom oppfølger om undergrunnsliv i Paris ... Despentes skriver rått og godt i en dynamisk, satirisk fortelling med politisk trykk. Det er energisk, klokt, forbitret og skrevet i sterk empati med de slagne.» Stein Roll, Adresseavisen

«Der Houellebecq først og fremst skildrer den selvmedlidende hvite mannen rundt de 50, lar Despentes oss møte alle samfunnets avskygninger, kjønn og aldre. Hun gir dem komplekse personligheter og moraliserer ikke.» Anne Cathrine Straume, NRK

«... rasende, varm og sylskarp ... en litterær 'tour de force', en sann anarkistisk energibombe ... Virginie Despentes besitter en helt enestående fortellerkraft, som gjør at det ut fra dette ville koret av indignasjon, redsel, kynisme og ekte kjærlighet, vokser fram et litterært verk av nærmest grensesprengende kvalitet.» Sindre Hovednakk, VG (om hele trilogien)

«Dette et storslått romanverk. Despentes kan stoffet sitt, stemmen er sikker og gatesmart, med rytme og driv, med uforutsigbare plotlinjer. Oversetter Gøril Eldøen har gjort en formidabel og nydelig jobb, de krevende miljøtegningene og dialogene sitter som de skal ... Pierre Bourdieu er uinteressert i verdener som dem Despentes dissekerer. Derfor trenger vi dette.» Willy Pedersen, Morgenbladet (om hele trilogien)

«Virginie Despentes er et kunstnerisk råskinn ... en vill og festlig roman.» Ingunn Økland, Aftenposten (om hele trilogien)

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
357
ISBN
9788205530805
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Vernon Subutex, tome 2
Format
21 x 13 cm
Priser
Bastianprisen. Voksen 2020
Serie
Subutex-trilogien 2
Gyldendal pocket

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Virginie Despentes besitter en helt enestående fortellerkraft, som gjør at det ut fra dette ville koret av indignasjon, redsel, kynisme og ekte kjærlighet vokser fram et litterært verk av nærmest grensesprengende kvalitet.»

Sindre Hovdenakk, VG

«Da denne romanen kom i Frankrike i 2015, var ikke de gule vestene et begrep ennå, men raseriet var der, og det raseriet er styrken i romanen. Despentes hviler flere av de mange persontegningene på utenforskapen som er en del av grunnlaget for gatekampene i Frankrike i vår. Her har folk møtt systemet og tapt, de forbanner det å ikke klare seg på alminnelige lønninger, de forakter elitene og alle som vil ha dem inn i ferdig støpte former, og det spraker og knastrer av den politisk mest betente delen av boka.»

Vidar Kvalshaug, BOK365

«Mørk og morsom oppfølger om undergrunnsliv i Paris … Despentes skriver rått og godt i en dynamisk, satirisk fortelling med politisk trykk. Det er energisk, klokt, forbitret og skrevet i sterk empati med de slagne.»

Stein Roll, Adresseavisen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vernon Subutex:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Ekko

Lena Lindgren
Paperback 
229,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 
Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv