Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Harlem shuffle

roman

«... et levende lappeteppe av svarte suksesshistorier som byr på håp, iblandet påminnelser om USAs voldelige historie.»

Maren Dahl Keller, BOK365

For kundene og naboene på 125th Street i Harlem i New York, framstår Ray Carney som en hederlig møbelhandler. Han gjør sitt beste for å forsørge seg selv og familien sin, og kona Elizabeth venter deres andre barn. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
For kundene og naboene på 125th Street i Harlem i New York, framstår Ray Carney som en hederlig møbelhandler. Han gjør sitt beste for å forsørge seg selv og familien sin, og kona Elizabeth venter deres andre barn. Hennes foreldre liker verken Carney eller den trange leiligheten deres ved T-banelinja, men det føles i hvert fall som et hjem. Få mennesker kjenner til Carneys bånd til den mer lurvete delen av øvre Manhattan, og at hans fasade av normalitet har skjulte sprekker. Sprekker som stadig blir større.

Harlem Shuffle er en kompleks krønike som utspiller seg i det tidlige 60-tallets New York. Det er en familiehistorie maskert som en kriminalfortelling, men også en samfunnsroman om rasisme og makt - og til syvende og sist, et kjærlighetsbrev til Harlem.
Romanen er oversatt til norsk av Knut Johansen.

Detaljer

Forlag
Kagge
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788248928607
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Harlem shuffle
Serie
Ray Carney 1

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«... et levende lappeteppe av svarte suksesshistorier som byr på håp, iblandet påminnelser om USAs voldelige historie.»

Maren Dahl Keller, BOK365

«Det er lett å forstå hvorfor Colson Whitehead er blitt en så populær og prisvinnende forfatter. Han skriver spennende og engasjerende fortellinger, med hovedpersoner det er lett å like.»

Sindre Hovdenakk, VG

«En krimroman fra Whitehead kan virke som et farvel til skjønnlitteraturen, men den dobbelte Pulitzer-prisvinneren har alltid motsatt seg kategorisering. (...) I Harlem Shuffle strammer Whitehead de litterære musklene ytterligere og tøyer grensene og forventningene til krimlitteraturen.»

Colin Grant, The Guardian

«.et levende lappeteppe av svarte suksesshistorier som byr på håp, iblandet påminnelser om USAs voldelige historie.»

Maren, Bok365

«.en fordømt god historie, fortalt av en mester i faget.»

Andreas Wiese, Vinduet

«Whitehead utnytter skurkegalleriet til det fulle. Kunnskapen om historiske detaljer og popkultur flettes sømløst inn, og sammen med en nydelig rytme og driv i språket, tidsriktig sjargong, lakonisk humor og poetiske beskrivelser, blir boken en deilig tidsmaskin.»

Mari Grydeland, Aftenposten

«[.] finstilt studie av klasse og diskriminering. [.] Colson Whiteheads siste roman Harlem Shuffle balanserer på grensen mellom stiløvelse og en mer forpliktende agenda».»

Vårt Land

Kunders vurdering

e
else eikeland – 06.04.2022

– Beundrer denne forfatteren - han skriver fantastisk! Likevel likte jeg ikke denne like godt som de to andre (Den underjordiske jernbanen og Nikkelguttene), de to andre var mer engasjerende og spennende. Anbefales til alle som liker å ta seg god tid med en bok og kose seg med den.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Harlem shuffle:

Xiania

Lotta Elstad
Innbundet 
393,- 449,-
 

Dyreriket

Jean-Baptiste Del Amo
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv