Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Alice i Eventyrland

Generasjoner av barn har elsket Lewis Carrolls klassiker, som er skrevet i et enkelt og levende språk, full av ordleker og logiske kollbøtter. Tove Jansson løfter en allerede uforglemmelig leseopplevelse med sine skimrende og stemningsfulle illustrasjoner av Alice og den verden hun havner i. Les mer

249,-
Ventes til lager
Generasjoner av barn har elsket Lewis Carrolls klassiker, som er skrevet i et enkelt og levende språk, full av ordleker og logiske kollbøtter. Tove Jansson løfter en allerede uforglemmelig leseopplevelse med sine skimrende og stemningsfulle illustrasjoner av Alice og den verden hun havner i.

Medlemsvurdering:
Alice følger etter den hvit kaninen, og havner i Eventyrland, stedet hvor alt kan skje, og alt skjer. Denne surrealistiske verden uten begrensninger, uten tid og rom, hvor alt flyter i og fra hverandre uten sammenheng, har en egen atmosfære som aldri går av moten. Det begynner med rommet med dørene og størrelsesdrikken, og fortsetter med teselskapet hos hattemakeren som ingen kan huske begynnelsen av. Hjerterdronningen hogger hodet av alle som kommer i hennes vei, og den vise kålormen, i tillegg til at ingen svarer sirekte på spørsmålene den forundrede Alice kommer med. Dette er en verden som har bergtatt barn og voksne gjennom generasjoner, og det vil den fortsette med. En bok som alle må lese hvert fall en gang i løpet av livet!

Gulla

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Heinesen forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788281771000
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Alice's adventures in wonderland
Serie
Alice i Eventyrland 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

G
Gulla – 12.05.2010

– Alice følger etter den hvit kaninen, og havner i Eventyrland, stedet hvor alt kan skje, og alt skjer. Denne surrealistiske verden uten begrensninger, uten tid og rom, hvor alt flyter i og fra hverandre uten sammenheng, har en egen atmosfære som aldri går av moten. Det begynner med rommet med dørene og størrelsesdrikken, og fortsetter med teselskapet hos hattemakeren som ingen kan huske begynnelsen av. Hjerterdronningen hogger hodet av alle som kommer i hennes vei, og den vise kålormen, i tillegg til at ingen svarer sirekte på spørsmålene den forundrede Alice kommer med. Dette er en verden som har bergtatt barn og voksne gjennom generasjoner, og det vil den fortsette med. En bok som alle må lese hvert fall en gang i løpet av livet!

L
Lille søss – 08.10.2008

– Boken "Alice i Eventyrland" er en fin bok for dem som liker eventyr. Den handler som tittelen sier om Alice og hennes opplevelser i Eventyrland. Det begynner med at hun følger etter en kanin som har dårlig tid og blir helt uten at hun visste om det dratt ned inn i et hull og faller svever flere meter ned før hun havner i Eventyrland. Hun møter mange rare og uhøflige folk og siden Alice er en veloppdragen jente blir hun til tider irritert over de andres oppførsel. Alice må gå igjennom mange forskjellige opplevelser enten hun vil eller ikke. "Alice i Eventyrland" er en fantastisk leseopplevelse som jeg anbefaler alle barn å lese!

L
Litteraturelsker – 24.03.2007

– Alice i eventyrland er en spennende nok historie i seg selv. Filmatisert, animert og tegnet. Som leser slutter jeg aldri å forundre meg over logikken i eventyret, der klokken ikke er tolv når den er tolv. Dette er en flott utgave av boken, der du får illustrert eventyret på en annen måte. Hver eneste side er like spennende og forunderlig som selve eventyret, med figurer som nærmest spretter ut av hver side når du blader om. En slik "pop-up" bok forteller historien på en flott måte og er samtidig en flott introduksjon til bøkenes verden, eller som meg; videreføring innen bøkenes verden.

c
crazy – 09.09.2006

– Dette er en gammel barnebok som har kommet i en ny utgave. Historien om Alice i Eventyrland kom først ut for 150 år siden, men så vidt jeg vet er den fortsatt veldig populær. Alice følger etter en hvit kanin ned i et kaninhull og vips så er hun i en helt annen verden. Dette er en både skummel, spennende og morsom verden for Alice og hun følger storøyd med på alt som skjer. Dette er en bok jeg synes passer godt for gruppen som den er satt under; barn fra 6 til 9 år. Denne boken kan gi en hyggelig og spennende kosestund.

S
SA19 – 12.08.2006

– De fleste kjenner til eventyret om Alice i Eventyrland, og hvis man ikke gjør det er det på tide at man leser denne boken! For meg passet denne boken utrolig bra til meg som barn siden den var så utrolig full og fantasifulle skapninger, steder og ting. Det er rett og slett en fantasifull bok. Det gå i alle fall meg sjansen til å se og leve meg inn i ting i boken veldig lett, og jeg koste meg veldig når boken ble lest. Samtidig er det en viss spenning og humor i boken, siden mye rart skjer, og Alice kommer i endel vanskelige situasjoner hun må løse på best mulig måte. Dette er en utrolig fin bok å lese for barn, og jeg anbefaler den til alle småbarnsforeldre.

M
Margrethe – 10.08.2006

– Alice i eventyrland er en gammel barneklassiker. Den handler om Alice som følger etter en kanin inn i et magisk eventyrland. Der møter hun mange forskjellige dyr og mennesker. Alt fra en gigantisk larve, til hjerter-dronningen. Det er en helt ny verden, med merkelige skapninger. Alice i eventyrland er en gammel klassiker, som første gangen ble utgitt i 1865. Siden den gangen har Alice og vennene hennes underholdt utallige barn og voksne, og i fremtiden kommer de til å glede enda fler. Dette er en tidløs bok som aldri går ut av moten, nå i en ny utgave. Boken og Alice er også spennende og morsom, og den er godt skrevet. Personlig likte jeg boken veldig godt. Anbefales for alle!

A
Alice – 26.07.2006

– En fantastisk morsom bok! Det er ingen tvil om at forfatteren ikke mangler fantasi. Dette er en udødelig klassiker som alle barn kan ha glede av. I denne lydboka får vi høre om ungjenta Alice; en fantasifull jente som plutselig befinner seg i en fantasiverden der det utrolige kan skje. Vi får høre om hattemakere som aldri blir ferdig med teselskapet, kaniner som går i klær og blomster som snakker og synger, samt mye mer. Lydboka varer i nesten tre timer og inneholder tre CD`er. Det er kjente skuespillere som bruker stemmene sine. Bl.a. er det skuespilleren Hege Schøyen som er stemmen til Alice. En ypperlig gave som er verdt alle pengene. Anbefales til barn i alle aldre.

B
BackPacker – 15.05.2006

– "Alice i Eventyrland" av Lewis Carroll er 150 år gammel, men fortsatt en meget bra barnebok. Vi treffer den lille jenta Alice som følger etter etter kanin ned i et hull i bakken. Under jorda møter hun en fantastisk verden, full av rare ting og overraskelser. Rare mennesker, rare samtaler - og noe rart er i ferd med å skje med Alice også! Historien er kjempebra, og engasjerer voksne like mye som barn! Det er en av tidenes mest leste barnebøker, og det burde jo være et vitnemål som vitner om kvalitet. Boken er illustrert, cirka en illustrasjon hver 2-3 side. Illustrasjonene er bra, i sort-hvitt. Språket er bra for både barn og voksne. Denne anbefaler jeg til alle!

-
-Steinar Esperås – 19.04.2006

– En klassiker og et mesterverk; Alice i Eventyrland er en bok som passer for alle aldersgrupper. Med sin lette fortellerstil er den lettfattelig nok for de yngste, mens den med sitt vidd og humoristiske intellekt er like morsom for de voksne. Det er med andre ord en bok som man bare blir mer og mer glad i ettersom årene går. Alice i Eventyrland er verdens mest populære barnebok og det er lett å forstå hvorfor. Galskap, humor og vidd er nøkkelord i Eventyrland. Her finner man alt fra den Gale Hattemakeren og Mars-haren til den gretne Kålormen. Boken kom opprinnelig ut i 1865, og har siden blitt oversatt til 125 språk. Alice i Eventyrland er et av litteraturens største og mest elskede mesterverk. Jeg er ikke i tvil; dette er min absolutte favorittbarnebok. Og de andre ligger milevis bak.

j
jony – 21.12.2005

– Lille Alice sitter og kjeder seg i hagen med storesøsteren. Men det er ikke så rart når hennes storesøster leser en kjedelig bok. Grunnen til at denne boken var så kjedelig var på grunn av at det ikke var på grunn av ingen bilder. Mens Alice sitter der, og ser på søsteren som bare leser kommer det plutselig en hvit kanin med vest og klokke som snakker.
Alice blir overasket over å se en kanin med klokke og som snakker. også bestemmer hun seg for å følge etter kaninen ned et hull. nede i hullet venter et eventyrland. Alice møter mange rare dyr for eksempel en mandalkatt, som kan komme og forsvinne når den vil, en gal hattemaker og en hare. Hun opplever at et barn blir til en gris, og mye annet gøy som er til å få latterkrampe av. En kjempemorsom bok om et fantastisk eventyr.

S
SA19 – 29.07.2005

– Dette var en bok moren min brukte å lese for meg og søsteren min hver kveld når jeg var rundt 4 år. Jeg husker fortsatt hvor morsom og spennende jeg syntes boka var da, og det synes jeg fortsatt. Dette var desidert dagens store høydepunkt, og noe jeg gledet meg til. Siden handlingen i "Alice i Eventyrland" er så variert, er det fullt mulig å lese den opptil flere ganger. Det som gjør "Alice i Eventyrland" til en så fin barnebok er at den er spennende, morsom og eventyrlig, og samtidig er den litt mystisk også. Når jeg var liten undret jeg meg over slutten, og om alt var virkelig eller ikke. Så dette er en bok jeg anbefaler for barn og foreldre, for det er en kjempefin bok.

*
*missteee – 05.04.2005

– Alice i Eventyrland ble kom ut for første gang i 1865, og har siden den gang vært en meget populær barnebok - og med rette. Det er en fantastisk historie som tar deg med på en tur til et fantastisk og overnaturlig land. her møter man de underligste figurer, hvorav en av de mest kjente er katten med det store smilet.
Dette er en bok som fenger de fleste aldersgrupper. Den er omtalt som en barnebok, men jeg mener at også voksne kan kose seg stort når de hører denne historien. Det er en deilig virkelighetsflukt som kan få hvem som helst i godt humør!

E
Emilie13 – 12.03.2005

– Den forevigede boka om Alice og hennes opplevelser i det forskrudde Eventyrlandet er verdenskjent. Og det er ikke uten grunn.
Alice i Eventyrland er en fantastisk bok, søt og forunderlig. Den handler om en liten jente som havner i en sinnsyk verden idet hun følger etter en snakkende kanin ned i hullet dens. Her møter hun mange helsprøe figurer, som Chesire-katten, Murmelmusa, Hattemakeren, Den Forlorne Skilpadde og den forskrekkelige Hjerterdame.
En fint illustrert bok, som kan leses om og om igjen. Lettlest og fin for alle aldre! Er ikke i tvil om terningkastet!

P
Prinsesse – 10.02.2005

– Dette er ein veldig spennande bok om Alice som kjeder seg, og følgjer etter ein kanin og detter ned i eventyrland. Her blir hun stor som ein kjempe, så liten som tekjerringa. Hun spiller crocket med flamingoar og er i rettsalen, hun møter mange slags rare vesener på ferden. Spennande? Ja! Dette er ein klassikar, og boken er godt illustrert. Den setter fantasien i sving, og tanker på korden det er i eventyrland. Denne kan du lese fleire ganger, og du forundrar deg over den kvar gang. Den er som oftast ein stor favoritt for barn og voksen. Denne er verdt og ha stående heime i bokhylla!

K
K – 31.01.2005

– En nyoversettelse av Lewis Carrols mesterverk fra 1865, med nye, moderne tegninger av Helen Oxenbury. Jeg er litt skeptisk til å erstatte Tenniels fantastiske original-tegninger, men disse fargerike tegningene vil nok slå an blant de yngste. Oversettelsen er det heller lite å si på, selv om den engelske originalen er rikest (og anbefales herved til alle som behersker engelsk), men denne boka vil jo ikke minst glede de yngste (naturlig nok), så denne utgaven vil jeg varmt anbefale til alle som har et barn eller kjenner et barn de vil glede med en fantasifull, original og grensesprengende fortelling - den er vel rett og slett tidenes beste barnebok, kanskje sammen med Ole Brumm og Peter Pan? Jeg savner "del 2", "Through the looking-glass", som hører sammen med Alices første eventyr, men man kan vel ikke få både i pose og sekk, heller.

C
Childish – 04.01.2005

– Dette er en bok som alle barn, så vel som voksne, burde ha i bokhyllen sin. Og den burde leses med jevne mellomrom, slik at du kan forundres gang på gang over at den faktisk aldri blir kjedelig. Det er en eventyrlig historie en om en jente som møter mange utfordringer på sin reise gjennom eventyrland. De aller fleste vil nok kjenne seg igjen enten i Alice eller i de utfordringene hun må møte på sin vei. Og om man ikke kjenner seg igjen, hindrer det deg allikevel ikke i å bli underholdt til de grader! Alice i Eventyrland er rett og slett en fantastisk historie som absolutt må leses, av barn som voksne!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Alice i Eventyrland:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kokong

Eystein Hanssen
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv