Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den siste striden

NARNIA ... der løgnene aler frykt ... der lojaliteten settes på prøve ... der undergangen truer ... Aslan er sett i Narnias skoger! Dette ryktet sprer en stor glede. Bare kentauren Roonwit er bekymret. Les mer

279,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
NARNIA ... der løgnene aler frykt ... der lojaliteten settes på prøve ... der undergangen truer ... Aslan er sett i Narnias skoger! Dette ryktet sprer en stor glede. Bare kentauren Roonwit er bekymret. Det er ingen tegn i stjernene som forteller at Aslan skal komme. Han advarer mot svik og bedrag, men Narnias forventningsfulle folk hører ikke på advarselen. Aldri har Narnia vært i en større fare! Undergangen truer, og enda en gang behøver dette landet hjelp fra vår verden, hjelp til å klare den siste striden.

Medlemsvurdering:
Etter å ha lest og likt alle de andre Narnia-bøkene, følte jeg ikke at denne skuffet meg heller. Denne boken overrasker i avslutningen, men jeg synes det er en fin og ikke minst verdig avslutning på en flott serie. Selvfølgelig er det noen deler jeg synes er kjipe fordi det settes strek for det hele, men jeg kunne ikke ha tenkt meg hvordan en slutt kunne bli mindre smertefri. Den er utrolig spennende, og til tider kanskje den mest spennende, og samtidig er det en ganske morsom bok pga. de to konfliktskaperne. Vi får også høre mye om kjente og kjære figurer som er typiske for Narnia, og det gir en god stemning.

Kria

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242131898
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
The last battle
Serie
Narnia
Legenden om Narnia 7

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

K
Kria – 04.08.2010

– Etter å ha lest og likt alle de andre Narnia-bøkene, følte jeg ikke at denne skuffet meg heller. Denne boken overrasker i avslutningen, men jeg synes det er en fin og ikke minst verdig avslutning på en flott serie. Selvfølgelig er det noen deler jeg synes er kjipe fordi det settes strek for det hele, men jeg kunne ikke ha tenkt meg hvordan en slutt kunne bli mindre smertefri. Den er utrolig spennende, og til tider kanskje den mest spennende, og samtidig er det en ganske morsom bok pga. de to konfliktskaperne. Vi får også høre mye om kjente og kjære figurer som er typiske for Narnia, og det gir en god stemning.

t
tonemor – 15.10.2008

– Dette er den siste boka i "Narnia"-serien, og det er trist å tenke på at med denne er det slutt, på flere måter. "Den siste striden" handler om kampen for Narnias fremtid, med hjelp fra våre venner Jill og Eustace, og de av Narnias dyr og skapninger som kjemper på Aslans og kong Tirians side. Jill og Eustace tror først at dette bare er et vanlig eventyr de er kalt til å være med i, men så feil kan man ta. Boka er trist og spennende, men også veldig vakker. Iallfall slutten er både spesiell og fin. I denne boka får du svar på hva Narnia egentlig er, og kanskje på en del andre spørsmål du har hatt. En fin bok som jeg vil anbefale til flere å lese, en bok du kan kose deg med i sene vinterkvelder med en kopp kakao.

k
kattejenta – 03.08.2008

– Alle barna som har vært i Narnia blir nå innkalt til en siste kamp for å redde Narnia for å ikke gå under. Det er noen som ikke vender tilbake, for de tror ikke på Narnia lengre. Så Susan blir igjen i London og ser etter gutter, mens Lucy, Edmund og Peter sammen med Eustace og Jill kommer tilbake til Narnia for en siste gang. Dette er slutten på Narnia, og det er veldig trist å lese at et sånt vakkert land dør. Aslan har vokst seg stor og sterk, og han har høy makt. Det er nye farer i Narnia, og det må de vokte seg for. Hvis Narnia virkelig går under, må de komme seg tilbake til den virkelige verden fortere enn svint! Dette er som sagt veldig trist, men alt må jo ha sin ende så det har også Narnia.

K
Kristine – 15.01.2007

– Dette er den avsluttende, og kanskje beste boken i den fabelaktige serien om landet Narnia. Igjen er det kampen mellom godhet og ondskap. Vi møter gamle kjente, men også en rekke nye karakterer. Det er på tide å sette inn siste stikk, og det hele bygger seg opp til det helt avgjørende, den siste striden. Vil våre venner denne gangen klare å vinne over alle de onde og mektige maktene, eller blir motstanden for stor? Her får vi definitivt valuta for pengene! Det er spennende lesning, og en lever seg inn i handlingen fra første setning. Etter å ha lest slutten vil en sitte igjen med en følelse av glede og vemod, fantasien er over, sirkelen sluttet. Eventyret om Narnia har nådd sin slutt.

K
Kristine – 09.04.2006

– Onde ting er nok en gang i ferd med å innta Narnia, og selvfølgelig er våre gamle venner på pletten for å redde landet vi alle er så glad i. Selv om "Den siste striden" er langt dystrere enn de tidligere bøkene, har Lewis beholdt magien fra de foregående. Den fantastiske verdenen forfatteren har skapt, blir nok en gang beskrevet på en slik måte at vi drømmer oss helt bort og like godt kunne levd i Narnia. Kampen mellom det gode og onde vil jeg si er enda tydeligere i denne boka. Det er også kampen mellom venner. For landet er nå så gjennomsyret av løgn og bedrag at de gamle narnianerne ikke helt vet hva de skal tro.

S
Sandra;) – 22.03.2006

– Dette er en veldig spennende bok! Den handler hovedsaklig om det siste store som faktisk skjer i Narnia. Oppgjøret er vakkert og bra skrevet. C.S.Lewis skildrer striden mellom det gode og det onde på en magisk og eventyrlig måte. Alle personene vi har møtt i de seks tidligere bøkene, får vi igjen treffe her. Utenom noen få som har sviktet. Boken er egentlig mye bedre på engelsk, orginalspråket. Det sier seg vel egentlig selv. Boken egner seg for alle aldre, fra 0-100, det er det som er så fantastisk med Lewis. Dette er virkelig en bok å få med seg! Anbefales på det sterkeste!

C
Christine – 23.07.2005

– I 'Den siste striden' blir alle de tidligere Narnia-bøkene mesterlig forent i en slutt som er serien verdig. Rykter om at Aslan nok en gang har blitt sett i Narnias skoger sprer seg og skaper både skrekk og nysgjerrighet, og som vanlig er det noen som drar nytte av situasjonen. Apen Listig ikler seg et løveskinn og later som han er Aslan, mens landet rundt ham er preget av desperasjon og mørke tider. Kong Tirian er Narnias siste konge, og nok en gang blir noen barn fra vår verden sendt til Narnia for å hjelpe til. Med Eustace og Jill ved sin side gjør kongen hva han kan for det gode i landet sitt mens den siste striden står for døren. Slutten dekker til for et kjært gjensyn med gamle kjente, og en verdig avskjed med Narnia.

E
Ellen – 21.01.2005

– Kong Tirian av Narnia er glad da han hører rykter om at Aslan har kommet tilbake etter flere hundre års stillhet. Han oppdager snart at ingen får se løven på nært hold, og en ape er hans talsmannen. Apen Listig forteller at narnianerne er solgt som slaver til Calormen etter Aslans befaling, og at Calormens gud Tash og Aslan er den samme. Frykt og desperasjon sprer seg i Narnia. Eustace og Jill (fra Sølvstolen) kommer fra vår verden for å hjelpe Tirian, men klarer de å kjempe mot den nye ondskapen? I den siste boka (av 7) i Narniaserien er det vanskelig å se bort i fra de kristne allegoriene. Apokalypsen har mange likhetstrekk med Johannes Åpenbaring og teksten er ladet med kristne forestillinger. Lewis¿ underliggende budskap er å møte frykten, stå i mot urett og velge tro framfor sluhet. Tonen i "Den siste striden" er mørk, beskrivelsene av de onde intrigemakerne og dødssekvensene er mer detaljerte enn i de andre bøkene. Ellers er boka lettlest og har en spennende oppbygging. Slutten kommer brått med en litt for enkel løsning på hvorfor noen blir gjenforent med sine fra vår verden, i det nye Narnia.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den siste striden:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv