Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Harry Potter and the Order of the Phoenix

«Seeing Jim Kay’s illustrations moved me profoundly. I love his interpretation of Harry Potter’s world, and I feel honoured and grateful that he has lent his talent to it»

J.K. Rowling
580,-
Sendes innen 7 virkedager

Medlemsvurdering:
"Harry Potter og føniksordenen" er atter en utrolig god bok fra J.K Rowling. Harry er klar for sitt femte år ved Galtvort; året da alt som han kjente fra før av kommer til å endre seg drastisk. Boka inneholder mange fantastiske momenter, som alt leder opp mot utrolige avsløringer og en fantastisk slutt. "Harry Potter og føniksordenen" har alt; magi, kjærlighet, humor og spenning. Man risikerer å glemme tiden helt av når man leser en perle slik som denne. Den er rett og slett umulig å legge fra seg. Boka er fascinerende og spennende, og det faktum at den er på godt over 800 sider er bare positivt; man får mer av J.K Rowlings fantastiske skriving, samt valuta for pengene. MÅ leses!

I.A

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bloomsbury Childrens Books
Innbinding
Innbundet
Språk
Engelsk
Sider
576
ISBN
9781408845684
Utgivelsesår
2022

Anmeldelser

«Seeing Jim Kay’s illustrations moved me profoundly. I love his interpretation of Harry Potter’s world, and I feel honoured and grateful that he has lent his talent to it»

J.K. Rowling

«Kay’s illustrated edition of Harry Potter and the Philosopher’s Stone is a triumph – a book so alive it seems to jump, explode and slither out of your hands as you read»

Telegraph on HARRY POTTER AND THE PHILOSOPHER’S STONE ILLUSTRATED EDITION

«It is stunning … with full-colour illustrations throughout from Greenaway Medal winner Kay, who breathes incredible life into these much-loved characters and locations, staying faithful to Rowling’s vision but revitalising the story for a new generation»

Bookseller on HARRY POTTER AND THE PHILOSOPHER’S STONE ILLUSTRATED EDITION

Kunders vurdering

m
mORTA – 31.08.2009

– I den boken er det en konflikt på gang i den magiske verden mellom dem som tror Voldemort er tilbake og dem som ikke tror det. Dumbeldore driver en kampanje for å overbevise folk om at Voldemort er tilbake, men møter hard motstand fra The ministry of Magic. Dette fører til at både Dumbeldore og Harry Potter blir motarbeidet og prøvd å gjort til latter, så ingen skal ta dem avorlig. Denne boken er den lengste i serien og innholder mange beskrivelser om nye steder som blir viktig i de siste bøkene. Vi blir også kjent med The Order of the Phonix som er en gruppe som motarbeider Voldemort. Hogwarts opplever innblanding i hvordan skolen drives. Så dette året blir Harry forsøkt motarbeidet og hengt ut som en løgner. Denne boken har en dyster undertone; vi møter en lett irritabel Harry som sloss mot flere enn bare Voldemort. Denne boken har spenning, humor og alt ender opp i en tragisk slutt.

I
I.A – 22.03.2009

– "Harry Potter og føniksordenen" er atter en utrolig god bok fra J.K Rowling. Harry er klar for sitt femte år ved Galtvort; året da alt som han kjente fra før av kommer til å endre seg drastisk. Boka inneholder mange fantastiske momenter, som alt leder opp mot utrolige avsløringer og en fantastisk slutt. "Harry Potter og føniksordenen" har alt; magi, kjærlighet, humor og spenning. Man risikerer å glemme tiden helt av når man leser en perle slik som denne. Den er rett og slett umulig å legge fra seg. Boka er fascinerende og spennende, og det faktum at den er på godt over 800 sider er bare positivt; man får mer av J.K Rowlings fantastiske skriving, samt valuta for pengene. MÅ leses!

J
Johannes – 18.01.2008

– Harry Potter begynner sitt femte år på Hogwarts, men det er ikke bare en glede. Magiministeriet setter inn en ny lærer som absolutt ikke er Harrys favoritt. Og hvor er Hagrid? Voldemort er ikke i det åpne, men Harry vet det bare er et tidsspørsmål før en krig begynner. Men folk nekter å tro på ham, så han befinner seg plutselig i en krig med skolekamerater og pressen som alltid har vært så positiv mot ham. En god bok som til tider er veldig spennende, men det skjer egentlig ikke så mye, men boken er viktig for serien og må leses om man liker Harry Potter-serien.

R
Rose – 16.11.2007

– Dette er den engelske versjonen av den femte boka om den berømte unge trollmannen. Harry gleder seg til å begynne på sitt femte år på trollmannsskolen. Men i sommerferien blir Harry og fetteren hans, Dudleif, angepet av desperanter. Harry bruker skyttsvergeformelen til å redde dem, men siden Harry ikke har lov til å bruke magi utenfor Galtvort må han møte opp i en høring. Harry blir funnet frikjent, og kan endelig reise til Galtvort. Men ting på Galtvort er i ferd med å endre seg. Magidepartementet prøver å ta over magiskolen, og Voldemort blir sterkere. Denne boka er full av magi og fantasi og ikke minst spenning. Den er fantastisk!

H
Halfdan – 22.09.2006

– Forrige gang vi møtte Harry var under den forrykende avslutningen av forrige bok. Lord Voldemort var tilbake og Harry hadde vært der når det skjedde. Nå er det sommer igjen og Harry venter på at resten av trolldomsverdenen skal få den samme nyheten. I og med at Harry bor hos slektningene hos sommeren får han ikke så mye av det som skjer i trolldommens verden. Derfor er Ronnie og Hermine veldig viktige hva angår informasjon til ham. Men også de er sparsomme med hva de sier, noe som er ekstremt frustrerende for en spent Harry. Men så blir det kjedelige livet brått snudd på hodet. Desperanter kommer hjem til Harry - og det skal vise seg at han får hjelp fra uventet hold. Vi blir også lansert for "The Order of the Phoenix" i denne boken, en forening som kjemper mot det onde. Nok en gang glimrer Rowling med flott skriving, jeg synes at Harry Potter bøkene blir mer og mer spennende jo lenger ut i serien vi kommer. Skaff deg denne!

;
;o) – 11.02.2006

– Denne boken tar oss med inn i Harrys 5 år på Galtvort, et år som er minst like spennende som de 4 første, om ikke mer. Jeg synst forfatteren har utviklet seg et steg videre, og jeg liker det! Vi møter nye sider ved Harry og vennene hans. Harry må takle mange følelser i løpet av året, både nye og gamle følelser blusser opp i ham. Men de følelsene og opplevelsene han sliter mest med er kanskje kjærlighet og død...
Jeg vil virkelig anbefale denne boken. Ikke la de nesten 900 sidene ta knaekken på deg! Jeg stupte ned i den med friskt mot, og las den på 4 dager, og jeg leser ikke så veldig fort.....

H
Himli – 24.11.2005

– Igjen, etter det fjerde året på Galtvort Høyere Skole for Hekseri og Trolldom, begynner Harry på sitt femte år. Hans vennskap med sin gudfar Sirius Svaart går videre, en ny lærer i Forsvar mot Svartekunster plager elevene, og Harry, Ronny og Hermine møter utfordringer hele tiden. Nå som Voldemort er vendt tilbake og bygger seg sterkere, er hans dødsetere overalt, og færre mennesker er til å stole på. Hva er Føniksordenen? Hvem er medlem der? Hvordan kommer konfliktene med dødseterne til å ende? Finn det ut ved å lese boka, det er absolutt verdt det. Den kan kategoriseres som eventyr og fantasy, men det er utvilsomt en spenningsroman som du ikke vil komme til å legge fra deg!

m
mizz hermione granger... – 06.11.2005

– Harry Potter skal begynne i sitt 5. år på Hogwarts skole for hekseri og trolldom,men alt er ikke like idyllisk som før. Harry tilbringer sommerferien hos de forferdelige Dursleys som vanlig, og han gleder seg veldig til å komme tilbake til skolen og finne ut hvorfor vennene hans har vært så hemmelighetsfulle. Men plutselig, helt uventet dukker det plutselig opp mange trollmenn og hekser som tar ham med til hovedkvarteret til The Order of the Phoenix... Når han kommert tilbake til skolen merker han at på langt nær ikke alle er villige til å tro ham når han sier at Lord Voldemort er kommet tilbake, og mange tror heller på det avisa skriver: at han er en oppmerksomhetsgal, forvirret tenåring. Dette gjør ikke akkurat livet enklere for Harry, han har nok å tenke på ellers... Denne boka er like spennende og magisk som de andre i denne syvdelte serien. Anbefales på det sterkeste!

B
Betta – 29.10.2005

– Harry Potter er vel ikke akkurat det samme som det var når den første boka kom. Det er liksom ikke like bra, men allikevel er dennne boka ganske god.. Den er ok skrevet, og historien er ganske ok. Det eneste som er litt dumt er at boka er altfor feit, og det tar flere dager bare å komme til at det skjer noe.. Det er ikke noe farlig for de som liker å lese vanlige romaner, men for de som forventer masse spenning vil jeg anbefale å finne noe annet.. Allikevel tror jeg mange kan ha glede av denne boka, for den er ikke som de andre Harry Potterne at det bare er konsentrert om en handling. Her er det om forelskelse og sånt og.. Anbefales!

B
Betta – 14.10.2005

– I denne Harry Potter boka er Harry igjen et år eldre enn i den forrige, men jeg vil si at dette er den første boka man virkelig merker det. For det første vil jeg si at boka er mer for ungdom og voksen, og for det andre er den fortsatt for barn. Jeg leste den høyt for mine sønner, og de likte den godt, men jeg tror igjen av dem likte den så godt som meg. Boka er bedre skrevet enn de tidligere bøkene, og jeg håper forfatteren kommer med flere bøker etter at hun er ferdig med Harry Potter. Det som kanskje er litt dumt med boka er at den er så veldig lang. For noen er det ganske digg, men jeg syntes at nesten 900 sider er i meste laget (det gjelder spesielt for høytlesning). Allikevel er dette en varm anbefaling fra min side!

T
Taase – 26.07.2005

– Når vi forlot Harry ved slutten av forrige skoleår hadde han nettopp vært vitne til at You-Know-Who vendte tilbake til menneskeskikkelse og i innledningen venter Harry desperat på at denne nyheten skal få se dagslyset. Saken blir ikke bedre av at verken Ronny eller Hermine gir beskjed om hva det er som foregår. Harry holder på å bli gal når noe skjer som endrer alt. Desperanter dukker opp i Hekkveien og i neste øyeblikk vet ikke Harry om han i det hele tatt kan vende tilbake til Galtvort der han i så fall vil begynne i femte klasse og studere for å ta ugleeksamene sine. Dramatikken utløses i nok en kamp på liv og død og vil du vite hvordan dette ender er det bare å løpe og kjøpe boka.
Selv om det høres utrolig ut mener jeg Rowling greier å holde spenningen oppe gjennom hele denne mursteinen av ei bok. Med levende språk og dramatiske og uventede vendinger tar Rowling deg med på en leseropplevelse utenom det vanlige. En bok utenom det vanlige. Har lest både den norske og den engelske utgaven og hvis du lurer på hvilken du skal lese så ta den engelske. Den er best.

S
Snoopy – 16.04.2005

– Harry Potter står foran sitt femte år på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom. Han har om mulig hatt en enda verre sommerferie enn før. Dumlingene har gjort alt de kan for å overse ham, i tilleg til at han to beste venner, Ronny og Hermie, ikke vil fortelle stort om hva som fåregår i trollmansverdenen.
Når Harry endeleg får reise fra Dumlingene står han ovenfor nye utfordringer. Han får møte Føniksordenen, og han får et innblikk i deres arbeid. Men hvorfor er de egentli igang igjenn? Og hvorfor vil ikke magiministeren høre på Humlesnurr? I denne boken har Harry blitt 15. Det merkes godt. Han er mer moden, og det er ikke altid vi liker ham så godt som før. Men samtidig er boken lagt opp til åt det må være slik. Alt er ikke som før, i alle fall ikke etter dette skoleåret...

N
Nilsen – 01.02.2005

– J.K Rowlings bok om Harry Potters 5. år på Hogwarts, er antagelig den aller beste av de 5 første bøkene. Utvikler det seg i denne retningen for hver bok som kommer, er det vanskelig å si hvordan dette fantastiske eventyret om unge Potter i det hele tatt vil ende!! I denne boka forandrer alt seg, det skjer drastiske endringer på skolen, og aldri før i Harrys historie har det vært viktigere å skille mellom sidene, hvem står i mot mørket når alt kommer til alt? Her er det spenning, drama, kjærlighet og enda mere spenning. Dette er en bok det absolutt er vanskelig å legge fra seg. I mitt tilfelle ble jeg tvunget fordi jeg snart skulle ha eksamen, likevel ble jeg ferdig på 1 mnd. Så sett av tid, åpner du den, er den uhyre vanskelig å lukke!

F
Fiffi – 18.01.2005

– Harry Potter skal begynne i femte klasse på Galtvort. Hele sommeren har han vært hos sine fæle slektninger, og følt seg ignorert av vennene Hermine og Ronny. Det viser seg at også dette året skal begynne med stor mystikk, da Harry får innblikk i en gammel organisasjon som kaller seg Føniksordenen. Men hvorfor er Føniksordenen aktiv igjen? Dette var en ganske spennende bok. jeg må si at jeg likte den forrige hakket bedre, men denne femte boken gir Harry litt dybde. han har blitt litt eldre, og boken har vokst med ham. Det er ikke alltid man liker ham så godt, men allikevel er boken mye mer moden og dyptgående enn de forrige, som var spennende, på en barnebokaktig måte.

c
cho – 09.01.2005

– Den femte boken om Harry Potter er uten tvil meget bra, og et "must" for alle fans. Som med alle de andre bøkene i serien, blir jeg fullstendig oppslukt av boken, og ilegger meg selv dagskvote for ikke å bli for fort ferdig. Jeg syns imidlertid ikke at denne boken er den beste hittil. Den mangler det store høydepunktet som de andre bøkene har hatt, selv om intensiteten er høy gjennom hele boken. Likevel er den både oppklarende og flott, og vi lærer mye nytt om Harrys bakgrunn. Boken er trist og glad på en gang, karakterene modnes, og jeg ble like lei meg da jeg var ferdig med den som med de andre. Og har du lest de fire første er det på ingen måte grunn til å stoppe nå! Jeg gleder meg allerede stort til den neste boken kommer...

-
- nym - – 16.12.2004

– Harry Potters verden blir ikke akkurat mindre intrikat med årene. På samme måte blir heller ikke Rowlings språk mindre fantasifullt eller spennende. Dette er en av de fantastiske tilfellene der man blir sittende med en kolossal bok i hendene uten å merke de utallige timene som sniker seg forbi før man plutselig oppdager at man har mistet all følelse i fingrene. Dette er en søvnrøver uten sidestykke! Her sitter man på kanten av stolen mens svettedråpene pipler fram i pannen. Det blir forandringer på Galtvort ¿ store forandringer med like store konsekvenser. Harry må møte stadig flere av sine frykter, og ta et oppgjør med sine følelser overfor flere av personene rundt seg. Vi lærer flere av personene bedre å kjenne, deriblant Sirius Svaart, og det både på godt og vondt. Voldemorts makt vokser, og en splittet magisk verden trues nok en gang. Dette er spenning og underholdning både for voksne og barn!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Harry Potter and the Order of the Phoenix:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv