Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Harry Potter og dødstalismanene

Harry Potter og Dødstalismanene er det syvende og siste bindet i en av barnelitteraturens store klassikere, serien om Harry Potter.

Harry fyller snart 17, og trer dermed inn i den voksne trollmannsverdenen. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Harry Potter og Dødstalismanene er det syvende og siste bindet i en av barnelitteraturens store klassikere, serien om Harry Potter.

Harry fyller snart 17, og trer dermed inn i den voksne trollmannsverdenen. Dermed mister han den spesielle beskyttelsen etter moren og må forlate Dumlingene og barndommen for godt. Nå venter han i Hekkveien på Føniksordenen og eskorte til et trygt sted, langt unna Voldemort og hans tilhengere. Men dødseterne venter ... fins det en forræder? Hva gjør Harry nå, og hvordan skal han klare å løse den enorme - og umulige - oppgaven rektor Humlesnurr har overlatt ham?

Omslaget er illustrert av Kazu Kibuishi.

Medlemsvurdering:
I "Harry Potter og dødstalismanene" har forfatteren gått bort fra den tidligere oppskriften med at hver bok beskriver et år på Galtvort, men nå er jo dette en helt spesiell bok også siden den er den siste i rekken og skal avslutte alt. Jeg savner å lese om skolen, men samtidig er det spennende å følge med på jakten etter malacruxene og opplevelsene til Harry og hans trofaste venner og støttespillere. I løpet av boka fikk jeg meg et par overraskelser, og boka inneholder den fortsatt humor og varme også. Viktige stikkord er mot og tapperhet, verdifullt vennskap og det å kunne ofre seg for andre og kampen for at det gode skal seire, selv om man også kan miste sine kjære eller sitt eget liv på veien dit. Og hvem er god og hvem er ond - eller litt av begge deler? Skillet går ikke like skarpt som man kanskje skulle ha trodd, og mennesker kan forandre seg ... Boka skuffet ikke, og J.K. Rowling fortjener all suksessen hun har hatt med disse bøkene. Fantastisk flott skrevet, fantasifulle og spennende, morsomme og alvorlige. Et magisk univers som evner å trollbinde både barn og voksne.

tonemor

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
681
ISBN
9788202434748
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Harry Potter and the deathly hallows
Format
20 x 13 cm
Serie
Harry Potter-universet
Harry Potter 7

Kunders vurdering

N
Niko E. – 28.07.2020

– Fantastisk!

N
Niko E. – 28.07.2020

– Fantastisk!

t
tonemor – 19.01.2010

– I "Harry Potter og dødstalismanene" har forfatteren gått bort fra den tidligere oppskriften med at hver bok beskriver et år på Galtvort, men nå er jo dette en helt spesiell bok også siden den er den siste i rekken og skal avslutte alt. Jeg savner å lese om skolen, men samtidig er det spennende å følge med på jakten etter malacruxene og opplevelsene til Harry og hans trofaste venner og støttespillere. I løpet av boka fikk jeg meg et par overraskelser, og boka inneholder den fortsatt humor og varme også. Viktige stikkord er mot og tapperhet, verdifullt vennskap og det å kunne ofre seg for andre og kampen for at det gode skal seire, selv om man også kan miste sine kjære eller sitt eget liv på veien dit. Og hvem er god og hvem er ond - eller litt av begge deler? Skillet går ikke like skarpt som man kanskje skulle ha trodd, og mennesker kan forandre seg ... Boka skuffet ikke, og J.K. Rowling fortjener all suksessen hun har hatt med disse bøkene. Fantastisk flott skrevet, fantasifulle og spennende, morsomme og alvorlige. Et magisk univers som evner å trollbinde både barn og voksne.

S
SAS – 05.11.2009

– Denne boken hadde jeg ventet lenge på og den levde opp til forventningene mine. Som den siste boken i serien om Harry Potter hadde jeg mye jeg ville ha svar på. Hva skjedde videre med Harry, Hermine, Ronny og alle de andre? Hva skjedde med Voldemort? Alt får du besvart i denne boken. Harry har bestemt seg for at han ikke kan vende tilbake til Galtvort, og som alltid følger vennene hans ham i dette valget. I stedet legger de ut på en reise for å finne og ødelegge alle Voldemorts malcruxer. J.K. Rowling har skrevet en flott slutt på historien om denne trollmannens liv.

Q
Q – 23.10.2009

– Da den siste boken i j. K. Rowlings serie om Harry Potter kom ut var jeg virkelig spent. Hvordan ville historien ende? Boken skuffet virkelig ikke. Harry Potter har bestemt seg for å ikke dra tilbake til Galtvort for å fullføre det siste året på skolen. I stedet drar han og vennene hans på leting etter malcruxene, en oppgave han fikk av Humlesnurr før han døde. De legger ut på en farlig reise og møter mange utfordringer. Bøkene om Harry Potter er spennende fra ende til annen og vekker et eget engasjement som ikke kommer med andre bøker. En flott bok jeg absolutt kan anbefale.

A
Anita Charlotte – 31.08.2009

– Endelig ... Siste bok i serien om Harry Potter, den unge trollmannen som mistet foreldrene sine da Voldemort prøvde å drepe ham som barn. Dette er en bok hele verden har ventet på, og den skuffer virkelig ikke! Da jeg begynte på denne boken var jeg egentlig litt trist for å ha kommer til enden i dette eventyret, men det kunne ikke blitt bedre! Harry går inn for å fullføre den siste oppgaven Humlesnurr gav ham - å ødelegge malcruxene. I denne boken får vi svar på mange gåter og vi går se de sanne personlighetene til menneskene i boken. Uten tvil den beste avslutningen som kunne vært på historien om Harry Potter. Takk for et nytt mesterverk fra J.K. Rowling!

O
Oda – 18.08.2009

– Nå som professor Humlesnurr er død, er det hans - Harry Potters oppgave å finne Voldemorts malacruxer, og utslette dem! Harry sørger ennå over Humlesnurr, men må utføre denne spesielle oppgaven han har fått. Selvsagt er det igjen mange problemer - hvordan ødelegger man egentlig en malacrux, og hva er alle disse hemmelighetene bak både Voldemorts, og også Humlesnurrs liv? Harry må rette opp på en hel del, samtidig som dødseterne hersker, Slur er rektor, og en viktig kamp står foran ham! Dette er den mest spennende lydboken i serien! Jeg elsket den - Harry Potter på sitt beste! Ja <3

H
Hanne – 20.07.2009

– Dette er den sjuende og siste boken i historien om Harry Potter. Historien fortsetter der "Halvblodsprinsen" sluttet, næmlig med at Harry Potter skjønner hvor veien går videre, at han ikke skal tilbake til Galtvort, og hva han må gjøre videre. Vi følger Harry, Hermine og Ronny på deres reise. Er med på å oppleve utfordringene, frustrasjonen og gledene. Det er i denne boken det endelig slaget mellom det gode og det onde endelig kommer. Så hvem er det som vinner? Har du fulgt med på Harry Potter siden starten kan du ikke unngå å lese denne boken også. Det er spenning fra begynnelse til slutt. Rett og slett en bok som er verd å lese.

N
Nelle – 07.04.2008

– Dette er en av de sjeldne bøkene jeg er lei meg for å ha lest ferdig - for etter siste punktum er det slutt med Harry Potter-grubleriene. I noen år har jeg gått fra en mild irritasjon, til en lett begeistring over magien Rowling har spredt. Dødstalismanene oppfyller alle forventninger som den sjuende og siste boka. Idet Harry fyller 17 år, ser det ut som Voldemort, mørkets fyrste, får overtaket i trollmannskrigen da han besetter de viktigste stillingene i trollmannsverdenen og begynner utrenskningen av gomper og grumser (personer uten rent trollmannsblod). Harry ser ingen annen utvei enn å oppfylle gamle rektor Humlesnurrs ønske om å finne malacruxene - Voldemorts splittede sjelebiter. Han slutter skolen før 7. året begynner og lever i skjul sammen med Hermine og Ronny. Her slåss han mellom tro og tvil på seg selv, Humlesnurrs liv og vilje, hans oppgave og venners offer. Likevel synes jeg forfatteren har utviklet seg sammen med romanfigurene i løpet av de 7 bøkene. De er ikke lenger endimensjonale, men balanserer hårfint mellom det gode og det onde. Jeg har kost meg mens jeg har lest og gledet meg til å lese mer, men nå er det slutt. Det er litt trist.

R
Roy – 06.02.2008

– "Harry Potter og dødstalismanene" er så godt som et rent mesterverk. Det er på nesten alle måter den perfekte avslutning på en fantastisk historie. Det er nesten litt trist å ta farvel med Harry og alle de andre, men det gjøres på den mest verdige måten du kan tenke deg. Dette siste oppdraget, dette oppdraget der de kan bli nødt til å satse alt, ofre alt. Spenning, action, kjærlighet, denne boken har alt. Er du en av dem som er redd for at det skal komme andre etter å lage sine egne Harry Potter bøker, kan du ta det helt med ro. Det er lagt opp slik at det bare ville blitt dumt.

G
Gunhild. – 14.01.2008

– "Harry Potter og dødstalismanene" er den sjuende og siste boken om den berømte trollmannen. J.K Rowling har skrevet en utrolig flott avslutning for denne serien og det må være den beste boken. Harry, Ronny og Hermine fortsetter på oppgaven som Humlesnurr ga dem før han døde: å finne alle malacruxene til Voldemort og ødelegge dem. Mange overraskelser dukker opp og man blir veldig forvirret. Jeg begynte å lure på hvem som egentlig var de gode og hvem som var onde. Jeg som trettenåring syns den var veldig skummel og nervepirrende. Jeg klarte ikke å legge den fra meg, så jeg leste den ut på en dag. Den er bare så utrolig bra! Vi kommer nærmere alle personene og hva de føler, mer enn vi har gjort i tidligere bøker. Jeg lever meg så inn i historien og syns det er fryktelig trist at serien er ferdig. Jeg har egentlig lyst til å vite hvordan det går videre, men det var en flott slutt på boka. Jeg anbefaler den på det sterkeste og tror alle kan lese den. :))

A
A – 04.01.2008

– Etter syv år med Harry Potter er det nå tid for å si farvel. Etter kun to dager var jeg ferdig med bok nummer syv. I sann Harry Potter-ånd var boken fylt med spenning, overraskelser og utrolige eventyr. Du veksler mellom å smile og le, dra dyna godt rundt deg og ta til tårene. Dette er rett og slett en utrolig avslutning på en fantastisk bokserie. Kort fortalt har Harry fått en oppgave av Humlesnurr. For å klare å bekjempe Voldemort må han finne malacruxer. De eneste andre som har fått ta del i planen er Ronny og Hermine. Samtidig har Slur tatt over som rektor på Galtvort.

I
Izzy – 28.12.2007

– Dette er den syvende og siste boka om Harry Potter. Bli med på et spennende eventyr frem mot den avgjørende kampen mellom Harry og Voldemort. Som spådommen sier kan bare en overleve kampen. Kampen mellom det gode og det onde har aldri vært med intens. Harry har fått en vanskelig oppgave av Humlesnurr. Han må finne Voldemorts malacruxer. Som om det ikke var nok er han også på konstant flykt for Voldemorts tilhengere. Dette er en veldig god bok som man må få med seg, særlig hvis en har lest de andre (Dette vil være en fordel). Boka er veldig spennende og veeeeldig vankelig å legge i fra seg. God fornøyelse!

R
Rose – 10.11.2007

– Dette er den siste boken om den berømte trollmannen Harry Potter. Denne gangen har Harry en oppgave; å finne Voldemort og beseire han. Men først må han klare å finne alle Voldemorts malacruxer, gjenstander som inneholder deler av Voldemort sin sjel. Han setter i gang letingen sammen med sine gode venner Ronny og Hermine, men det er vanskeligere enn som så. På sin vei mot å nå målet blir Harry og vennene hans utsatt for mange farer og vanskelige hindringer. Boka er fantastisk. Man lever seg veldig godt inn i den. Den er spennende, trist, morsom og veldig magisk. Jeg synes denne boka er den beste i serien. Anbefales på det sterkeste.

M
Martine – 09.11.2007

– Endelig er den siste boka om den unge trollmannen Harry Potter, som vi alle har ventet på, kommet. Denne gangen mer spennende og bedre enn noen gang. Uventede overraskelser dukker opp mye underveis, møte med personer som aldri har blitt nevnt og mye action er noe av det som beskriver boken bra. Harry, Hermine og Ronny jobber med oppgaven de fikk av Humlesnurr, men klarer de å fullføre den? Og hva skjer med Harry og Gulla? Og ikke minst hva skjer med Voldemort? Man blir utrolig revet med av J.K Rowlings skrivemåte, det er vanskelig å legge fra seg boken, og man kan nærmest ikke la være å lese den.

V
VeVoLi – 14.10.2007

– I denne siste boka i Harry Potter-serien møter vi hovedpersoner som er dypere enn de har vært i tidligere bøker. Rowling har lagt mer vekt på å få frem tanker og følelser hos karakterene, og mange av dem plages av en indre strid. Kampen mellom å gjøre det rette og å gjøre det lette står sentralt, og dette gir boka et betydelig pluss. Denne boka har flere gripende scener, og det kan til tider gjøre den vanskelig å lese for de mest inbitte fansene. Men det som skaper det største skillet mellom denne boka og de seks tidligere, er at skillelinjene mellom det gode og det onde ikke lenger er like tydelig. Flere av dem man har sett på som "bad guys" i de tidligere bøkene bytter side, og visa versa. Man får se at alle egentlig bare er mennesker og prøver å skape et miljø som er trygt for seg selv og sine nærmeste. Dette er en sterk bok og er ikke knyttet til noen spesiell aldersgruppe. Denne boka er verd en sterk sekser.

s
student90 – 23.09.2007

– Her er endelig den syvende og siste boka i Harry Potter-serien. Dette er en av de beste bøkene i serien etter min mening. Du vil bli både forvirret, rørt, fortvilet og skremt i løpet av denne fantastiske boken. Her blir ting avslørt som får deg til å virkelig tvile på hvem som er gode og onde. Harry får vite hva som kreves av han for endelig å få slutt på voldemort, men vil han klare å gjennomføre det? Boken viser også de sterke båndene som er blitt knyttet mellom folkene vi har fått følge opp gjennom historien. Dette er garantert en bok du ikke klarer legge fra deg. Jeg klarte det ikke!

b
beate – 17.08.2007

– dette er siste bok i Harry Potter-serien, noke som e ganske trist,men en blir ikkje skuffa. Rowling har skreve en fantastisk og fullt verdig avslutning i den fantastiske serien om Harry Potter, gutten som overlevde, den utvalgte. ditta e det endelige oppgjøret mellom harry og voldemort. vil harry overleve denne gangen? Denne boka er litt forskjellig fra dei andre, det er action gjennom heile boka uten stopp. No har Voldemort tatt over magidepartementet og snart Galtvort. i denne boka må Harry, Ronny og Hermine fortsette den nesten umulige oppgave Humlesnurr gav dei, å ødelegge alle malacruxene til Voldemort og så Voldemort sjølv. Boka begynner med at Føniksordenen kjem for å hente Harry og få han trygt vekk fra Dumling-huset for godt før Voldemort veit det. Men det går galt, Voldemort kjem...

Oppdag mer

Bøker som ligner på Harry Potter og dødstalismanene:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv