Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Harry Potter og fangen fra Azkaban

Under dette tredje skoleåret på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom, viser Pryle-pilen seg å skjule en hemmelighet som bringer Harry på nye eventyr med Ronny og Hermine.Og det er bare begynnelsen. Les mer

299,-

329,- Spar: 30,-

Sendes innen 3 virkedager
Under dette tredje skoleåret på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom, viser Pryle-pilen seg å skjule en hemmelighet som bringer Harry på nye eventyr med Ronny og Hermine.Og det er bare begynnelsen...Harry Potter og fangen fra Azkaban er den tredje boka i serien om Harry Potter.

Omslaget er illustrert av Jonny Duddle.

Medlemsvurdering:
Bra og spennende, godt lest inn. Barnebarn kjempefornøyd

Marit Haugerud

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
385
ISBN
9788202523268
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Harry Potter and the prisoner of Azkaban
Format
22 x 16 cm
Serie
Harry Potter-universet
Harry Potter 3

Kunders vurdering

M
Marit Haugerud – 13.01.2021

– Bra og spennende, godt lest inn. Barnebarn kjempefornøyd

N
Niko E. – 28.07.2020

– Fantastisk!

N
Niko E. – 28.07.2020

– Fantastisk!

S
Sigurd Grytten – 19.09.2019

– Skal du lese Harry Potter høyt for dine barn, eller få barna dine til å lese mer, så er dette en veldig riktig investering

H
Hanne Bakke – 09.01.2019

– Magiske illustrasjoner. God leseropplevelse for barn og voksne

T
Tine – 30.03.2017

– Fantastisk bok, veldig rask leveranse!!

J
Jean Philippe – 14.12.2016

– Jeg har lest Harry Potter bøkene på fransk med mine barn, så på engelsk, og nå i Norsk. Jeg elsker ! og bare ti dager å ankomme i Frankrike, det er rask

A
Anita Charlotte – 31.08.2009

– "Harry Potter og fangen fra Azkaban" er den tredje boken i serien om Harry Potter - en trollmann som lever hos tanten og onkelen sin etter at foreldrene hans ble drept av den store, svarte trollmannen Voldemort. Tredje bok begynner med at Harry blåser opp tanten sin og rømmer hjemme fra, han er selvfølgelig kjemperedd for å bli utvist fra skolen for dette, men når han blir funnet igjen får han bare en klapp på skulderen. Kan dette ha noe å gjøre med den berømte tilhengeren av Voldemort - Sirius Svaart som har rømt fra trolldomsfengselet Azkaban? Det får du iallefall vite om du leser tredje bok i den kjempespennende serien om Harry Potter! Gled deg til å lese nok et mesterverk fra J.K. Rowling!

O
Oda – 18.08.2009

– Dette er den tredje boken/lydboken i dette tilfelle, om Harry Potter. Han går på Galtvort skole for hekser og trollmenn sammen med vennene sine. Rundt i alle aviser står det nå om den farlige fangen Sirius Svaart som har rømt fra Azkaban, det sikreste fengselet i hele verden! Ingen vet hvor han har gjort av seg, men alle avisene sier at han som dødseter ser etter gutten som beseiret Voldemort - Harry Potter! Dette var en spennende lydbok, og dere burde høre den. Jeg likte de to andre bøkene i serien også, så dette er noe jeg vil ha mer av!

A
Andreas – 08.08.2009

– Harry Potter er en tolv år gammel gutt, med arr i panna og hår som ser ut som om det har vært i en eksplosjon. Han har bodd med tante Petunia, Onkel Wictor og fetteren Dudleif hele livet sitt på grunn av det tragiske drapet på hans foreldre. Harry finner fort ut av at det drapet ikke var hvilket som helst drap. Å leve med gumpefamilien som de blir kalt i boken er et levende mareritt helt til han finner ut at han har magiske evner. Jeg anbefaler absolutt alle å lese disse utrolig spennende bøkene om Harry og hans magiske venner på Galtvort skole for hekseri og trolldom!

t
tonemor – 06.07.2009

– Magisk underholdning på sitt beste! Harry Potter er tilbake og begynner nå på sitt tredje skoleår ved Galtvort, og som vanlig er det nok av dramatikk, herlig magi, merkelige hendelser, morsomme påfunn og fargerike karakterer og vesener til stede. Denne gangen har en farlig fange rømt fra Azkaban, og han er visstnok ute etter å drepe Harry. Dette fører til en del restriksjoner og at Harry ikke får bevege seg like fritt som før, og skolen er i tillegg bevoktet av ekle desperanter. I løpet av boka får Harry vite litt mer om fortiden sin, og mysteriet har i tillegg en litt overraskende løsning. Det synes jeg forfatteren har vært veldig flink til, å ikke la noe være forutsigbart eller ha opplagte løsninger. Spenningen holdt seg frem til siste side i boka. Jeg liker virkelig alt det rare, fantastiske og nye som fremdeles dukker opp og overrasker og underholder, selv om det er tredje bok og man er blitt vant til det mye fra før. Dessuten har bøkene bare blitt tykkere og tykkere, og det er heller ikke noe minus så lenge de er så gode som de er.

L
Lill – 30.03.2009

– "Harry Potter og fangen fra Azkaban" er helt klart etter min mening den aller beste Harry Potter-boka. Den er lettsindig, men samtidlig alvorlig og full av finurlige mysterier som venter på å bli løst. Rowling slipper små hint gjennom hele boken, som virkelig vil gi deg en "a-ha"-opplevelse når alle sporene samles for å løse gåten. Nye figurer blir introdusert med genial vri i denne boken, derav den beryktede Sirius Svaart, - den rømte fangen fra Azkaban. Samtidlig som dette helt klart er sentralt i boken, får vi også oppleve hvordan hovedrollene vokser opp. Rowling har gjort en magisk jobb med denne boka. Den er absolutt å anbefale.

M
Miss Bennet – 23.01.2009

– Bøkene om Harry Potter er bare helt geniale, og de blir bedre og bedre for hver bok. Rowling graver fram nytt og spennende stoff, og i denne tredje boka får vi vite mer om Harrys foreldre, og forbindelsen til Voldemort. Da jeg først hørte om Harry Potter-bøkene tenkte jeg at dette bare var noen vanlige, teite science fiction bøker. Disse bøkene handler om mennesker som oss. Selv om de kan bedrive magi, føler og tenker de på samme måte som oss "gomper". Vi kjenner oss igjen i Harry når han dummer seg ut, er redd, og i hans kamp mot noe han enda ikke vet helt hva er. Dette synes jeg er den beste Harry Potter-boka. Sirius Svaart, er i denne boka "fangen fra Azkaban", som har klart å rømme fra det strengt bevoktede trollmannsfengselet. Det var Sirius som anga Harrys foreldre til Voldemort, og man frykter at han er ute etter noen på Galtvort. Rowling vever små og store, morsomme, alvorlige og spennende hendelser sammen i denne boka. Om du ikke planlegger å lese alle Harry Potter-bøkene så må du hvert fall lese denne!

T
Tarjei – 01.10.2005

– Harry Potter-bøkene er vår tids mest populære bøker, og det er ikke uten grunn. Rowlings fortellermetode er helt fantastisk i disse bøkene, som appellerer til både barn og voksne. I 'Harry Potter og Fangen fra Azkaban' er det full fres fra første side. Harry Potter mister hodet og forhekser en av de dumme slektningene sine. Men etter en intens flukt, kommer han seg til slutt til Galtvort, skolen for hekser og trollmenn. Der har han det som alltid gøy, men stemningen er litt skummel. En av Voldemorts tilhengere har rømt fra fengselet på Azkaban, og er ute etter Harry. Dette bidrar til å skape spenning gjennom hele boken. Rumpeldunk-kampene er som alltid fantastiske, her også. Bøkene er på norsk, og dermed lette å forstå. Oversettelsen er meget god.

L
L.M. – 29.09.2005

– Dette er det tredje året for Harry Potter på galtvort, skolen for hekser og trollmenn. Harry er et veldig spessielt barn, også i trolldomsverdenen. Han er den eneste trollmennen, noensinne, som har greid å overleve et angrep av den fryktelige trollmannen Voldemort. Ut i skoleåret begynner det å gå rykter om at Voldemort har greid å rømme fra fengselet, og skal komme å ta Harry. På Galtvort har elevene fått ny lærer i forsvar mot svartekunster, men underlige ting begynner å skje på skolen.
Boka var veldig spennende, men av og til litt ensformig. Jeg tror boka kanskje kan bli litt skummel for barn under 10 år, så boka passer best fra 11 år og oppover.

N
Nosferatu – 15.09.2005

– I kjent J.K. Rowling stil er det også her ulidelig spenning fra begynnelse til slutt. Boka tar raskt av, da Harry (ved et uhell?) kommer til å forhekse en "slektning" og må ta til flukten. Bedre blir det ikke av at det går rykter om en rømt psykiatrisk fange som er svært farlig, og som Harry må passe seg for. Utrolig nok klarer han å komme seg til Galtvort denne gangen også, og starter på sitt 3. skoleår hvor de har fått ny lærer i Forsvar mot svartekunstner, samt noen underlige "gjester" som sprer uhygge rundt Galtvort. Omstendigheter rundt Harry's foreldre og deres død blir også avslørt. Anbefales varmt!

H
Harry Potter fans – 14.06.2005

– Harry Potter er klar for sitt fjerde år ved Galtvort, skolen for hekser og trollmenn. Harry Potter er en uvanlig gutt, selv i trollmansverdenen. Han er den eneste som har overlevd en kamp mot den onde Voldemort, trollmannen som drepte foreldrene hans da han var bare et spedbarn. Før skolestart får han bli med familien Wiltersen til verdensmesterskapet i Rumpeldunk. Under mesterskapet ser de tegn på at Voldemort er i ferd med å vende tilbake, men når de er tilbake på skolen er folk flest mest opptatt av det kommende Trigmatiske mesterskapet. Dett Harry Potter er klar for sitt fjerde år ved Galtvort, skolen for hekser og trollmenn. Før skolestart får han bli med familien Wiltersen til verdensmesterskapet i Rumpeldunk. Under mesterskapet ser de tegn på at Voldemort er i ferd med å vende tilbake, men når de er tilbake på skolen er folk flest mest opptatt av det kommende Trigmatiske mesterskapet. Dette er den fjerde boka om Harry Potter. Den livsfarlige Tre Trollmansturneringen, som Harry ufrivillig blir påmeldt til, avholdes. I tillegg vokser den lenge svekkede Lord Voldemort seg sterkere i det skjulte. Forfatter J.K. Rowling har skapt en verden av fantastiske skapninger og personligheter, som fryder mennesker i alle aldre. Harry Potter tar oss med på sitrende spennende eventyr, og leseren får også gleden av å se hvordan disse opplevelsene lærer Harry på bli en ung mann hans forelde ville vært stolte av. Boken passer for 11-26 år.

f
fans – 14.06.2005

– Harry Potter er klar for sitt fjerde år ved Galtvort, skolen for hekser og trollmenn. Før skolestart får han bli med familien Wiltersen til verdensmesterskapet i Rumpeldunk. Under mesterskapet ser de tegn på at Voldemort er i ferd med å vende tilbake, men når de er tilbake på skolen er folk flest mest opptatt av det kommende Trigmatiske mesterskapet. Dette er den fjerde boka om Harry Potter.
Harry Potter er en uvanlig gutt, selv i trollmansverdenen. Han er den eneste som har overlevd en kamp mot den onde Voldemort, trollmannen som drepte foreldrene hans da han var bare et spedbarn. I denne boken begynner Harry på sitt fjerde år på trollmansskolen Galtvort, der den livsfarlige Tre Trollmansturneringen, som Harry ufrivillig blir påmeldt til, avholdes. I tillegg vokser den lenge svekkede Lord Voldemort seg sterkere i det skjulte.
Forfatter J.K. Rowling har skapt en verden av fantastiske skapninger og personligheter, som fryder mennesker i alle aldre. Harry Potter tar oss med på sitrende spennende eventyr, og leseren får også gleden av å se hvordan disse opplevelsene lærer Harry på bli en ung mann hans forelde ville vært stolte av. boken passer for alle aldersgrupper, men kan bli litt skummel for de under 10 år.

N
Nuala – 21.01.2005

– Denne er favoritten min i serien om Harry Potter. Som alltid skriver Rowling knasende godt, og selv om jeg vanligvis sover 10 timer hver natt, kan jeg holde meg våken hele natta uten problemer når jeg leser Harry Potter! Dette er bok nr tre, og her får vi møte bl.a. Sirius og Professor Luna, som har blitt to av mine favoritt-karakterer i serien. De tilfører mye spenning, og røper også litt av historien om hva som skjedde rundt tida Harry ble født. Denne boka er skrevet med humor av en forfatter som virkelig liker det hun gjør, og det smitter over på leseren, som ikke kan unngå å bli revet med. Dette er en klassiker! Jeg må snart kjøpe en utgave til, for min bærer preg av å være lest mange ganger!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Harry Potter og fangen fra Azkaban:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv