Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hesten og hans gutt

Forræderi, flukt og talende hester.
Dronning Susan er på flukt fra Rabadash, prinsen i Calormen. Shasta, en gutt som skal selges som slave, og den talende hesten hans, Bri, er også flyktninger i landet. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 1 virkedag
Forræderi, flukt og talende hester.
Dronning Susan er på flukt fra Rabadash, prinsen i Calormen. Shasta, en gutt som skal selges som slave, og den talende hesten hans, Bri, er også flyktninger i landet. I Narnia vet ikke kong Peter at landets skjebne er avhengig av hvem som kommer først: flyktningene eller fienden ...

For snart 70 år siden skapte C.S. Lewis et univers fylt av spenning, fantasi og magi. Han kalte det Narnia, og siden den gang har millioner av lesere over hele verden funnet veien dit gjennom de sju bøkene som er blitt en av barnelitteraturens store klassikere, og som også er dramatisert og filmet.

Medlemsvurdering:
Denne bør leses som en del av Narnia serien. Den er en gripende historie som starter med at en fattig fiskergutt får høre at han skal selges som slave. Fortvilet prøver han å flykte. For mange som kjenner Susan, Edmund og de andre barna fra før undrer de seg kanskje over hvor disse kommer inn i fortellingen. Men da hesten gutten rir på tar til å tale, går det et lys opp for leseren, om at denne guttens skjebne vil veves inn i de andres. En bok som får barna til å lytte!

H:

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
263
ISBN
9788205512641
Utgave
7. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
The horse and his boy
Format
21 x 14 cm
Serie
Narnia
Legenden om Narnia 3

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

H
H: – 17.02.2011

– Denne bør leses som en del av Narnia serien. Den er en gripende historie som starter med at en fattig fiskergutt får høre at han skal selges som slave. Fortvilet prøver han å flykte. For mange som kjenner Susan, Edmund og de andre barna fra før undrer de seg kanskje over hvor disse kommer inn i fortellingen. Men da hesten gutten rir på tar til å tale, går det et lys opp for leseren, om at denne guttens skjebne vil veves inn i de andres. En bok som får barna til å lytte!

k
kattejenta – 03.08.2008

– Historien ligger litt etter Løven, Heksa og Klesskapet, så denne passer bedre inn som tredje bok enn som femte. C.S. Lewis anbefalte å lese denne etter Løven, Heksa og Klesskapet. Dronning Susan er på flukt fra prins Rabadash, og Shasta er også på flukt. Han har en hest som heter Bri og den kan snakke. Shasta skal selges som slave, og prins Rabadash vil at dronning Susan skal bli hans hustru eller slave. Der hersker den store kong Peter. Shasta rømmer og rir forbi mange utfordringer, så dette blir veldig spennende innimellom. Men denne boka er ikke like bra som de bøkene som er best kjent via tv-serien, men man bør likevel lese den for å få et innblikk i hvordan Narnia-verdenen virkelig er.

I
Izzy – 24.07.2008

– Handlingen i denne boka er lagt til en periode etter Løven, heksa og klesskapet. Shasta, en alminelig liten gutt, er på rømmen for å slippe og bli solgt som slave. Sammen med den talende hesten Bri, rømmer de til en bedre fremtid i landet Narnia. På veien møter de mange farer. Som om det ikke er nok at de er på rømmen må de krysse en stor ørken, flykte fra soldater og ikke minst løver. Dette er en middels god bok. Jeg synes ikke at den er like god som bøkene med Peter, Edmund, Susan og Lucy. Allikevel bør en også lese denne boka for å få med seg alle bøkene i serien om Narnia.

K
Kristine – 17.09.2007

– Dette er den 5. boka i serien om Narnia. Handlinga køyrer derimot parallelt med den 2. boka «Løva Heksa og klesskapet». Det heile byrjar med ein gut som heiter Sasha, han er ein fiskarson, men faren sel han som ein slave. Det har sjølvsagt ikkje Sasha noko ynskje om, så han rømmer med hesten Bri. Det viser seg imidlertid at Bri ikkje er nokon vanleg hest, han er ein talande hest frå Narnia, og saman legg dei i veg for å kome seg nettopp dit. Men vegen dit er ikkje like enkel. Brått får dei ein krig i fanget, og skal Sasha og Bri ha eit fritt Narnia å kome til, må dei kome dit før dei andre gjer det... Igjen, strålande skrive av C.S Lewis!

S
Snart_15_91_Brittler – 03.05.2006

– Hesten og hans gutt, er en av bøkene i legenden om Narnia (nr. 3 for å være nøyaktig). Den handler om Shasta og Bri (som er en talende hest), som flykter hjemmefra, og inn i det mystiske landet Narnia. I Narnia blir Shasta forviklet inn i en skikkelig knipe. Han finner ut at fienden skal angripe Narnia, men han er den eneste som vet det. Hvis han ikke får sagt det til den store kong Peter, så er det slutten på hele Narnia... Dette er en ganske morsom og spennende bok. Den kan til tider bli litt kjedelig, men allikevel er den verdt å lese. Den er skrevet på en morsom og levende måte, og man kan virkelig se ting for seg mens man leser. Personlig synes jeg den var helt ok. Passer nok best for de under 15 år! Anbefales!

K
Kristine – 09.04.2006

– "Hesten og hans gutt" er en historie fra den tiden Lucy, Edmund, Susan og Peter hersket over Narnia. Vi følger den stakkars fiskergutten Shasta på hans flukt fra slaveriet, og får sakte men sikkert vite mer om hans sørgelige livshistorie. "Hesten og hans gutt" er en utrolig fin bok som passer bra for folk i alle aldersgrupper. Den er veldig lett skrevet, samtidig som den kanskje også tar for seg litt tyngre temaer. Beskrivelsene er, som i alle de andre Narnia-bøkene, helt fantastiske. Du lever deg helt inn i landskapet og de forskjellige personene. Av og til kan den også være ganske skummel, så ta imot et godt råd; ikke les den rett før du legger deg!

S
Sigri – 21.03.2006

– Noen av Narnia-bøkene har blitt litt borte. Jeg har ofte opplevd at folk har blitt overrasket når jeg har sagt at det finnes sju bøker i serien. Denne boken har spesielt blitt borte. Men det gjør den absolutt ikke til en dårlig bok. Denne er absolutt spennende, men den er ikke helt som en vanlig Narnia-bok siden mye av handlingen utspiller seg i Calormen, nabolandet til Narnia. Historien tar også et litt annet utgangspunkt enn de andre bøkene gjør. Det er heller ikke mye magi og så videre før sent i boken. Men det er det som er så bra. Man føler liksom at det kommer noe, og da blir det enda mer spennende å lese det. Denne boken anbefales virkelig!

M
Margrethe – 13.01.2006

– 'Hesten og hans gutt' er nr.3 i Legenden om Narnia. Den er like morsom som de andre, og er absolutt å anbefale! Hesten og hans gutt handler om Shasta som rømmer hjemmefra, og møter hesten Bri som kan snakke. Grunnen til at han kan snakke vet han ikke, men han vet at alle andre dyr der han kommer fra(landet het vist Narnia!) kan snakke. Shasta synes det høres ut som et fantastisk sted, og både Bri og Shasta er enige: de reiser til Narnia!
Mens alt dette skjer er det også en jente som rømmer hjemmefra med sin talende hest. Etter hvert møtes de, og dette gjør reisen mye mer spennende.
Hesten og hans gutt er en av de beste bøkene om Narnia. Det til sammen 7 bøker i serien. Denne boken er den som er mest spennende og morsom, og den er fylt med masse kul handling! Dette utgjør en herlig blanding, og boka passer for alle fra 7-99 år! Anbefales!

I
Ida – 11.01.2006

– Dette er den tredje boken i Legenden om Narnia. Denne gangen handler det om gutten Shasta som har vokst opp sammen med fiskeren. Han kjenner ikke til noe annet liv og trives nokså godt med det. Men han har alltid hatt lyst til å reise til nord, der ingen andre vil reise. Så en dag dukker det opp en fremmed som vil kjøpe Shasta fra fiskeren. Men før han rekker dette rømmer Shasta på den fremmedes talende hest Bri og flukten igang...
Hesten og hans gutt er en veldig spennende bok! Det er den tredje boken i serien om Narnia og den forfatteren aqnbefaler å lese som nummer tre. Jeg liker Hesten og hans gutt veldig godt! Denne boken asnbefaler jeg til barn fra 10 år og oppover!!

C
Christine – 23.07.2005

– Shasta skal bli solgt som slave, men ettersom slike fremtidsutsikter ikke kan beskrives som annet enn dystre, flykter han sammen med den talende hesten Bri. Reisen går til Narnia der alle har det godt og er frie under Peter, Susan, Edmund og Lucy sitt styre. Men Shasta og Bri er ikke de eneste som er på flukt; snart treffer de Aravis og hesten Hwin. Sammen drar de til Narnia, men ferden er ikke helt uten farer og vanskeligheter.
Jeg husker fortsatt når jeg lesten 'Hesten og hans gutt' for første gang. Den gang var jeg skuffet fordi den ikke de andre bøkene i Narnia- serien, men siden har jeg lært å sette mer og mer pris på den. Lewis leverer et spennende eventyr midt i en verden som så mange barn har blitt glade i, og historien blir bare bedre etter hver som flere ting avdekkes.

m
meg... – 12.01.2005

– I denne boka har vi plutselig hoppet litt tilbake i tid, og møter igjen Peter, Susan, Lucy og Edmund. Samtidig møter vi Shasta, en gutt som har større betydning enn han selv tror. Jeg synes ikke denne boka var like god som den forrige, så jeg ble litt skuffet da jeg leste denne. Ikke misforstå meg, det var en god bok, men ikke like spennende eller fengende som de forrige i denne serien. Jeg synes ikke det var så morsomt å lese om det som foregikk nedi Calormen, jeg vil lese om Narnia jeg! Heldigvis kommer vi til Narnia etterhvert da, og møter igjen kjente og kjære "Narnia-ting". Historien er ikke så spennende, det er ikke så mange overraskelser her, det er mer en rett frem-handling. Likevel vil jeg anbefale den til de fleste, både til barn og voksne. Noen ganger er det fint å kunne drømme seg bort litt fra hverdagens mas, og hva passer vel bedre da enn en bok med fantasi og magi?

m
meg – 12.01.2005

– I denne boka har vi plutselig hoppet litt tilbake i tid, og møter igjen Peter, Susan, Lucy og Edmund. Samtidig møter vi Shasta, en gutt som har større betydning enn han selv tror. Jeg synes ikke denne boka var like god som den forrige, så jeg ble litt skuffet da jeg leste denne. Ikke misforstå meg, det var en god bok, men ikke like spennende eller fengende som de forrige i denne serien. Jeg synes ikke det var så morsomt å lese om det som foregikk nedi Calormen, jeg vil lese om Narnia jeg! Heldigvis kommer vi til Narnia etterhvert da, og møter igjen kjente og kjære "Narnia-ting". Historien er ikke så spennende, det er ikke så mange overraskelser her, det er mer en rett frem-handling. Likevel vil jeg anbefale den til de fleste, både til barn og voksne. Noen ganger er det fint å kunne drømme seg bort litt fra hverdagens mas, og hva passer vel bedre da enn en bok med fantasi og magi?

E
Ellen – 27.12.2004

– Shasta er en ung gutt som rømmer fra et liv i slaveri i Calormen sammen med en snakkende hest kalt Bri. Reisen nordover er farefull, men de treffer jenta Aravis og en annen snakkende hest, som kan hjelpe dem å nå Narnia før fienden hærtar slottet Cair Paravel og herskerne Peter, Susan, Edmund og Lucy. Historien skiller seg ut i fra resten av serien, siden alt foregår i "den andre dimensjonen". Mens de fleste Narniabøkene fokuserer på livet i Narnia, får vi her høre om Calormen, et stort rivaliserende land i sør og Archenland, et lite land, men alliert med Narnia. Peter, Susan, Edmund og Lucy er nå voksne konger og dronninger over Narnia. Lewis tar opp flere tema. Et er møte mellom to kulturer med forskjellige guder, et annet er hvordan stolthet kan forårsake irrasjonell oppførsel. Kristne allegorier er også med. Løven Aslan er alltid tilstede, men har kun få konkrete opptredener - slik ingen gående går alene, ifølge kristne tanker. Det er en fin eventyrbok, men siden den ikke har direkte sammenheng med resten av historien, og vi får høre så lite om originalbesetningen med Peter og co., får den ikke fullt score.

b
basto – 11.12.2004

– Sjette og nest siste boka i Narnia krøniken følger vi to hendelser. Den ene hendelsen er dronning Susan av Narnias flykt fra prins Rabadash av Calormen. Den andre slave gutten Shasta flukt til den virkelige landet han kommer fra, sammen med hesten Bri. Men felles for disse hendelsene er at begge er knyttet sammen til en historie. - Liker du spenning og magi, vil du rett og slett like denne boka som alle de andre bøkene i serien. Her møter du alt fra dverger og hekser til talende dyr og fauner. Mer velskrevete bøker må du lete lenge etter. Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hesten og hans gutt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1984

George Orwell
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv