Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Ingenlund

Morrigans forbannelse

«Ingenlund står støtt i eget univers samtidig som barneboka ikke gjør på skam på sammenlikningene med J.K. Rowlings fantastiske skapning. (...) Første bok i serien til australske Jessica Townsend får det til å krible under huden. (...) De siste 100 sidene av boka er umulige å legge fra seg, og det lover bra for neste bok i serien.»

Kristine Isaksen, VG

Morrigan Kråkh lever med en forbannelse hvilende over seg: Ved midnatt på den ellevte bursdagen hennes vil hun dø. ‘Ingenlund’ ble møtt med glitrende omtale da den kom ut i Storbritannia. Nå er det vår tur til å lese! Les mer

336,-

369,- Spar: 33,-

Sendes innen 3 - 10 dager

Det er ikke så rart at det er ganske trykket stemning rundt bordet hos familien Kråkh på bursdagen til Morrigan. Hittil har ingen av barna som er rammet av forbannelsen sluppet unna. Alle sitter som på nåler, sorgen har allerede ligget over huset som en svart sky i mange år. Morrigan har forsøkt å forsone seg med sin skjebne, men hun synes ikke helt at hun får det til. Og hvem kan klandre henne for det?

Rett før klokken slår siste slag, reddes hun på spektakulært vis. Redningsmannen hennes heter Jupiter Nord, og han kommer fra den skjulte byen Ingenlund. Med glefsende ulver av natt og tåke i hælene legger de på flukt og lander trygt i Ingenlund. Jupiter har valgt Morrigan som sin aspirant og deltaker i konkurransen om en plass i Det Vunderlige Selskap. Men i motsetning til de andre kandidatene, har Morrigan ingen spesielle evner eller ferdigheter å skryte av. Medlemskap i Det vunderlige selskap virker uoppnåelig. Eller kan det være at hun likevel har skjulte evner??

Jessica Townsend bor nå i Australia, men har tidligere bodd i London i flere perioder. Hun jobbet som forlagskonsulent i åtte år og har vært redaktør for Steve Irwins barnebokmagasin Australia Zoo. ‘Ingenlund’ er hennes første roman.

«Et vidunderlig magisk eventyr med et varmt hjerte.»
Sunday Express

«Morsom og herlig.»
The Sunday Times

«Et Harry Potter-aktig eventyr.»
Time Magazine

«Et must for den neste Harry Potter-generasjonen.»
Daily Mail

«Fans av Harry Potter vil elske boka!»
The Guardian 

Vinner av THE WATERSTONES CHILDREN'S BOOK PRIZE 2018

 

Medlemsvurdering:
Like spennende som Harry Potter, men med mer humor og en jente i hovedrollen!

Maja

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
413
ISBN
9788241915512
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Nevermoor
Format
21 x 14 cm
Nr
8128723
Priser
Bastianprisen. Barn og ungdom 2019
Serie
Ingenlund 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Ingenlund står støtt i eget univers samtidig som barneboka ikke gjør på skam på sammenlikningene med J.K. Rowlings fantastiske skapning. (...) Første bok i serien til australske Jessica Townsend får det til å krible under huden. (...) De siste 100 sidene av boka er umulige å legge fra seg, og det lover bra for neste bok i serien.»

Kristine Isaksen, VG

«... en fortelling som låner hemningsløst fra Rowling, men som er så sprelsk og fantasifull at den sjarmerer seg forbi enhver potensiell plagiatanklage. Denne boka, som selvsagt skal bli serie, har alt som skal til for å bli en suksess.»

Marie Kleve, Dagbladet

Kunders vurdering

E
Elin Zinke – 27.07.2021

– Sikkert en fin bok har ikke fått lest den enda.

M
Maja – 20.11.2020

– Like spennende som Harry Potter, men med mer humor og en jente i hovedrollen!

I
Ingerid Trætteberg – 07.09.2020

– Helt siden jeg var ferdig med den siste Harry Potter boken har jeg vært skeptisk til andre bøker som handler om magiske verdener. Men så kom jeg over Ingenlund og i løpet av det første kapittelet bør jeg like fengslet som den første gangen jeg leste Harry Potter og de vises sten. Hovedkarakteren vår Morrigan er en vandrende ulykkesfugl som vet at hun skal dø den kvelden hun fyller 11. Men i siste liten blir hun reddet av Jupiter og flykter av sted. Under flukten blir de jaget av noen merkelige skapninger, men heldigvis kommer de seg i sikkerhet og ankommer Ingenlund. Ingenlund er et merkelig sted med et merkelig selskap som heter Det Vunderlige Selskap hvor medlemmene har noen vunderlige talenter . Det er også rundt denne tiden at selskapet skal begynne sine opptaksprøver og jupiter nominerer Morrigan til sin kandidat. Men Morrigan har ingen Vunderlige talenter.

M
Marit – 19.10.2018

– En spennende bok. Begge guttene mine syntes at det beste med boka var at Morrigan ikke viste hvem den ene fadderen hennes var. Den var skummel med røyk og skyggejegere som lette etter Morrigan og ulike prøver som hun måtte bestå uten at hun hadde fått øvd. Den var også morsom, som da Hagbart (da han ble bestevennen til Morrigan) tømte en tønne full av frosker i et stort selskap.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ingenlund:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv