Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Kabalmysteriet

I denne boken følger vi Hans Thomas og faren på reise gjennom Europa på leting etter moren. Under denne reisefortellingen ligger mange andre historier. Men hvordan kan alle historiene henge sammen? Hvem var den mystiske dvergen på bensinstasjonen på grensa til Sveits? Hvilken hemmelighet har bakeren i Dorf båret på? Hvorfor må Hans Thomas helt tilbake til et forlis i 1790 før han skjønner hvorfor moren reiste til Athen?
I "Kabalmysteriet" binder Jostein Gaarder sammen fantasi og virkelighet, eventyr og slektshistorie på en fascinerende måte. Les mer

179,-
Sendes innen 1 virkedag
I denne boken følger vi Hans Thomas og faren på reise gjennom Europa på leting etter moren. Under denne reisefortellingen ligger mange andre historier. Men hvordan kan alle historiene henge sammen? Hvem var den mystiske dvergen på bensinstasjonen på grensa til Sveits? Hvilken hemmelighet har bakeren i Dorf båret på? Hvorfor må Hans Thomas helt tilbake til et forlis i 1790 før han skjønner hvorfor moren reiste til Athen?
I "Kabalmysteriet" binder Jostein Gaarder sammen fantasi og virkelighet, eventyr og slektshistorie på en fascinerende måte. Med varme og innsikt skildrer han forholdet mellom far og sønn og deres kamp for identitet og tilhørighet.

Medlemsvurdering:
Jostein Gaarder er og blir en fantastisk forfatter og med denne boken beviser han det igjen. Boken handler om Hans Thomas som kjører gjennom Europa sammen med faren sin. De skal til Athen for å finne Hans Thomas' mor, som dro fra dem for mange år siden, for å "finne seg selv". I en liten tysk landsby får Hans Thomas en bolle hos en baker. Denne bollen inneholder en liten bok, bolleboken, som Hans Thomas begynner å lese i. Boken handler en sjømann som strander på en øde øy. Dette er en av mange bøker Jostein Gaarder har skrevet som består av to historier som går parallelt. En fantastisk bok for alle Jostein Gaarder-fans.

SAS

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
418
ISBN
9788203258886
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

S
SAS – 01.11.2009

– Jostein Gaarder er og blir en fantastisk forfatter og med denne boken beviser han det igjen. Boken handler om Hans Thomas som kjører gjennom Europa sammen med faren sin. De skal til Athen for å finne Hans Thomas' mor, som dro fra dem for mange år siden, for å "finne seg selv". I en liten tysk landsby får Hans Thomas en bolle hos en baker. Denne bollen inneholder en liten bok, bolleboken, som Hans Thomas begynner å lese i. Boken handler en sjømann som strander på en øde øy. Dette er en av mange bøker Jostein Gaarder har skrevet som består av to historier som går parallelt. En fantastisk bok for alle Jostein Gaarder-fans.

E
Edderkopp – 03.10.2009

– Denne boken handler om Hans Thomas og faren som kjører gjennom Europa. De er på vei til Hellas for å finne moren til Hans Thomas. Hun dro dit for mange år siden, for å finne seg selv. I en liten landsby i Tyskland får Hans Thomas en bolle med en bok bakt inn i seg. Bolleboka forteller historien om en sjømann som ble skibbrudden og gikk i land på en øde øy. Som så mange andre av Jostein Gaarders bøker er også denne boken skrevet som to bøker som går parallelt, boken om Hans Thomas og bolleboken. Jeg likte denne boken fra side 1, og kan absolutt anbefale den.

T
Trond – 23.09.2009

– Dette er definitivt min favorittbok av Jostein Gaarder. Man veves inn i to fortellinger som det er vanskelig å legge fra seg før man er ferdig. Det er en historie i nåtidsplanet og en historie i "Bolleboka". På nåtidsplanet møter vi far og sønn på tur sørover i Europa på jakt etter moren som har dratt sin vei for å realisere seg selv. Men flere skjebner er flettet sammen. I "Bolleboka" blir vi kjent med en hel kortstokk, og historiene på nåtidsplanet og i "Bolleboka" veves tettere og tettere sammen. Det er både spennende og fascinerende. Dette er dessuten en god opplesning, du vil virkelig kose deg med den. Boka passer barn fra tiårsalderen og oppover, men kan gjerne høres av voksne også. De voksne vil få med seg andre detaljer enn ungene, og boka kan derfor med fordel høres mange ganger.

k
kattejenta – 30.07.2008

– Hans Thomas og hans far reiser fra Norge og til Athen. De vil finne moren hans som forsvann for mange år siden for å finne seg selv. Hans Thomas får ei bok fra en baker, og den er så liten at han må lese den med forstørrelsesglass. Der står det mye tanker i som får han til å trekke sammenligninger med hans eget liv. Kapitlene i boken er delt opp på en artig måte som en kortstokk. Dette er en bok både for barn og voksne. Hvis en leser den som barn, og igjen som voksen forstår en boken igjen på en annen måte enn hva en gjorde da en var barn. Men likevel er det mye filosofiske tanker som kan være vanskelig å forstå. Dette er en av Jostein Gaarders beste bøker. Selv om den er tykk, så går det fort å lese den, for den er så spennende!

O
Oloria – 06.07.2006

– Dette er uten tvil den beste boken Jostein Gaarder har skrevet. Flere tilsynelatende ulike skjebner og historier flettes sammen til èn på en spennende og fengende måte. Gaarder viser i Kabalmysteriet at han har en helt fantastisk fantasi; kapitlene er inndelt etter kortstokken, og han lager en helt ny kalender ved hjelp av kortene. Selv leste jeg boka for første gang da jeg var 9 år. Etter dette har jeg lest den utallige ganger, og hver gang oppdager jeg noe nytt som jeg ikke har lagt merke til før. Det er nærmest umulig å legge boka fra seg før den er utlest. Prøv selv. Du kommer neppe til å angre.

A
Anna Karenina – 09.04.2006

– ...og den passer også godt for filosofiske voksne! Dette handler om far og sønn som reiser nedover Europa for å lete etter moren som forsvant. I Tyskland møter sønnen (som jeg ikke husker hva heter) en gammel baker som gir ham en bolle med en bok i. Denne boka inneholder fantastiske historier basert på figurene i kortstokken, og historien om menneskene som har kommet til kortstokklandet. Hvilken forbindelse er det mellom bakeren, menneskene i bolleboka og far og sønn på tur i Europa? Og vil de finne den forsvunne moren? Dette er en utrolig spennende bok som vil bli en fantastisk leseopplevelse for alle fra 10 år og oppover.

S
Stine Merethe Ottosen – 28.03.2006

– Hvordan skal man få sagt det på en annen måte. Jostein Gaarders måte å flette in filosofiske spørsmål på samtidig som vi følger historie på historie på historie der vi selv får lov til å stille spørsmålene og fundere over dem til siste slutt. Josteins måte å flette inn alle mulige måter å løse en kabal på, med kabalkalenderen, jokerspillet og livet på den forunderlige øya, kan man bare legges seg flat for. Jeg hadde aldri i verden tenkt at en kabal kan bety så mye og at den kan deles inn i dager, uker, måneder og år, er helt ufattelig. Nei, Jostein Gaarder er og blir en joker selv i blant. Flere av hans bøker er bare helt fantastiske å lese. Dere burde også lese Sofies Verden, Maya, Appelsinpiken, Et speil i en gåte osv... virkelig verd pengene. Sett i gang. Men for all del, les Kabalmysteriet først.

E
Emma – 13.03.2006

– De som bare har lest Sofies Verden har gått glipp av noe, dette er Jostein Gaarders beste bok, og viser at hans fantasi ikke går på bekostning av evnen til å skape en sammenhengende historie. Her virker de mest usannsynlige hendelser og vesener som en naturlig del av historien. Det er også befriende med en såpass uvanlig "helt" og hovedperson som Hans-Thomas, som må lete i en liten bok for å skjønne hvorfor faren er så interessert i store spørsmål. En mer fantastisk reise gjennom Europa skal man lete lenge etter, og spillkort blir aldri det samme etter å ha lest denne boka...

A
Anita – 13.03.2006

– De som enda bare har lest Sofies Verden har gått glipp av Jostein Gaarders beste bok, som er denne. Her kommer hans fanasi bedre til sin rett enn i noen av de andre bøkene. De rareste hendelser og vesener virker sannsynlige og nødvendige i historien, og Hans-Thomas blir en uvanlig "helt" - en gutt som får øynene opp for livets mysterier og skjønner faren sin litt bedre etter en utrolig tur gjennom Europa.
Spillkort blir aldri det samme igjen etter å ha lest denne boka, og her er det mye sjarmerende humor, kort sagt klok underholdning som tåler å leses flere ganger.

h
heai – 27.02.2006

– Dette er nok en bra bok av Jostein Gaarder. Vi følger far og sønn på en reise i Europa. De skal lete etter moren sin som reiste fra de da sønnen var liten. Boka tar for seg fantasi, virkelighet, slektshistorien deres og eventyr. Forholdet mellom far og sønn blir skildret svært godt. Vi følger deres kamp for identitet og tilhørighet.
Dette var ei bra bok. Den var ikke helt slik jeg hadde håpet, men jeg kom meg gjennom boka og var fornøyd med den. Jeg kan nok anbefale den til de fleste. Som sagt, boka var bra og de fleste kan lese den.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kabalmysteriet:

Caraval

Stephanie Garber
Innbundet 
244,- 279,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Flukt

Carl Frode Tiller
Innbundet 
345,- 379,-
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv