BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Maretorn

Maretorn er kåret til årets beste barnebok og nominert til flere priser. Skumle ting begynner å skje i Sommerhjell, og Niklas må finne ut hva det skyldes … Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 1 virkedag

Suveren norsk fantasy

Maretorn er kåret til årets beste barnebok og nominert til flere priser. Skumle ting begynner å skje i Sommerhjell, og Niklas må finne ut hva det skyldes … 

Niklas har levd et bekymringsløst liv i Sommerhjell, en vakker og fredfull dal. Niklas pleier å finne på rampestreker, men ellers er det ikke så mye som skjer. En vakker sommerkveld sniker han seg opp til bonden på Molyk, og slipper sauene og lammene ut av beiteinnhegningen. Det skulle han ikke gjort. 

Beistet
Marerittene som plaget Niklas etter at moren døde er tilbake, verre enn noen gang. Bekken hvisker hemmeligheter, og trekker Niklas mot det illevarslende stedet Sørgedyp, der moren hans nesten druknet da hun var tolv. Det viser seg at et grønnøyd beist farer rundt i ly av mørket. Det tar livet av et av lammene som Niklas slapp ut – det er Niklas’ feil at lammet døde. Når beistet viser seg å være et troll fra Niklas' egen fantasi, skjønner han at han er den eneste som kan bekjempe det.

Gode følgesvenner
Med god hjelp fra den nye følgesvennen sin, gaupen Tyst, finner han kilden til problemet: Magi lekker ut av en portal til en annen verden. Men på den andre siden av fjellet er den frodige dalen Sønder også i fare. Dyrene som bor der lever i frykt for den onde Spurvekongen, og en mystisk plante er i ferd med å snøre stenglene sine rundt alt og alle, og kvele alt med ondskap.

Niklas må nå forsøke å redde både Sønder og Sommerhjell. Men først må han finne sannheten bak morens siste ord: «Jeg er en Maretorn.»

 

Nominert til ARKs barnebokpris 2016

Årets beste barne- og ungdomsbok 2016 i Adresseavisen

 

Anmelderne sier:

«Suveren fantasyroman. Poetisk og krim-spennende.» 

Cathrine Krøger, Dagbladet

 

«En glimrende fantasyroman.»

Adresseavisen

 

Om årets beste bøker 2016 i Adresseavisen: «Årets kritikervinner er en fantasyroman skrevet for barn. (...) Almhjell skriver sine bøker på engelsk, før hun selv oversetter dem til norsk. Dermed fyller hennes bok kriteriene også for årets beste oversatte roman.» 

Frittstående oppfølger til fantasysuksessen «Vindeltorn».

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
342
ISBN
9788205494541
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Maretorn
Format
21 x 14 cm
Nr
8094292

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Maretorn:

Caraval

Stephanie Garber
Innbundet 
244,- 279,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Audiens

Anne Gunn Halvorsen
Innbundet 
262,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv