Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Mio, min Mio

Bo Vilhelm Olsson har lovet å putte et brev i postkassen for fru Lundin. For det har han fått et eple. Idet han skal poste brevet, blir fristelsen for stor, og han leser det. Det er til Kongen i Landet i det fjerne. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Bo Vilhelm Olsson har lovet å putte et brev i postkassen for fru Lundin. For det har han fått et eple. Idet han skal poste brevet, blir fristelsen for stor, og han leser det. Det er til Kongen i Landet i det fjerne. Det står at han som kongen har lett etter, er på vei, og at han bærer det gylne gulleplet i hånden, som tegn. Bosse ser på eplet sitt. Da forstår han. Det er ham kongen leter etter! Han setter seg på en benk, og ser en flaske. Det er en ånd i den! Han slipper den ut. Det er ånden fra Landet i det fjerne! Reisen kan begynne.

Medlemsvurdering:
Vakker bok som gjør at man igjen minnes på hvor fantastisk forfatter Astrid Lindgren var. Anbefales.

S. Dahle

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gammafon
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788282182645
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Mio, min Mio

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

S
S. Dahle – 21.09.2021

– Vakker bok som gjør at man igjen minnes på hvor fantastisk forfatter Astrid Lindgren var. Anbefales.

I
Iselinn Borgvatn – 21.09.2021

– Vet jo at historien er fin, men den ble enda finere med så fine illustrasjoner

M
Morta – 02.09.2009

– "Mio, min Mio" er Astrid Lindgrens bok om gutten Bo Vilhelm Olsson, eller Bosse som han også kalles, og hans fantstiske reise. Bosse er en svensk gutt som ikke har det så bra, han bor hos tante Edla og Onkel Sixten. Tanten og onkelen hans ville helst hatt en jente og synes Bosse bare er problemer og rot. Men alt forandrer seg da en dag får et eple som er av gull. Og dermed er eventyret i gang, vi drar på en fantastisk reise til et annet land, hvor alt ikke er fryd og gammen. For det skjuler seg en skummel hemmelighet, som sprer frykt i hele landet. Astrid Lindgren har skrevet nok en klassikker, selv den dag i dag er dette en fantastik barnebok. Historien fenger deg og barna vil hører den om og om igjen.

L
Lille søss – 06.03.2009

– Boken "Mio, min Mio" handler om unggutten Bosse som bare er ni år og som bor sammen med sin onkel og tante. En dag finner han en flaske med en ånd i. Ånden bringer ham til Landet i det fjerne. Der treffer han sin far, kongen. Bosse selv heter Mio og er en prins. Mio får fort en god venn i JumJum og hesten sin Miramis, og sammen setter de ut på en reise for å bekjempe den onde ridderen Kato. Dette er en bok som passer absolutt alle å lese uansett hvilken alder du befinner deg i. Dette er en søt og koselig bok! Denne boken finnes også på film! Anbefales!

M
Mollyanna – 16.01.2009

– Denne boka leste jeg som barn, og jeg leser den like gjerne nå. Dette er en nydelig historie om døden og livet, og det gode og det onde. Den er veldig forskjellig fra Lindgrens andre bøker, men er litt i samme gate som "Brødrene Løvehjerte". Likevel er dette en helt annen historie. Dette er beretningen om Bo Vilhelm, som er foreldreløs og bor hos sin tante og onkel. Han har aldri opplevd at noen har vært glade i ham, helt til han kommer til landet i det fjerne. Men før han kan slå seg til ro, og bli kjent med dette landet, må han bekjempe den onde ridder Cato med steinhjertet. Dette er en nydelig bok, og voksen og barn vil ha stor glede av den.

K
K.J – 30.11.2008

– "Mio, min Mio" var den første boken jeg leste på egenhånd, og jeg syntes den gangen at den var fantastisk. Da jeg fant den på loftet måtte jeg lese den igjen. Det gikk adskillig raskere denne gangen, man den er fortsatt fantastisk. Bo bor hos fosterforeldre som ikke behandler ham særlig bra. En dag finner han en flaske med en magisk ånd. Ånden tar ham med seg til landet i det fjerne, hvor faren er konge og Bo ikke er Bo, men Prins Mio. Det finnes imidlertid en ond ridder som Mio må bekjempe sammen med sin venn JJum Jum og den flygende hesten Miramis. Gled dere! Denne boken burde være obligatorisk på barneskolen, for å gi tidlig leseglede.

H
Hanna Sofia – 29.08.2006

– Mio min Mio är enligt mig en av Lindgrens bästa böcker. Jag minns fortfarande när boken visades på TV - jag satt som klistrad framför TV:n. Jag fascinerades av Nangijala - det land som man kommer till efter döden. Lindgren ger en målande bild av detta land - ett land som pendlar mellan verklighet och saga. Boken handlar om två bröder, först när de bor på jorden och sedan deras liv i Nangijala. Utöver syskonskap, handlar boken om mod, kampen mellan gott - ont, rätt - fel. Boken passar barn i olika åldrar som har förlorat en förälder. Boken passar också barn som är svårt sjuka och är rädda för döden.

B
Bokormen – 07.07.2005

– Mio min Mio er den eventyrlige fortellingen om Bo Vilhelm Olsson, en liten gutt som ved et brev, et eple og en ånd blir ført til sin ukjente far som er konge i Landet i det fjerne. Her får han en storslått mottakelse og navnet prins Mio, men bak gleden skal de vise seg at faren har store bekymringer. For i det fjerne venter den onde Ridder Cato som prins Mio ifølge spådåmmen må ta opp kampen mot. Men med seg på ferden har en gode venner. Dette er nok en fantastisk fortelling fra Astrid Lindgrens hånd. Hun har en unik fortellerstemme som virkelig gir liv til historien. Mio min Mio er en bok om vennskap, mot og det å finne sin egen styrke. Det er en bok som kan anbefales på det sterkeste.

l
lal – 09.12.2004

– Bo legger ut på en lang og farefull ferd, fra det gamle (og litt triste) livet sitt i Sverige, til det eksotiske Landet i det fjerne. Tenk å være den som kongen leter etter! Det er Bo. I Landet i det fjerne har Bo et annet navn; Mio, - og de har ventet på ham lenge. Mio er den eneste som kan bekjempe den onde ridder Kato, som holder landene rundt det skumle slottet sitt i et jerngrep. Mio finner alliansepartnere og venner, og finner også igjen sin far. Dette er en fantastisk fin bok for alle aldre, og en barnebok som fint tåler tidens tann og slekters gang! for meg har denne boken vært uforglemmelig.

L
Lesehesten – 01.11.2004

– Ååå så spennende jeg syntes denne boka var da jeg var liten. Den skumle ridder Kato som holdt landene omkring i et jerngrep. Den lille Mio som reddet alle sammen, og heldige Mio som fant faren sin i landet i det fjerne. Her fikk han også venner. Heldige Mio som kom bort fra det ekle livet sitt i gamle Sverige. En skikkelig heltebok og en koselig historie. Når jeg leser den i voksen alder ser jeg flere dimensjoner i historien. Kanskje var det hele en drøm? Jeg haar overanalysert denne boka flere ganger, men jeg liker fortsatt barndommens fantasi om at Mio fikk det bra til slutt! En fin bok for barn i alle aldre! Anbefales!

O
Oda, 8 år – 28.10.2004

– Bo Villhelm Olsson har kommet til Landet i det fjerne ved hjelp av et gulleple. Han har forsvunnet fra vår vanlige verden. I Landet i det fjerne blir han kalt Mio. Mio er gutten folket fra dette landet har ventet på lenge. Mio får et oppdrag: han skal kjempe mot den onde RIDDER KATO. Ingen andre enn Mio kan bekjempe ham. Sammen drar Mio og Jum Jum, bestevennen til Mio, på hesten Miramis til Landet utenfor. Den møter en gammel mann som heter Eno. Han hjelper de på veien. Det er veldig spennende når Mio og Jum Jum kommer seg inn i Ridder Katos borg. Boken er litt skummel, men også morsom og trist. Den passer for barn fra 7 år og oppover.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mio, min Mio:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv