Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Prins Caspian

I Narnia er ikke alt som det skal. Kong Miraz har ranet til seg tronen fra den rettmessige tronarvingen, prins Caspian, og kongen holder landet i et jerngrep. Dverger, fauner og talende dyr er forsvunnet. Les mer

279,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
I Narnia er ikke alt som det skal. Kong Miraz har ranet til seg tronen fra den rettmessige tronarvingen, prins Caspian, og kongen holder landet i et jerngrep. Dverger, fauner og talende dyr er forsvunnet. Så en dag får kong Miraz en sønn, og prins Caspians liv står i fare. Nok en gang trenger Narnia hjelp av de fire barna Peter, Susan, Edmond og Lucy - og fra løven Aslan.

Medlemsvurdering:
Dette er em bok som fenger fra første side. Om du har lest de tidligere bøkene om Narnia er det en fordel, men hvis ikke, er det lett å sette seg inn i dette magiske universet. Boken er anbefalt for 10-12åringer, men dette er en for smal anbefaling. Min 6åring var grepet av historien like mye som jeg som voksen ble det. Enkelte scener kan være skumle for de minste barna, men ikke mer enn en typisk barnefilm eller videospill. De fire barna viser eksempler på godt søskensamhold og har utviklet seg fra forrige bok. Der var de konger og dronninger av Narnia, nå vender de tilbake og finner borgen i forfall. Hva har hendt? Svaret gir spennende lesestunder, perfekt bok for høytlesing!

C

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242127334
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
Prince Caspian
Serie
Narnia
Legenden om Narnia 4

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

C
C – 09.11.2010

– Dette er em bok som fenger fra første side. Om du har lest de tidligere bøkene om Narnia er det en fordel, men hvis ikke, er det lett å sette seg inn i dette magiske universet. Boken er anbefalt for 10-12åringer, men dette er en for smal anbefaling. Min 6åring var grepet av historien like mye som jeg som voksen ble det. Enkelte scener kan være skumle for de minste barna, men ikke mer enn en typisk barnefilm eller videospill. De fire barna viser eksempler på godt søskensamhold og har utviklet seg fra forrige bok. Der var de konger og dronninger av Narnia, nå vender de tilbake og finner borgen i forfall. Hva har hendt? Svaret gir spennende lesestunder, perfekt bok for høytlesing!

K
Kandra – 05.08.2010

– "Prins Caspian" er en utrolig flott historie som passer bra både for små og store. Her finner nok de fleste noe de liker og synes er spennende. Det som jeg ikke liker helt med lydbøker, er hvordan det som blir sagt, ikke blir helt som det ville blitt hvis fantasien selv hadde formet tonefall og stemmer i hodet. Med lydbøker mister man litt den dimensjonen. Men til å være en lydbok er dette en veldig fin en, og historien og hvordan den presenteres er gjort riktig i forhold til den originale boken, som jeg synes er skrevet utrolig flott. Men alt i alt kan jeg vel si at denne boken er veldig spennende, med mye som skjer på forskjellige steder, hvilket gjør at man sjelden kjeder seg.

A
Avgangs90 – 09.09.2009

– Jeg synes bøkene hvor de fire Pevensie-søskene er med er veldig koselige, noe de jo er i denne, så det er et pluss. Ellers er den som de andre bøkene i serien en helt fantastisk bok når det gjelder skrivemåten, og hvordan C.S. Lewis beskriver alt på en enkel måte, men samtidig så rikt og spennende. Det er absolutt en slik bok der du enkelte ganger ikke klarer å legge den fra deg, men må lese ferdig kapittelet og kanskje litt til. Det eneste som er litt negativt i boken er hvordan det blir mye planlegging av kamper og snakking, og at man ikke får like mye som skjer sammenlignet med de andre bøkene. Men fortsatt vel verd å lese.

S
Sigri – 05.09.2009

– Ny utgave, men boken er den samme og akkurat slik den skal være. "Prins Caspian" er en helt utrolig flott bok å lese, nesten flottere enn å se på film. Noen vil kanskje synes at boken kan bli litt kjedelig til tider fordi det er endel strategi som planlegges, men dette er ikke noe jeg ser som negativt. I tillegg foregår det ting på flere plan, og det skal godt gjøres å kjede seg når det stadig vekk skjer angrep på begge kanter. Dette er jo også en litt nyere utgave med omslaget fra boken om prins Caspian. Passer perfekt for dem som har blitt ordentlige "Narnia-fans" først etter at filmene kom ut.

S
Sigri – 17.08.2009

– De fleste av "Narnia"-bøkene har noe ved seg som gjør at de for meg blir favoritter på forskjellige måter. "Prins Caspian" er det på den måten at det er mye samspill, og mye "Narnia-historie". Også er boken helt utrolig spennende. I begynnelsen kan boken kanskje virke litt "treg", fordi det tar en stund før det kommer til den virkelig spennende handlingen. Det er mye planlegging og strategi først, kanskje ikke til like stor begeistring for dem som ikke er flinke til å sette seg inn i sånt. Men jeg vil ikke akkurat si at boken har direkte kjedelige deler av den grunn. Alle "Narnia"-bøkene er kjempespennende, og det er derfor jeg liker dem så godt. Det kan også være en fordel å ha lest "Løven, heksa og klesskapet" før en leser denne.

O
Oda, 12 år – 26.10.2008

– De fire søsknene Peter, Edmund, Susan og Lucy må dra tilbake til Narnia, nå for å hjelpe prins Caspian - den rettmessige arvingen til tronen. I Narnia har det gått veldig lang tid, og menneskene bor der nå. Ingen vet om at Narniane enda eksisterer. Talende dyr, fauner og dverger finnes enda, menneskene bare vet det ikke. Men sammen med prins Caspian og løven Asland prøver de fire søsknene å redde Narnia fra den onde kong Miraz. Dette er nok en utrolig bok i "Narnia"-serien. Den burde leses. Og hver side bør nytes for dette var en veldig bra bok! Jeg elsket den. Passer for barn fra ti år og oppover.

K
Kristine – 16.08.2008

– 1000 år etter Løven, Heksa og Klesskapet, drar vi igjen tilbake til Narnia - et Narnia hvor alt er forandret. Narnia har blitt erobret av telmariner, mennesker som egentlig er oppdagelsesreisende fra vår egen verden. Og på flere måter kan historien i Prins Caspian sammenlignes med historien om Amerika og indianerne der, for da telmarinene kom, utryddet de "gammelnarnianerne", de mytologiske skapningene, og kulturen deres. Kanskje har vi noe å lære av denne boka? Prins Caspian er i likhet med alle de andre Narnia-bøkene skrevet på en flott måte med personer man lærer å kjenne, plasser man etter å ha lest om dem kan tro man har besøkt og i det hele tatt en engasjerende historie. Humoren er alltid til stede, og Lewis serverer replikker man har vanskelig for å glemme. Vel verdt å ha i bokhyllen!

k
kattejenta – 03.08.2008

– Peter, Susan, Edmund og Lucy er i undergrunnsbanen, og da blir de innkalt til Narnia når Prins Caspian blåser i Susans horn. Når de kommer dit har alt forandret seg. Det har gått mange hundre år, og deres opphold der er gått i historieboken. Alle snakkende dyr og levende trær er borte, eller i skjul. Cair Paravel er i ruiner. Prins Caspian har tronen, men hans onkel vil ha den, så han rømmer. Der møter de vanlige mennesker, men også "narniaer". Man trodde de hadde utdødd, men det hadde de tydeligvis ikke gjort! Det er også dverger, fauner, kentaurer og dansende trær. Pewensie-søskene møter han, og de blir venner. Det blir krig mellom narniaerne og folket til Prins Caspians onkel som ikke har den rettmessige tronen. Hvordan skal dette gå? Klarer Prins Caspian å røve tronen til seg fra onkelen sin? Dette er spennende!

I
Izzy – 24.07.2008

– Kong Miraz har stjålet kronen fra prins Caspian. Den eneste grunnen til at han fortsatt er i livet er at kongen trenger en arving. Når Miraz får en sønn er Caspians liv i fare. Prins caspian rømmer fra slottet og setter kurs mot skogen som det ryktes skal være forbannet. Man har lenge trodd at dverger, fauner, minotauruser og talende dyr er forsvunnet fra Narnia. Men det er ikke tilfellet..... Dette er en spennende bok som en absoulutt bør få med seg.Dette er en ev de beste Narnia bøkene. Likte en Løven, heksa og klesskapet anbefaler jeg Prins Carpian på det varmeste. God fornøyelse!

b
bokormen – 06.06.2008

– En spennende bok fra Narnia. Dette er den tredje boken hvor du møter de fire barna: Peter, Susan, Edmund og Lucy. Sammen må de hjelpe Prins Oscar for å få tronen sin tilbake. Dette blir ikke så lett som de tror. De fire barna trenger hjelp for å komme seg vekk fra denne øya. Vil Aslan komme å hjelpe de? Sammen må de kjempe mot tiden for å klarre å finne mat og varme. Dette er en fabelaktig bok. Det var vanskelig å legge fra seg denne boken. Den er større enn Løven, Heksa og Klesskapet. Mye mer informasjon som kommer med.

H
Halfdan – 15.11.2006

– Prince Caspian er den tredje boken om Narnia. Igjen er Narnia i trøbbel og igjen trenger det magiske landet hjelp fra fire engelske barn; Peter, Susan, Edmund og Lucy. Problemet denne gang er at arvingen til tronen i Narnia - Caspian - ikke har fått den tronen han har rett på. Den tronen har Miraz stjålet til seg, og nå kontrollerer han Narnia fullstendig. Peter, Susan, Edmund og Lucy havner på en øy og vet ikke helt hvordan de skal komme seg vekk for å få hjulpet skikkelig til med å frigjøre Narnia. Heldigvis har de et ess i ermet, løven Aslan som nok en gang må gjøre en innsats for å frigjøre Narnia. Denne tredje boken om Narnia er absolutt verdt å få med seg.

H
Hanna – 23.03.2006

– Narnia trenger hjelp, hjelp fra de fire barna Peter, Susan, Edmund, Lucy og løven Aslan. I denne tredje boken i serien om Narnia har Kong Miraz tatt tronen fra prins Caspian, som egentlig er den rettmessige eier av tronen. Gode vesener som dverger og fauner er forsvunnet. Forsvunnet er også prins Caspian. Aslan og de fire barna er på leting etter prinsen, og da de fire barna havner på en øy uten noen båt har de ikke noe annet valg enn å lete. De gode er i tvil om hva som kommr til å skje og ikke minst: vil Aslan hjelpe dem? Dette er en spennende oppfølger av Lven, heksa og klesskapet. Denne må du få med deg!

S
Sigri – 21.03.2006

– Denne boken er virkelig verdt å lese! Spesielt siden den ikke blir helt rettferdiggjort i BBC-serien om Narnia. Der er det den korteste av alle seriene, men den i virkeligheten har mye mer handling og er den lengste boken. Man kan virkelig få med seg mye ny spenning ved å lese denne. Alle Narnia-bøkene er virkelig gode bøker for de som liker spenning og magi. Jeg har aldri vært begeistret for fantasy, men alle disse bøkene i serien er yndlingsbøkene mine uansett. Det er en slags spesiell stemning over denne boken som gjør at du nærmest føler som du er i Narnia selv. Dette er en bok som burde leses for eller av absolutt alle i alle aldre!

M
Margrethe – 18.02.2006

– Prins Caspian er den fjerde boken i legenden om Narina. I denne boka blir Peter, Susan, Edmund og Lucy sendt til landet Narnia igjen. Med en gang ser alt mørkt ut. Det stedet de kommer til er nemlig en gammel ruin på en øy. De har ingen båt, så de må bli på øya, men så dukker det opp en dverg som kan snu situasjonen. De blir med dvergen(han heter Trumpkin!) for han har en robåt, og sammen må de redde prins Caspian og alle gammelnarnianerne fra kong Miraz! Det er en stor oppgave som ligger foran dem, men de er konger og dronninger fra fordums dager, så de kan klare det..! Narnia er en bok serie som har blitt lest av barn over hele verden i mange år. Narnia er både spennende, morsom og blir aldri kjedelig. Den er full av action og derfor anbefales den på det sterkeste for alle som liker fart og spenning! Prins Caspian er den beste boken i legenden om Narnia! Anbefales! Mååå leses!

b
basto – 11.12.2004

– Prins Caspian trone har blitt tilranet, av hans egen onkel. Til å begynne det helt greit for Caspian at dette skjer, men da onkel får en sønn så er hans liv plutselig i fare. Nå må Arslan atter en gang hjelp Narnia, med hjelp fra de fire barna fra vår verden. - Prins Caspian er tredje boka i Narnia krøniken. Her befinner meg seg i en verden med mange ulike vesener. Noen er snille mens andre er slemme. Hvem som vinner, må du lese selv. Velskrevet og spennende til siste side. Anbefales på det sterkeste.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Prins Caspian:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv