Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Reisen til det ytterste hav

Lucy og Edmund må tilbringe en sommer hos den ekle fetteren sin, Eustace. I Lucys rom henger det et bilde av en skute de kjenner igjen fra Narnia. Eustace tror ikke på historiene deres om Narnia, og gjør narr av dem. Les mer

279,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Lucy og Edmund må tilbringe en sommer hos den ekle fetteren sin, Eustace. I Lucys rom henger det et bilde av en skute de kjenner igjen fra Narnia. Eustace tror ikke på historiene deres om Narnia, og gjør narr av dem. Men plutselig en dag blir bildet levende, og bølgene trekker dem ut i havet. Den som redder dem, er deres gamle venn prins Caspian. Sammen med ham blir de tre barna med på en eventyrlig reise.

Medlemsvurdering:
Det jeg liker med Narnia-bøkene er hvordan de alle er veldig spennende og engasjerende fordi de tar opp noe som kan relateres til den virkelige verden og konflikter der, men på forskjellige måter i hver bok. Denne boken er veldig variert, og det skjer hele tiden noe nytt for hvert sted de går i land på, og ikke minst på havet. Samtidig er det flott hvordan boken er en kontinuitet i tillegg til de mindre historiene og konfliktene på hver øy, nemlig det å finne de forsvunne lordene. Dette er en utrolig flott bok, både når det gjelder historien og hvordan den er skrevet, og jeg anbefaler den virkelig videre.

Upo

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242128997
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
The voyage of the Dawn Treader
Serie
Narnia
Legenden om Narnia 5

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

U
Upo – 04.08.2010

– Det jeg liker med Narnia-bøkene er hvordan de alle er veldig spennende og engasjerende fordi de tar opp noe som kan relateres til den virkelige verden og konflikter der, men på forskjellige måter i hver bok. Denne boken er veldig variert, og det skjer hele tiden noe nytt for hvert sted de går i land på, og ikke minst på havet. Samtidig er det flott hvordan boken er en kontinuitet i tillegg til de mindre historiene og konfliktene på hver øy, nemlig det å finne de forsvunne lordene. Dette er en utrolig flott bok, både når det gjelder historien og hvordan den er skrevet, og jeg anbefaler den virkelig videre.

I
I.A – 22.03.2009

– "Reisen til det ytterste hav" er etter min mening den beste boka i legenden om Narnia. Vi blir med på en fantastisk reise til sjøs, hvor vi møter fantastiske skapninger, spennende nye steder og utfordringer av ulike slag. Dette er en sjarmerende bok med fantastiske beskrivelser; man kan lett se for seg stedene som beskrives og rives lett med i handlingen. Boka er velskrevet og opprettholder en fin flyt gjennom alle sine sider. Selv om "Reisen til det ytterste hav" i utgangspunktet er rettet mot barn, passer den for alle som liker eventyr og spenning. Boka bør leses i forbindelse med de andre i serien, men man må ikke gjøre det. Dette er godt lesestoff!

k
kattejenta – 03.08.2008

– Lucy og Edmund må være hos fetteren Eustace. Han er ekkel og slem, og han erter dem når de forteller om Narnia. De ser et bilde av en båt, og før de vet ordet av det, blir de slukt inn i det og havner i sjøen. På båten møter de Prins Caspian som søker etter noen bortkomne grever. De kjører innom mange forskjellige øyer, og det er ofte grufulle ting de opplever der. Noe fint er det da, men det er veldig skummelt. Det er visse plasser de egentlig ikke skulle ha vært, men de må dit for å lete etter grevene... Vil Eustace få seg en lærepenge så han oppfører seg ordentlig ovenfor Lucy og Edmund og andre folk? Hvordan vil det gå med de tre barna, og finner de de bortkomne grevene? Denne boka er så spennende at en klarer ikke å legge den fra seg. Denne historien befinner seg altså langt til havs blant øyene, og det er da en forstår at Narnia er veldig stort, og farefullt å reise i!

K
Kristine – 17.09.2007

– Dette er 4. bok i den fantastiske serien om Narnia. Lucy og Edmund er på veg til den forferdelege fetteren sin Eustace. Det er ein fyr som veit å gjera livet surt for dei. Men så oppdagar syskenparet eit bilete, eit bilete av noko dei har sett før. Eit skip frå landet Narnia. Då dei fortel Eustace om dette, gjer han narr av dei. Men når han ligg i vatnet utanfor skipet, ler han ikkje særleg mykje lenger. Prins Caspian skal ut på ei lang og farefull ferd, til verdas ende. Og planen hans er å finne att 7 forsvunne grever. Lukkes han? Og kva skjer eigentleg med Eustace, som gjer at han byrjar å grina?

H
Halfdan – 16.11.2006

– Det er ferie, Lucy og Edmund er på besøk hos søskenbarnet sitt Eustace. De liker ikke Eustace særlig godt, og ferien ser ikke ut til å bli noe særlig. Men så oppdager Lucy at det henger et bilde av en skute på rommet hennes - en skute som hun og Edmund kjenner igjen fra Narnia. Eustace tror ikke på at Narnia finnes, noe som ikke er med på å bedre forholdet mellom slektningene. Men en dag blir barna plutselig trukket inn i bildet og ut på havet. På skuten treffer de Prins Caspian igjen, og sammen legger de ut på en spennende reise. Båten skal til det ytterste hav, og det sier seg selv at man opplever litt av hvert på vei dit. Dette er nok en kvalitetsbok om Narnia, og jeg anbefaler denne - i likhet med resten av Narnia-serien - til alle.

S
Steinar Esperås – 29.05.2006

– Dette er, i mine øyne, kanskje den beste av bøkene om Narnia. Den omhandler (som tittelen tilsier) reisen til det Ytterste hav. Og for en reise! Den er full av eventyrlige hendelser og spenning. Den skiller seg litt fra de andre bøkene i serien ved at den omhandler flere mindre hendelser i stedet for en stor, slik som for eksempel "Prins Caspian" gjør. Når man leser denne boken merker man at Lewis har utviklet et dypt og personlig forhold til Narnia-bøkene og at han dermed synes å konsentrere seg mer om det han skriver, nesten som om han er redd for å ødelegge noe skjørt og verdifullt. Men denne boken er langt fra skjør og den kunne tålt mye før den i det hele tatt mistet klassiker-stempelet. Dette er en bok man absolutt bør få med seg, og som man vil huske i lang, lang tid etter at man har lagt den fra seg.

K
Kristine – 09.04.2006

– Prins Caspian har nå blitt kong Caspian og har lagt ut på en reise for å finne de sju hertugene onkelen hans sendte ut, for aldri å komme tilbake, mange år tidligere. Når Lucy, Edmund og deres fetter, Eustance, ser på et bilde av et Narniansk skip blir de sugd inn i maleriet og befinner seg plutselig i sjøen, langt unna deres egen verden. Caspian og hans menn plukker dem opp, og de blir med på den farefulle reisen. I "Reisen til det ytterste hav" møter du både drager, trollmenn og andre merkelige skapninger. Forfatterens lekende setninger gir deg en sterk trang til å le høyt, gåsehud og en fantastisk følelse når du sitter der og til slutt har lest de siste ordene på den siste siden. Definitivt en bok du bør ha i bokhyllen din. Jeg, for min del, går aldri lei.

T
The manga digger – 22.03.2006

– I boken reisen til det ytterste hav, møter vi igjen Edmund og Lucy. Reisen til det ytterste hav er en av de berømte bøkene i legenden om Narnia. Det hele starter med at Edmund, Lucy og deres ekle fetter blir trukket inn i et bilde, som viser et hav med en narnia-båt på. Fetteren deres(som heter Eustace)er en skikkelig pyse, og kan derfor ikke tro at de er havnet i landet Narnia: landet som Lucy og Edmund har snakket så mye om. I begynnelsen holder de på å drukne, men de blir berget av et skip i siste liten. Dette skipet viser seg å være ingen andre enn selveste prins Caspians skip..! De drar ut på en stor og farefull reise. Vil de noen gang komme hjem igjen? Reisen til det ytterste hav er en av de beste bøkene i legenden om Narnia. Den er spennende neste hele tiden, og den er morsom og full av action. Dette er en bok for både jenter og gutter over 7 år!

S
Svenni – 12.08.2005

– Den 4dje (originalt 5te) boka i Narnia serien. Denne ganger har C.S Lewis tatt utangspunktet på et annet sted enn landet Narnia: havet. I Reisen Til Det Ytterste Hav, har Edmund og Lucy tatt farvel med Susan og Peter, og skal bo hos sin gretne og bortskjemte fetter Eustance.
Alle misliker Eustance for sitt gretne humør, og han gjør narr av alt. Men han skulle aldri gjort narr av bildet av skipet som hang på veggen hans. Bildet brakte alle tre til Kong Caspians skip. Kong Caspian er på jakt etter de syv grever som seilte mot de ytterste hav. Ikke gå glipp av denne fantastiske fortellingen! Anbefales på det varmeste!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Reisen til det ytterste hav:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv