Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Sølvstolen

To barn og en myrvrikker, kjempenes ruinby, en forsvunnet prins og dronningen av Underland - en farefull ferd til Ødelandet i nord.
Kong Caspian er gammel og ulykkelig. Hans sønn, prins Rilian, forsvant for ti år siden. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 1 virkedag
To barn og en myrvrikker, kjempenes ruinby, en forsvunnet prins og dronningen av Underland - en farefull ferd til Ødelandet i nord.
Kong Caspian er gammel og ulykkelig. Hans sønn, prins Rilian, forsvant for ti år siden. Mange har lett etter prinsen, men ingen har vendt tilbake. Løven Aslan tilkaller Eustace og Jill fra vår verden for å hjelpe. Det er i siste liten, for mørke skygger truer Narnia.

For snart 70 år siden skapte C.S. Lewis et univers fylt av spenning, fantasi og magi. Han kalte det Narnia, og siden den gang har millioner av lesere over hele verden funnet veien dit gjennom de sju bøkene som er blitt en av barnelitteraturens store klassikere.

Medlemsvurdering:
"Sølvstolen" er kanskje en av de minst kjente av de bøkene som det har blitt laget serie av, men det er ingen grunn til å nedprioritere den på grunn av det. Alle Narnia-bøkene har sitt eget preg og er rimelig forskjellige fra hverandre når man leser dem, og denne historien likte jeg spesielt fordi den tar en med på en liten "omvisning" på fastlandet Narnia når de reiser rundt for å finne Caspian. Man blir kjent med enda flere av skapningene som finnes der, og samtidig har den den gode Narnia-følelsen man får av å lese bøkene. Boken er som de andre i serien skrevet utrolig vakkert, og alt blir så bra beskrevet til enhver tid, at en virkelig klarer å gjøre seg opp et bilde av det i hodet. Anbefales.

Sigri

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
277
ISBN
9788205500273
Utgave
7. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
The silver chair
Format
21 x 14 cm
Serie
Narnia
Legenden om Narnia 6

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

K
Kai – 09.08.2010

– Stemningen i "Sølvstolen" synes jeg skiller seg ganske mye fra den i de andre bøkene. Alt er liksom litt dystrere, men samtidig gjør ikke det så mye, for spenningen bygger seg da opp på en helt annen måte. Det som er litt dumt med lyd-CD-er etter min mening er hvordan enkelte av karakterene ikke kommer fram på samme måte som de ville gjort hvis man fikk dannet seg sitt eget bilde av dem. Av og til skaper oppleseren en veldig morsom og bra figur, mens av og til tones det for mye ned. Jeg synes desverre at det siste er tilfellet for denne boken, og jeg anbefaler å lese boken selv i stedet for å lytte, men denne passer fint i situasjoner hvor lytting er beste alternativ.

S
Sigri – 05.09.2009

– "Sølvstolen" er kanskje en av de minst kjente av de bøkene som det har blitt laget serie av, men det er ingen grunn til å nedprioritere den på grunn av det. Alle Narnia-bøkene har sitt eget preg og er rimelig forskjellige fra hverandre når man leser dem, og denne historien likte jeg spesielt fordi den tar en med på en liten "omvisning" på fastlandet Narnia når de reiser rundt for å finne Caspian. Man blir kjent med enda flere av skapningene som finnes der, og samtidig har den den gode Narnia-følelsen man får av å lese bøkene. Boken er som de andre i serien skrevet utrolig vakkert, og alt blir så bra beskrevet til enhver tid, at en virkelig klarer å gjøre seg opp et bilde av det i hodet. Anbefales.

t
tonemor – 15.10.2008

– To menneskebarn, Eustace og Jill, kommer igjennom en magisk port til Narnia. Der får Eustace møte igjen Caspian, som nå er blitt en gammel mann. Kongen leter etter sin eneste sønn, prins Rilian, som forsvant for mange år siden. Kan Eustace og Jill finne prinsen? Det vil bli en lang og farefull leting, men heldigvis får de hjelp på veien. Enda en spennende og eventyrlig bok i "Narnia"-serien. Dette er ikke favorittboka mi, men den er likevel god og underholdende, og den fenger! Her møter vi kjemper og underjordiske menn - og en myrvrikker, som det umulig går an å mislike. En veldig morsom skapning som virkelig spriter opp handlingen og får en til å trekke på smilebåndet flere ganger. Sølvstolen er en bok full av spenning og magi, og både gode og triste hendelser. Den og resten av serien anbefales på det varmeste! :)

k
kattejenta – 03.08.2008

– Eustace og hans venn Jill blir kalt inn til Narnia av løven Aslan. Der møter de et merkelig vesen som heter Dysterpytt og han bor i ei myr og spiser ål. Prins Caspian er blitt gammel og han søker etter sin sønn prins Rilian. Han vil at Eustace og Jill skal finne han. Det fører de tre vennene igjennom mange farlige veier. De går langt og lenge. Finner de Prins Rilian, og lever Kong Caspian ennå så han får se igjen sønnen sin? Denne boka er litt annerledes enn de andre, og en får vite mer om Narnia. Stadig vekk forandrer Narnia seg, og det er snart mot sin ende. Lucy er denne gangen ikke med til Narnia, så derfor kom Eustaces venn Jill med. Men eventyret er ikke over for Pewensie-søsknene ennå, de kommer tilbake!

K
Kristine – 28.06.2007

– Har du noen gang lurt på hva som egentlig befinner seg utenfor Narnias grenser? Hvis man leser Narnia-serien i den rekkefølgen den ble skrevet, er Sølvstolen det første møtet man får med verdenen utenfor Narnia. For det er ikke bare i Narnia det finnes skumle hekser og lignende - nei, i villmarken rundt er det nesten enda verre. Og det kan du lese mer om i Sølvstolen. Det hele starter på en engelsk skole, hvor Eustance (som var med i Reisen til Det Ytterste Hav) møter Jill som gjemmer seg for mobberne. Han forteller om Narnia og hvordan det er der, og ganske snart befinner de seg i akkurat Narnia. Narnia er, som Narnia alltid har vært, et ganske fantastisk land. Det er like godt beskrevet som alltid; atmosfæren er å ta og føle på. Når det i tillegg er et helt genialt plot som ligger bak historien er det ikke mye å klage på. Det kan kanskje bli litt skummelt for de minste iblant, derfor egner det seg best som høytlesning for de under 10.

R
Regina – 30.08.2005

– Jill og Eustace havner i Narnia, og får et oppdrag fra den mektige løven Aslan. De skal redde prins Rilian som har forsvunnet. Sammen med en myrmann kalt Dysterpytt, som for øvrig er en av de mest sjarmerende karakterene i Narnias historie, legger de ut på en leiting gjennom hele Narnia. Dette er ikke en av mine Narnia-favoritter, men den er ikke en av de dårligste heller. Det skjer veldig mye, og vi får se flere Narniasteder enn i noen av de andre bøkene, blant annet kjempenes by. Og skurken er om vanlig grøssende skummel, og boken er i det hele tatt tilstrekkelig spennende og tilstrekkelig underholdende.

P
Piffi-krydder – 12.01.2005

– Eustace og Jill blir kalt inn til Narnia for å finne og redde den forsvundne Prins Rilian. De setter ut på en farefull ferd, og møter blant annet kjemper og troll, og en veldig pessimistisk sumpmann, før de når den helt store utfordringen. Å redde prinsen. Jeg er selv en stor fan av Narnia-bøkene, emn denne er en av de dårligere. Den er spennende og alt, men mangler litt av den berømte magien som finnes i de andre bøkene. Det er nesten som om narnia ikke er Narnia lenger. Så jeg var litt skuffet, men ellers er det er helt grei bok, altså...

C
Childish – 04.01.2005

– Alle bøkene i serien om drømmelandet Narnia er fantastiske. De bringer deg inn i et eventyrland du sjelden har sett maken til. For meg er Narnia et av de aller beste minnene jeg har fra barndommen, og jeg vet at flere føler det på samme måte. C. S. Lewis skildrer både steder, personer og situasjoner på en aldeles glimrende måte, det er nesten så du kan føle at du selv er til stede. Barn trenger drømmer, og Narnia bøkene kan definitivt hjelpe til å skape verdifulle drømmer, og ikke minst minner som de vil huske for resten av sine liv.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sølvstolen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv