Gigantsalget er utvidet: inntil -70% på varer!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Sofies verden

Jostein Gaarders bøker er solgt i eventyrlige opplag over hele verden. Først ute var "Sofies verden", som umiddelbart fikk en utbredelse som savner sidestykke i norsk litteraturhistorie.

"Sofies verden" er en fascinerende gåte, en roman som forbløffer, opplyser og gleder. Les mer

179,-
Midlertidig tomt på lager
Jostein Gaarders bøker er solgt i eventyrlige opplag over hele verden. Først ute var "Sofies verden", som umiddelbart fikk en utbredelse som savner sidestykke i norsk litteraturhistorie.

"Sofies verden" er en fascinerende gåte, en roman som forbløffer, opplyser og gleder. Inn i romanen har Jostein Gaarder vevd en historie om hele den vestlige verdens filosofi der han belyser og utforsker de store mysteriene om livet og verden omkring oss.
"Sofies verden" er solgt i 40 millioner eksemplarer verden over, er oversatt til 59 språk og er den største litterære suksessen i Norge noensinne.

Medlemsvurdering:
Dette er en bok for all ungdom som er interessert i filosofi. Sammen med Sofie Amundsen følges filosofihistorien fra Sokrates, gjennom renessansen og fram til vår tid. Sofie ledes gjennom historien av Alberto Knox. Sofie og Alberto er egentlig bare figurer i en bok Majoren skriver til datteren sin, Hilde. Boka gir et fint innblikk både i historie og filosofihistorie. Reisen gjennom historien begynner med et brev Sofie finner i postkassen sin. Dette er begynnelsen på et filosofikurs hvor Sofie blant annet får se henrettelsen av Sokrates og bruk av giljotinen i revolusjonens Frankrike. En bok jeg absolutt kan anbefale.

Edderkopp

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
512
ISBN
9788203258893
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
21 x 13 cm
Nr
8221561

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

S
S – 01.11.2009

– Sofie Amundsen er en helt vanlig jente, så hvorfor begynner hun plutselig å få så rare brev i postkassen? "Hvem er du"? Hun møter Alberto Knox og han tar henne med på en reise i filosofi og historie. Fra de store filosofene i antikkens Hellas, via den franske revolusjonen og til vår egen tid. Vi får etter hvert vite at Sofie egentlig bare er hovedpersonen i en bok Major Møller-Knag skriver til datteren sin, Hilde, mens han er stasjonert i Libanon. Sofies reise er lærerik for enhver som er interessert i filosofi og historie. Denne boken bør alle lese. Anbefales.

E
Edderkopp – 03.10.2009

– Dette er en bok for all ungdom som er interessert i filosofi. Sammen med Sofie Amundsen følges filosofihistorien fra Sokrates, gjennom renessansen og fram til vår tid. Sofie ledes gjennom historien av Alberto Knox. Sofie og Alberto er egentlig bare figurer i en bok Majoren skriver til datteren sin, Hilde. Boka gir et fint innblikk både i historie og filosofihistorie. Reisen gjennom historien begynner med et brev Sofie finner i postkassen sin. Dette er begynnelsen på et filosofikurs hvor Sofie blant annet får se henrettelsen av Sokrates og bruk av giljotinen i revolusjonens Frankrike. En bok jeg absolutt kan anbefale.

T
Trond – 23.09.2009

– "Sofies verden" er den filosofiske ungdomsromanen som Jostein Gaarder tok verden med storm med for noen år tilbake. For mange vil nok boken passe enda bedre som lydbok enn den gjorde på papir. Boken er bygget opp av en historie på nåtidsplanet og tilbakeblikk til filosofihistorien gjennom fortellinger i fortellinger - det blir altså en type eske-i-eske-historie. På nåtidsplanet møter vi i første rekke Hilde Amundsen, 14 år. Hun finner et brev der hun kan lese om Sofie og Albertos filosofikurs. Men det kommer tydelig fram at verken Sofie eller Alberto er virkelige personer. De lever i et roman-unvivers. Vekslingen mellom nåtid og filosofidelen fungerer utmerket. Personlig syns jeg det er filosofidelen som er den beste. Historien på nåtidsplanet blir etter hvert litt platt. Boken passer for ungdom og voksne, og er en super oppsummering for deg som studerer til examen philosophicum.

K
Karolinex – 22.08.2008

– Denne boken starter med at ungdomsjenta, Sofie, mottar en del mystiske brev med filosofiske spørsmål helt uventet. De fleste av brevene står under navnet Hilde Møller Knag. Senere får hun et helt brevkurs i filosofiens historie som starter med mytene om de aller første greske filosofene. Så fortsetter dette kurset med Sokrates, Platon og Aristoteles og videre til middelalderen. En dag møter hun en filosofilærer som tar med seg Sofie helt tilbake til midderalderen og forteller om tidenes filosofitenking. Under disse reisene møter hun mange forskjellige viktige personer som Kant, Kierkegaard, Darwin og Freud. Dette er en meget lærerik bok som ble en bestselger i 1995. Dette er en bok som jeg med glede anbefaler for de som liker filosofi!

k
kattejenta – 30.07.2008

– Sofies verden handler om Sofie og Hilde. Sofies verden handler om filosofisk historie helt tilbake til Platon, Sokrates og Aristoteles og frem til dagens filosofer. Når Hilde Amundsen på 14 år kommer tilbake fra skolen finner hun et brev som handler om et filosofikurs. Dette leser hun veldig nøye. Det handler om Sofie og Alberto som har et filosofikurs. "Vi er egentlig bare fantasifigurer i majorens tankegang," sier Alberto til Sofie like før leserne får vite om at Sofie og Alberto bare er med i en bok majoren skal gi til sin kjære Hilde. Så her får en vite at Sofie bare er oppdiktet, og egentlig er Hilde som romanfiguren er basert på. Boka er genialt skrevet og man får innblikk i den aller viktigste filosofien på en veldig enkel og lettlest måte, samtidig som du begynner å tenke selv. Hvis en liker å tenke filosofisk og lære seg mer historie, er denne boka absolutt til å anbefale!

R
Ragnhild – 15.09.2006

– Denne boken kan jeg anbefale alle, av den ringe grunn at man får sett tidsepoker og store filosofer gjennom helt nye øyne. Det er vel på det rene at denne boken ikke er ment som en opplæring i filosofi på høyt nivå, men mer som en åpning for en gryende interesse, eller som en litt annen vri i forhold til det man eventuelt kan fra før av om temaene. Ved å følge Sofie og Alberto Knox på reise gjennom diverse tidsepoker og i kontakt med tenkere fra de forskjellige tidene, får man en annen og kanskje breder forståelse av hvordan vårt samfunn henger sammen med alt som har skjedd i verden. I tillegg er det jo spenning på hver side, siden Sofie stadig mottar brev som egentlig er tiltenkt en jente som heter Hilde. Dette er virkelig god litteratur, ikke rart den har fått internasjonal anerkjennelse. Anbefales på det sterkeste!

P
Pernille – 30.08.2006

– Denne boka ble utrolig populær da den kom ut, i mange land. Det er forståelig. Det var laget en bok som blandet en go fiksjonell historie med lange sitater fra filosofisk historie. En rett og slett morsom og annerledes faktabok! Jeg fikk denne boka i fødselsdagsgave, som sikkert mange andre, og gledet meg til å lese den, som sikkert mange andre. Problemet meldte seg med én gang; jeg skjønte ingenting. Dessuten var det så lange 'brev' med filosofifakta, at jeg falt av rett og slett på grunn av kjedsomhet. Jeg klarte til slutt, etter å ha måttet begynt på ny mange ganger, å lese ferdig boka, og jeg likte historien - men disse filosofibrevene ble rett og slett for lange for meg. Kan hende jeg ville sett annerledes på det nå som jeg er eldre, men jeg tror ganske fast at Gaarder ville tjent på litt kortere brev. Når det er sagt, så er det en grunn til at boka er populært; det er ei grei bok, som kan anbefales - men til den voksnere leserskare. Og du må være glad i filosofi...

i
ikh – 26.06.2006

– Boken handler om jenta Sofie Amundsen, som lever på et lite sted kalt Lillesand. En dag Sofie kommer hjem oppdager hun et brev merket «Filisofikurs». Brevet inneholder en innføring i hva den anonyme avsenderen mener filosi er og går ut på. Sofie leser brevet og kommende brev i filosikurset med stor iver, og vi leser alle brevene parallelt med Sofie, som utgjør størsteparten av boka. Vi starter med å lese om oldtisfilosofene, og boka går som en tidslinje med nye filosofer og filosofiske perioder. Boka har mange svært overraskende vendinger, og vil være interessant for alle som gir den en sjanse. Det er en bok laget for å få folk til å bli interessert i filosofi, og den gjør oppgaven sin med prakt. Sofies verden var i 1996 verdens mestselgende roman, og vil svare opp til selv de største forventninger. Anbefalt!

t
truls – 27.05.2006

– Dette er en strålende filosofi-bok! Den handler om Sofie, som plutselig begynner å motta en mengde filosofi-brev fra en filosofilærer. Hun mottar også ting som tilhører denne Hilde som Sofie ikke vet noe mye om. Men filosofiens historie og historien om Sofie henger nøye sammen, og for å oppklare en rekke mysterier i Sofies verden, trenger vi de europeiske tenkernes innsikt. Dette er en kjempebra bok! Den anbefales spesielt alle som er opptatt av filosofi, men også for de som vil lære mere om det. Boka er både en filosofihistorie og en roman om Sofie og Hilde. Den kan virkelig anbefales!

H
Hanna – 19.05.2006

– Sofie er en 14 år gammel jente som bor i Oslo sammen med moren. Hun er en klok jente som er nyskjerrig og opptatt av forskjellig. En dag begynner hun og få mystiske bre i postkassen med enkle spørsmål som "hvem er du?" og "hvor kommer du fra?" Hun blir kjent med Alberto Knox som tar henne med i forskjellige store tider og hun får møte mange store menn, Shakespeare, Leonardo Da Vinci og Sokrates er noen av dem. Sofie Amundsen får et postkort som er sendt til en jente på samme alder som heter Hilde Møller Knag. Sofie aner ikke hvem denne jenten er og hun begynner og stille seg selv spørsmål. Sammen med Alberto finner de to ut av ting de aldri hadde trodd. Dette er en utrolig spennende bok som jeg syntes alle burde ha i bokhyllen.

L
Lille My – 05.05.2006

– Dette er en bok alle bør ha lest. Ikke bare fordi det er en av de mest populære bøkene vi har hatt i Norge de siste tjue årene, men også fordi den er veldig bra. Selv om boka handler om en jente, er dette ingen barnebok. Man bør nok helst være i ex.phil-alder før man begir seg inn i denne boka. Men er man først åpen for å lære litt om filososi, er boka veldig bra. Filosofien er beskrevet på en fin og enkelt måte som gjør at alle forstår det. Handlingen er også spennende og original, og alle får seg nok et lite paff når det store vendepunktet kommer.

M
Margrethe91 – 06.04.2006

– Sofies verden, er en av de tyngre bøkene jeg har lest av Gaarder. Den er tjukk, har liten skrift og handler om historie og filosofi. Selv om dette høres helt skrekkelig ut, så er ikke denne boka så ille. Den er faktisk ganske kul. Den handler om Sofie som en dag får et brev i posten. I dette brevet står det noe veldig filosofisk, og hun begynner å tenke voldsomt på dette. Flere ganger får hun slike merkelige brev, og før hun vet ordet av det, er hun blandet inn i et filosofisk mysterium. Hun reiser i tid, og funderer på det merkeligste. Finnes det noe svar? Dette er som sagt en tung, men kul bok. Den er heldigvis stappet med masse humor, som gjør den morsom å lese. Sofies verden er også ganske spennende og ikke minst lærerik. Dette er en bok som anbefales på det aller sterkeste for alle over 12 år! Må leses!

S
Stine Merethe Ottosen – 28.03.2006

– I sofies verden gir Jostein Gaarder et innsyn i den filosofiske historien helt tilbake til Platon, Sokrates og Aristoteles og frem til dagens filosofer. Historien blir fortalt gjennom Sofie og Alberto som sammen har et filosofikurs. "Vi er egentlig bare fantasifigurer i majorens tankegang," sier Alberto til Sofie like før leserne får vite om at Sofie og Alberto bare er med i en bok majoren skal gi til sin kjære Hilde. Boka er genialt skrevet og man får innblikk i den aller viktigste filosofien på en veldig enkel og lettlest måte, samtidig som du begynner å tenke selv. VIRKELIG VERDT Å LESE!

E
Emma – 13.03.2006

– Jeg synes fortellingen i denne boka har fått ufortjent mye kritikk, den er faktisk ganske elegant utpønsket, og går fint sammen med Josteins populariserte versjon av filosofihistorien. Lærere bør lese denne som eksempel på hvor tilgjengelige abstrakte tanker kan gjøres, og ungdom burde lese den for å få tankene på gli og ikke minst skjønne mer av ideene som har skapt vår mentalitet, kristendom og kultur i dag. Boka kan ikke erstatte verken ex. phil. eller filosofi-pensum (heldigvis!), og egner seg vel best for dem som ikke har lest så mye filosofi fra før.
Det er artig at det også finnes en del norske referanser i en bok som har blitt så internasjonal.

t
te – 27.02.2006

– Sofies verden er ei nokså bra bok. Den bør leses for de som er opptatt av filosofi. Sofies verden er en filosofihistorie om Sofie og Hilde. Du må tenke hardt når du leser boka, for filosofiens historie og historien om Sofie henger nøye sammen. Sofie går tilbake i verden, og finner ut en hel masse. Hun lærer om de gamle filosofene. Hun tar for seg livets spørsmål og gåter. Boka kan være morsom, men veldig spennende noen ganger.
Sofies verden er ei lærerik bok også, vi lærer om Europas historie og om filosofiens historie. Fin bok for alle årsklasser!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sofies verden:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv