Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Heksene

Møt heksene - de grusomme medlemmene av det Kongelige Selskap til Bekjempelse av Barnemishandling.
Det du først og fremst må vite om virkelige hekser, er dette: Virkelige hekser har helt alminnelige klær og ser stort sett ut som kvinner flest. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Møt heksene - de grusomme medlemmene av det Kongelige Selskap til Bekjempelse av Barnemishandling.
Det du først og fremst må vite om virkelige hekser, er dette: Virkelige hekser har helt alminnelige klær og ser stort sett ut som kvinner flest. De bor i vanlige hus og har vanlige jobber. Det er derfor det er så vanskelig å fange dem.

Det er slike hekser som er på årsmøte på et hotell i England. Og øverst på sakslisten står målet om å forvandle alle barn til mus. Men de grusomme medlemmene i selskapet har ikke regnet med to andre gjester på hotellet, nemlig en gutt og hans smarte norske bestemor.

Medlemsvurdering:
"Heksene" er spennende, på grensen til det groteske - men har også med varme og omsorg mellom bestemor og barnebarn. Boka forteller om hvordan alle heksene i verden vil utslette alle barn - og om hvordan en liten gutt og en gammel og syk bestemor svinger opp med de fæle heksene! Boka må høres eller leses - R. Dahls fortellerevne kan ikke beskrives! Roald Dahl er en ener innen barneboksjangeren og kan dette med å ta med barn og unge (og voksne) inn i det verste senarioet - samtidig som han viser godhet og rauset mellom mennesker. Tor Edvin Dahls oversettelse og Kjersti Holmens opplesing (på lydbok) gjør ikke boka mindre bra!

Eva Strand

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Bokmål
ISBN
9788205458307
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
The witches

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

E
Eva Strand – 18.01.2018

– "Heksene" er spennende, på grensen til det groteske - men har også med varme og omsorg mellom bestemor og barnebarn. Boka forteller om hvordan alle heksene i verden vil utslette alle barn - og om hvordan en liten gutt og en gammel og syk bestemor svinger opp med de fæle heksene! Boka må høres eller leses - R. Dahls fortellerevne kan ikke beskrives! Roald Dahl er en ener innen barneboksjangeren og kan dette med å ta med barn og unge (og voksne) inn i det verste senarioet - samtidig som han viser godhet og rauset mellom mennesker. Tor Edvin Dahls oversettelse og Kjersti Holmens opplesing (på lydbok) gjør ikke boka mindre bra!

I
Ida – 13.06.2017

– Veldig fin lydbok. Spennende og fin fortelling for barn fra 6 år.

M
Mi – 03.10.2009

– Heksene handler om en engelsk gutt som må flytte til bestemoren sin i Norge, fordi foreldrene hans blir drept i en bilulykke. Bestemoren fortelle rare historier. Etter en stund i Norge må de flytte tilbake til England, fordi dette var bestemt i testamentet til foreldrene til gutten. I England får de det fint, men etterhvert begynner det å skje rare ting. Bestemoren og gutten tar inn på hotell, og tilfeldigvis har heksene i England årsmøte akkurat samtidig på det samme hotellet. En spennende bok som passer til de fleste barn. Og de fleste foreldre vil ikke ha noe imot å måtte lese den for barna sine.

S
Sigri – 27.09.2009

– Jeg ble som barn veldig engasjert av denne boken, og synes det var kjempeflott å lære om disse mer spesielle, og ikke minst enda skumlere heksene. Det som er spennende er at de er ute etter akkurat barn og vil fjerne dem med spesielle metoder. Det at de i tillegg er som vanlige damer på utsiden skremmer nok på en spennende måte også. Jeg synes også det er en sånn glede at denne fornyes på denne måten fra lydbok som kassett, til CD-lydbok og nå som MP3-lydbok. For meg er det bare et bevis på hvor bra denne boken fortsatt er, slik den var da jeg var barn. Det virker iallfall for meg som at denne lydboken er like populær blant barn i dag.

M
M – 21.09.2009

– Dette var mitt første møte med Roald Dahl i en ung alder, og det ble ikke det siste. Dette var for meg som ung en veldig skummel bok, og jeg husker at jeg ikke likte hekser så godt etter denne boken. For i denne boken blir vi kjent med en gutt og bestemoren hans. Gutten har hørt en rekke historier om hekser og hvordan de hater alle barna i verden. Gutten og bestemoren skal ligge over på et hotell, når gutten ved en feiltakelse snubler over heksenes årsmøte. Og på dette møtet legger de planer som gjør at alle barn i verden er i fare, men kan bestemoren og gutten stoppe dette? Dette er en veldig bra bok, men som er skummel for de aller minste og burde leses sammen med en voksen først.

R
RF – 15.07.2009

– Denne boken er bare så utrolig godt skrevet, og lest! Og en ting er sikkert, etter å ha hørt på denne så vil du se nøye på alle damer som krysser din vei! Ikke la små barn høre på denne alene, den er litt for skummel til det! Dette er en bok som man hører sammen med en voksen, i alle fall første gangen. For her blir en liten gutt som er på ferie med sin bestemor forvandlet om til en liten mus, av Heksene, som for øvrig har hemmelig årsmøte på samme hotell som de to bor. men hans bestemor tar det med fatning, og når enden er god er allting godt. Selv om dette er en barnebok har jeg som voksen like mye glede av den!

S
Storheksa – 03.11.2008

– Dette var en spennende bok som handler om en liten gutt, og bestemoren hans. Det som var et lite ekstra pluss i denne boka var at de to bor i Norge! Roald Dahl har jo et forold til Norge, og det er morsomt at han nevner det ! ;) I Norge finnes det ekstremt mange hekser, og bestemor forteller om dem. Man må passe seg, for heksene er helt vanlige kvinner (nesten i alle fall.) De ser ut som helt vanlige kvinner, men det er et par kjennetegn man bør merke seg, som kan redde deg fra den sikre død! Heksenes jobb er å utrydde små barn. De simpeltenn hater små barn. Dette er en bok om klør, mus, haler, og selvsagt om god lukt, og skalla kvinnfolk! BRA BOK!

K
Karolinex – 22.08.2008

– Heksene handler om en liten gutt og hans bestemor. Den lille guttens foreldre døde i en bilulykke, så hans bestemor må ta hånd om han. Hans bestemor pleier å fortelle historier om hekser. Dette for at gutten skal kunne kjenne igjen en heks om han skulle møte på en. En sommer drar den lille gutten og bestemoren på en ferie. På hotellet hvor de bor, klarer guttungen å komme seg inn på et topphemmelig møte. Dette viser seg å være heksenes årsmøte. Han gjemmer seg og tyvlytter til alt det heksene snakker om, og oppdager at "hovedsaken" dette året er å forvandle alle barn i verden til små mus! Dermed må guttungen hindre heksene og de onde planene deres til å slå igjenom. Dette er en spennende bok for barna. Anbefales!

A
A.D – 16.02.2006

– Heksene av Roald Dalh er en kjempe god familie bok som får deg til å le å lure. Den handler om ekle hekser som skal lage en trylledrikk som vil forandre alle barna til mus. To barn finner ut av det å prøver å hindre det.
Det skjer masse spennede ting i den og den kan få deg til å le å grøsse. Å når du har lest masse av boka vil du klø etter å lese resten. Heksene er en av de beste Roald Dahl bøkene som jeg vet om. Derfor anbefaler jeg den. Les boken å se hva som skjer med de to guttene og heksene.

K
K.H. – 03.10.2005

– Boka "Heksene" handler om en gutt og bestemoren hans. Guttens foreldre ble drept i en bilulykke, så bestemoren, som kommer fra Norge, måtte ta hånd om han. Bestemoren bruker å fortelle masse historier om hekser. Om hvordan de ser ut med mer. En dag drar gutten å bestemoren på ferie. Der ser de noen hekser å gutten finner ut at de skal ha årsmøte på hotellet. På årsmøtet er "hovedsaken" at de skal forvandle alle barn på hele jorda til mus.
Boka var spennende, men den kan bli litt skummel for de minste barna. Den passer seg utmerket til høytlesning. Boka passer best for barn mellom 5 og 12 år.

L
L.M. – 02.10.2005

– Eventyret handler om at heksene har årsmøte. De planlegger å forvandre alle verdens barn til mus. Hovedpersonen har en bestemor som bruker å fortelle han om hekser. Hvordan de ser ut, hvordan de oppfører seg og diverse andre gjenkjennelsestegn. En dag da hovedpersonen er ute, møter han ei heks. Han ser også at det er en heks fordi hun har lilla øyne. Han blir redd, men sier ingenting til bestemoren sin. En dag drar hovedpersonen og bestemoren på ferie, og der møter han heksa igjen.
Eventyret er veldig skummelt for de minste, men spennende for de eldste. Dette eventyret kan faktisk være spennende for barn helt opp 10-12 år.

H
Henrik Dypvik Myklebust – 01.10.2005

– En litt mystisk, skummel og spennende bok. Den handler om en gutt som har en bestemor som kan mye om hekser. Hun hadde en gang i tiden vært hekseekspert. Hun forteller mye om hekser. Blant annet at de hater barn, og at de alle ledes av hennes høyhet storheksa.
Gutten og foreldrene bodde i England, og de brukte å dra til Norge. I en bilulykke døde foreldrene, så bestemoren tok over for foreldrene. Det sto i testamentet at foreldrene ville at de skulle bo i huset deres i England. Verken bestemoren eller gutten hadde lyst til dette, men bestemoren syntes de skulle respektere det, og det ble til at de flyttet.
En stund etter flyttingen bygger gutten en hytte i et tre. Mens han bygger dukker det plutslig opp en dame under ham. Hun sier han skal få en slange hun holder i handen om han kommer ned. Gutten går ikke ned, fordi damen fremstår som veldig mystisk.
Etter sykdom må gutten og bestemoren avlyse den planlagte ferien til Norge, og drar i stedet til byen Bournemouth, der de bor på hotell Magnificent. På hotellet begynner en rekke mystiske hendelser å finne sted....
Dette er en spennende, og litt skummel bok som jeg anbefaler til alle.

M
Morten Solberg – 28.08.2005

– Boka handler om en gutt som er syv år gammel og som bor hjemme hos foreldrene sine i England. En dag blir familien utsatt for en bilulykke, moren og faren dør, men gutten overlever. Bestemora, som bor i Norge, kommer og tar hånd om han, og hver kveld forteller bestemora han mange underlige, spennende historier om hekser som enda er i live, ordentlige hekser, som går rundt og forvandler små barn til fluer og frosker, og de fleste bor i England.
Dessverre for bestemora må de flytte til England, der foreldrene bodde, i London, fordi det stod i testamentet. I begynnelsen er det helt greit å flytte tilbake, men etter noen dager skjer det underlige, skumle ting i hagen.
Boka passer utmerket for barn mellom 10 og 12 år, det er ganske enkel skrift i den og det er noen få, spennende og morsomme bilder.

R
Rebecca – 04.08.2005

– Heksene har års møte, og planlegge og utrydde alle barn, og forvandle dem til mus. Det de ikke hadde plan lakt var at en litten gutt satt og hørte på dem... Hordan man gjen kjener hekser? Jo, de går alltid med hansker, for de har ikke negler, de går med parykk, for de har ikke hår, de går med forsmå sko, for de har ikke negler der heller, og de er så breie i føttene. du får finne ut allt det anndre vist du leser boken, eller hører på denne lydboken. vil de oppdage den gutten som sitter og lytter? Den gutten som er på ferie med bestemoren sin... denne er det verd og lese!!

;
;o) – 27.06.2005

– "Heksene" av Roald Dal er en artig barnebok som forteller hvordan hekser er, hva de gjør og hvordan de gjør det. Hekser er nemli ikke slik de blir fremmstilt i alle eventyrene. De er hårløse, så de må bruke parykk, de har ikke neiler, så de går alltid med sko og hansker (selv om det er 30 grader ute!).
Heksene har årsmøte. Der planleger de hvordan de skal kvitte seg med alle barn i hele verden, og hvor mange barn de skal forvandle til mus og liknende i uken. Men hvordan går det når en liten gutt, som har en bestemor som er ekspert på heser, finner ut at de har årsmøte, og det på samme hotel som han bor på?! Kan han få en stopper for heksenes fæle planer? Eller greier de å kvitte seg med han førts??

H
HMHR – 24.06.2005

– Du tenker kanskje at hekser er lett gjenkjennelige fordi de har svarte, spisse luer og flyr på kosteskaft? Å, nei, du! Der tar du feil. Det virkelig nifse med hekser er at de ser helt ut som vanlige damer! Rent bortsett fra en gang i året, under årsmøtet, når bare heksene møtes. Da tar de av seg kostymene sine og viser seg i all sin grøss og gru mens de diskuterer hvordan de på mest mulig effektiv måte kan utrydde alle barn. Hekser avskyr nemlig barn.
Vi møter en liten gutt og bestevennen hans - en enda mindre hvit mus - som kommer ut for en gjeng helt ufyselige hekser. Da er det jammen heldig at han har en bestemor som vet en hel masse om disse motbydelige heksene! Sammen må de lage en plan, for å hindre at alle barn utryddes& Etter denne sommeren vil den lille gutten aldri bli den samme igjen!
En herlig barnebok, kanskje litt skummel for de aller minste barna. Roald Dahl er som alltid genial, og det går unna i et forrykende tempo i denne spennende og gøyale boka! Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Heksene:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv