Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Tause skrikBastian har flyttet til et nytt sted sammen med familien sin, men han er ikke noe glad for det. For noe er galt på dette nye stedet. Skummelt! Barn forsvinner på mystisk vis. De legger seg som vanlig i sengen sin på soverommet sitt i samme hus eller leilighet som foreldrene sine om kvelden, og neste morgen er de . Les mer

208,-

229,- Spar: 21,-

Sendes innen 1 virkedag


Bastian har flyttet til et nytt sted sammen med familien sin, men han er ikke noe glad for det. For noe er galt på dette nye stedet. Skummelt! Barn forsvinner på mystisk vis. De legger seg som vanlig i sengen sin på soverommet sitt i samme hus eller leilighet som foreldrene sine om kvelden, og neste morgen er de ... borte. Søkk borte vekk. Hva er det egentlig som skjer? Hvorfor er det ingen som gjør noe? Hvem er venn og hvem er fiende? Men det mest skremmende spørsmålet av alle er likevel: Hva om Bastian blir den neste?

Medlemsvurdering:
"Tause skrik" er en spennende grøsser som kan ta pusten fra deg. Vi møter Bastian som flytter inn i en skummel leilighet i et skummelt nabolag sammen med sine foreldre. Ryktene sier at det har skjedd mye skummelt og mystisk i dette nabolaget og spesielt i den leiligheten de nå må flytte inn i. Fem barn hadde på mystisk vis forsvunnet fra denne leiligheten. Bastian blir nysgjerrig på hvorfor og hvordan disse barna har forsvunnet. I tillegg virker både politiet, rektor og vaktmesteren veldig merkelige. Bastian har hodet fylt med spørsmål, og historien tetter seg til da han finner viktige spor - spor som kan tyde på at også han er i faresonen. Denne lydboka passer ikke for pyser og barn under 10 år. Den er virkelig spennende og grøssende, noe som blir understreket av musikken og av Arne Svingen, som både er oppleser og forfatter av boka. Lydboka tilbyr nesten fire timer med spenning. Anbefales.

Jacob

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
181
ISBN
9788205408562
Utgave
4. utg.
Utgivelsesår
2011
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

J
Jacob – 28.07.2006

– "Tause skrik" er en spennende grøsser som kan ta pusten fra deg. Vi møter Bastian som flytter inn i en skummel leilighet i et skummelt nabolag sammen med sine foreldre. Ryktene sier at det har skjedd mye skummelt og mystisk i dette nabolaget og spesielt i den leiligheten de nå må flytte inn i. Fem barn hadde på mystisk vis forsvunnet fra denne leiligheten. Bastian blir nysgjerrig på hvorfor og hvordan disse barna har forsvunnet. I tillegg virker både politiet, rektor og vaktmesteren veldig merkelige. Bastian har hodet fylt med spørsmål, og historien tetter seg til da han finner viktige spor - spor som kan tyde på at også han er i faresonen. Denne lydboka passer ikke for pyser og barn under 10 år. Den er virkelig spennende og grøssende, noe som blir understreket av musikken og av Arne Svingen, som både er oppleser og forfatter av boka. Lydboka tilbyr nesten fire timer med spenning. Anbefales.

O
Olsen Fan<3 – 29.03.2006

– Bastian og familien hans flytter inn i en ny leilighet som ligger på et sted de aldri har vært før. Leiligheten tilhørte tidligere Jacob, en av de fem barna i nabolaget som på mystisk vis har forsvunnet. Bastian får rommet til Jacob. Når Bastian finner en hemmelig luke på rommet sitt, finner han ting som Jacob har lagt igjen. Ting som var ment for Bastian å finne. Nå slår det en skremmende tanke tanke ned i han: vil han bli den neste til å forsvinne? Han skjønner fort at han blir nødt til å ordne dette på egen hånd. Men hvordan? Dette er en god, småskummel lydbok for barn og ungdommer i de tidligere tenårene. Jeg leste boken da jeg var rundt 11, og hørte lydboken da jeg var rundt 12. Begge gangene ble jeg både skremt og fascinert. Både boken og lydboken er veldig lett å engasjere seg i, og det er vanskelig å gjette hva som vil skje. Det gjør at man blir nysgjerrig, og klarer ikke å legge den fra seg. Løsningen på selve mysteriet er heller ingen skuffelse! Anbefales til eventyrlystne barn og ungdommer mellom 10-14 år.

I
Ida – 14.12.2005

– Tause Skrik er en av de bøkene jeg husker best fra barneskolen. Boken vekker en hel del gamle minner når jeg tenker på den. Og det er det bare èn grunn til; fordi boken er bra!
Bastian har akkurat flyttet inn i en ny leilighet. Han har fått nytt rom og det meste er ganske kaotisk. Barn forsvinner plutselig sporløst fra byen han bor i. Bastian snubler over ett spor og forstår at det neste offeret vil bli ham! Men hva skal han gjøre?! Plutselig er Bastian midt inne i en livsfarlig sak.
Dette var den første boken jeg leste av Arne Svingen. Jeg syns Tause Skrik er en utrolig god barnebok som er verdt å lese. I ettertid har jeg lest mer av Svingen. Han er en meget dykrig forfatter!
Tause Skrik er en av hans beste bøker etter min mening! Anbefales fra 8 år og oppover..

L
Lady Lyra – 05.11.2005

– En grøsser for de litt mindre. Bastian flytter til et nytt nabolag og oppdager at barna her forsvinner sporløst. Han blir redd, men finner snart et spor som skal lede han til gåtens svar. I et hemmelig rom finner han en tape og andre saker som den forrige gutten som bodde der hadde gjemt. Bastian finner snart ut hvordan kiddnapperene kommer seg inn uten å vekke noen og kommer stadig nærmere dem. Han ser også at han er neste offer...
En bok jeg leste da jeg var mindre og trengte litt større skrift. jeg syntes da at den var mer skummel enn spennende. Jeg kikket stadig etter mennesker med gassmasker. Boken er bra skrevet og jeg ble så visst skremt! En litt lengre bok enn de andre lettleste. Kan leses mange ganger og går for et litt større publikum. Litt skummel som sagt, men helt klart verdt å få med seg.

L
L. – 30.08.2005

– Romanens hovedperson er Bastian som sammen med foreldrene flytter inn i ny leilighet. Leiligheten tilhørte tidligere Jakob og hans foreldre. Jakob forsvant fra rommet mens foreldrene sov i naborommet. Han var da det femte barnet i nabolaget som forsvant sporløst. Bastian har overtatt rommet til Jakob og finner der et hemmelig rom i veggen med gjenstander Jakob har gjemt, deriblant en minidiscspiller. Her har Jakob lest inn en beskjed om at han var på sporet av noe. Ikke nok med at Bastian overtar Jacobs rom, han overtar også han skolepult, noe de andre elevene misliker. Han blir kjent med Nora. Etter at de har hatt et hemmelig møte, forsvinner Nora også.
Natten etter tar kidnapperne seg inn i leiligheten til Bastian uten at foreldrene våkner. Han gjemmer seg i et rom i skapet, men får et glimt av dem. De har snabler og snakker rart. Neste dag blir han bedt om å komme inn til den til sære naboen, fru Isaksen. Hun forteller at hun har sett kidnapperne, og at det er gassmasker de har på seg. De sender gass gjennom lufteanlegget i borettslaget, slik at ingen merker at de tar seg inn leilighetene og tar med seg barna&

B
Bastian – 18.08.2005

– Dette er en spennende bok! Den handler om at Bastian nettopp har flyttet inn i nabolaget. Plutselig begynner det å forsvinne barn fra nabolaget. Bastian vet ikke hvem han kan stole på. Når Bastian finner et lite spor om de sporløse forsvinnende barna, forstår Bastian at han kan bli det neste offeret. Vil de forsvunnende barna bli funnet igjen? Vil Bastian også forsvinne sporløst? Og hvordan forsvinner alle disse barna?
Dette er en veldig spennende ungdomsbok som anbefales for barn og ungdom i alderen 10-14 år. Kjempespennende bok som du ikke klarer å legge fra deg når du har begynt å lest. ANBEFALES!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tause skrik:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv