Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Plass bakpå kosten

«Julia Donaldson og Axel Scheffler har skapt en ny juvel av en bok … vi elsker den.»

The Independent

I denne store, innbundne utgaven av den populære bildeboka Plass bakpå kosten inviterer den snille heksa med seg det ene dyret etter det andre til å sitte bakpå kosten: en katt, en hund, en fugl og en frosk. 

Les mer

218,-

249,- Spar: 31,-

Sendes innen 1 virkedag

Klassiker til glede for nye lesere!

Det blir kanskje litt trangt? Når en skummel drage dukker opp, skjønner alle at det er lurt å være flere ...

Hele boka er på rim, og innbyr til sprudlende språklek og leseglede for både små og store.

Boka er gjendiktet på rim av Arne Ruste. Den britiske animasjonsfilmen basert på boka ble Oscar-nominert i 2013 og er vist flere ganger på NRK og NRK.no

Medlemsvurdering:
Dette er en bok som er populær og godt likt i barnehagen av 3-5 åringene

Tone Andersen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Omnipax
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
22
ISBN
9788283152234
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Room on the broom
Format
29 x 26 cm
Nr
8204268
Serie
Plass bakpå kosten

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Julia Donaldson og Axel Scheffler har skapt en ny juvel av en bok … vi elsker den.»

The Independent

Kunders vurdering

M
Martha – 03.01.2017

– En favoritt!

T
Tone Andersen – 12.10.2016

– Dette er en bok som er populær og godt likt i barnehagen av 3-5 åringene

L
Linda – 21.09.2016

– Denne har blitt lest fra perm til perm hver kveld i flere uker etter at den kom i posten! Flott bok med morsom vri på tekst og herlige illustrasjoner! Anbefales! :D

M
Mamma til to gutter – 12.07.2016

– Fengende og morsom bok for små og store.

K
Kristbjørg – 03.06.2016

– Kjempe koslig bok som ungane elske å lesa om og om igjen

L
Line – 30.05.2016

– Min datter på 3 1/2 år finner boken særdeles underholdende. Hun ler,er spent og blir litt redd hver gang vi leser den. En absolutt god lesestund sammen med den lille. Basert på denne opplevelsen står boken til 5stjerner , men opplever at boken er noen middelmådig oversatt fra orginalspråket som igjen gjør flyten i boka noe skranten, ikke alt blir naturlige eller forklaringe forsøk på rim.

B
Britt Jenssen – 27.01.2016

– 5-åringen skriker NED i lag med heksa og hveser PINADØ, tror jeg tar heksa uten brød! i lag med draga.Takk til oversetter som ikke lar språket bli en tam og "korrekt" opplevelse!

m
mb – 21.12.2007

– Dette er en heksebok med heksestemning og alt som hører med. Heksa her er imidlertid ikke så nifs som man kanskje skulle tro, så det blir etter hvert ganske mange som får sitte på med heksa, der hun flyr avgårde. Litt dramatikk i god heksestil hører med, som at kosten knekker i to og skumle drager. Litt nifst blir det, men ikke for skremmende. Det er en relativt koselig bok til å handle om en heks. Jeg syns illustrasjonene er helt greie og teksten på rim venner man seg til. Selv om det kan være litt tungt å lese rimteksten høyt hele tiden. Alt i alt vil jeg si at det er en helt grei barnebok.

E
Eva – 13.11.2006

– Den vesle heksa er ikke så skummel som hun ser ut. Hun er ute og flyr på kosten sin, og underveis møter hun flere venner. Er det plass til alle på kosten, og hva hvis det ikke er? Noe litt skummelt er i vente, og det er spennende også ... Teksten er skrevet på rim, det gir rom for at barnet som blir lest for selv kan gjette hvilket ord som skal komme. Vi leser boka hver kveld, og finner stadig flere rimord. 3- og 5-åringen kappes om å huske ordene, og de har begge fått utvidet ordforrådet etter at vi begynte å lese om den vesle heksa. Illustrasjonene er detaljerte og fargebruken er noe mørk. Men så er det jo ei heksebok, og da hører det med. Anbefaler boka fra 2-7 år.

K
Kjersti – 04.12.2005

– "Plass bakpå kosten" er ei flott og fengende bildebok. Illustrasjonene er fargesprakende og tydelige og utgjør kanskje det viktigste argumentet for å kjøpe denne boka. Forfatteren har satt sammen en fortelling med mange spennende elementer - ei flygende heks, flere dyr, en ildsprutende drage og et gjørmemonster. Og fortellingen fanger virkelig oppmerksomheten. Boka er oversatt fra engelsk, og det er dessverre ganske tydelig at det er krevende å oversette rim til et annet språk, kanskje særlig når oversettelsen også må stemme overens med illustrasjonene.
De norske rimene halter en del steder, men for barna som er målgruppen, så spiller jo ikke dette særlig rolle. For dem tror jeg følelsen av rim og rytme gjør boka ennå mer attraktiv, og for min 4-åring fungerer boka veldig bra. Anbefales!

J
Juliane – 19.04.2005

– Denne boken har litt mer tekst enn de to andre bøkene til Julia Donaldson (Gruffalo og Apestreker), og er også skumlere. Men ikke verre enn at den også kan leses for de minste.
Det er natt, og heksa er ute på kosten sin. Men det blåser så mye at hun mister først det ene, så det andre. Og akkurat når historien begynner å bli litt kjedelig, tar den en overraskende vending!
Det er noe eget med rim og rytme, som fanger oppmerksomheten på en annen måte en en vanlig tekst. Og det er utrolig hvor mye av teksten jeg husker etter kun å ha lest den noen få ganger!
Teksten og illustrasjonene kompletterer hverandre på en helt utmerket måte. Det jeg eventuelt ikke liker er at tegningene er såpass mørke, men det er jo selvsagt et effektivt virkemiddel som bidrar til den skumle stemningen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Plass bakpå kosten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv