Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Onkel Toms hytte

eller Livet blant de elendige

Et enestående verk! For første gang på 125 år foreligger Onkel Toms hytte i komplett oversettelse på norsk. Romanen, som for første gang ble utgitt i USA i 1852, er et sterkt eksempel på hvordan skjønnlitteratur kan være med på å forandre et helt samfunn. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
Et enestående verk! For første gang på 125 år foreligger Onkel Toms hytte i komplett oversettelse på norsk. Romanen, som for første gang ble utgitt i USA i 1852, er et sterkt eksempel på hvordan skjønnlitteratur kan være med på å forandre et helt samfunn. At 300 000 eksemplarer av boken ble revet bort i løpet av det første året, skyldtes ikke ene og alene at leserne her ble presentert for en spennende historie; vel så viktig - om ikke viktigere - var Stowes politiske og kristenhumanistiske budskap: Sett slavene fri! Stowe hadde særdeles gode kunnskaper om slavenes kår, hun visste hvordan slavehandelen foregikk, og hun forstod at noe måtte gjøres for å vekke den hvite delen av befolkningen. - Og hun lyktes. Fortellingen om Onkel Tom gjorde en forskjell, og ved borgerkrigens slutt skal Abraham Lincoln ha uttalt at romanen hadde vært en svært viktig inspirasjonskilde for kampen mot slaveriet. På sett og vis er romanen like aktuell i dag som den var på 1850-tallet. Hvordan behandler Vesten flyktninger og såkalt papirløse? Hvem er vår tids Onkel Tom, og hva kan vi lære av hans historie?

Detaljer

Forlag
Transit
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
591
ISBN
9788275962889
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Uncle Tom's cabin
Format
19 x 12 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

l
lillegutt – 22.08.2008

– Denne boka handler om en svart mann som heter Onkel Tom. Han var slave hos en snill mann. Den mannen han var slave hos, hadde så stor gjeld at han måtte selge Onkel Tom og en liten gutt som het Harris. Mammaen til Harris het Eliza. Hun tok med seg Harris og flyktet, for at han ikke skulle bli solgt til slavehanlderen. Tom ble igjen for å slette herrens gjeld. Jeg synes denne boka var sørgelig og lærerik og at andre burde lese denne boka fordi man lærer hvordan det faktisk var i gamle dager. Anbefales både til unge og voksne!

E
Ellen – 16.06.2006

– I onkel Toms hytte samles slavene om kvelden for å ha andakt på en gård i Kentucky. Da slavevennlige Arthur Shelby kommer i pengevansker, blir middelaldrende Tom og fem år gamle Harry, Elisas sønn, solgt til slavehandler Haley. Elisa overhører en samtale om salget, varsler Tom og flykter nordover med sønnen sin i armene. Tom velger å gjøre som Massa sier. Harriet Beecher Stowe har kanskje ikke startet den amerikanske borgerkrigen, men skapte enorme sosiale og politiske konsekvenser da boka kom ut i 1852. Når jeg leser den i dag, 154 år etter, henger jeg meg litt opp i det enkle språket, de stereotype personskildringene, alle de kristne referansene og Toms aksept for tilværelsen slik den er. Likevel griper historien meg. Det er smertefullt å lese om den enkeltes slaves tilstand, hennes drøm, barn som blir tatt fra deres foreldre, ektefeller som selges hver for seg - og jeg blir provosert over sørstatenes menneskesyn. Siden boka fremdeles engasjerer, må den ha vært en brannfakkel på 1800-tallet. Reidun Berntsens stemme er stødig og fører meg trygt igjennom boka.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Onkel Toms hytte:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv