Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Røvet av vikinger

Første bok i den spennende og populære serien fra norsk vikingtid

Dette er første bok i Torill Thorstad Haugers populære serie fra vikingtiden. Serien har gledet og fascinert barn i 25 år, og er uunnværlig for alle som liker historiske romaner. Les mer

229,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Første bok i den spennende og populære serien fra norsk vikingtid

Dette er første bok i Torill Thorstad Haugers populære serie fra vikingtiden. Serien har gledet og fascinert barn i 25 år, og er uunnværlig for alle som liker historiske romaner. Kombinasjonen av den spennende fortellingen og den detaljerte beskrivelsen av hvordan livet artet seg for våre forfedre appellerer like mye til barn i dag.

Første bok i serien starter i Irland. På 900-tallet bodde barna Sunniva og Patric i en fredelig del av Irland, like ved et kloster. Men en dag stevner et skremmende, drakelignende skip med fremmede krigere inn mot kysten. Vikingene brenner klosteret, dreper noen av munkene og røver med seg kostbare skatter. Folk flykter i blind redsel, men Patric og Sunniva blir tatt til fange. Og så går ferden mot nordboernes og vikingenes land.

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242129239
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Serie
Vikingserien 1

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

R
Rolf H. Rensaa – 01.05.2016

– Spennende barnebok med historisk vinkling.

S
SJ – 26.10.2006

– Dette er første bok i serien som omhandler vår egen fortidshistorie, en serie som er blant de sterkeste litteraturminner jeg har fra barndommen. Forfatteren skildrer historien på en måte som fanger så vel barn som voksne, og introduserer barn til historie på en spennende måte som engasjderer. Dette er noe annet enn kjedelig historietime på skolen! Det er ikke vanskelig å leve seg inn i skjebnen til de to barna fra Irland som røves bort av vikinger og ender opp som treller i Norge. Etter å ha lest boka var jeg kjempespent på hvordan det skulle gå videre, og av den grunn var jeg overlykkelig da "Flukten fra vikingen" kom. Begge bøkene anbefales på det varmeste. Serien burde være obligatorisk lesing for alle norske barn!

L
Lille My – 19.05.2006

– Dette er en bok som barn kan både lære og underholdes av. Den handler om to søsken som røves av vikinger. Vi lærer om hva som egentlig skjedde når vikingene var ute på tokt og tok treller. Vi får også lære om hvordan livet til trellene egentlig var. Som regel er det jarlene og krigerne vi får høre om, så her får vi de svakestes historie. Vi føler veldig med Patric og Sunniva, som blir gitt de norske navnene Reim og Tir når de ankommer det skumle, fremmede landet. I begynnelsen skjønner de ikke språket, men etterhvert blir de vant til å bo vekk fra Irland.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Røvet av vikinger:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv