Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Charlie og sjokoladefabrikken

Fem barn - og bare fem barn - skulle få komme inn i Willy Wonkas sjokoladefabrikk. De fem heldige skulle få se alle de mystiske maskinene i fabrikken, som laget verdens mest vidunderlige sjokolade. Men hva hender når de fem barna møter den berømte Willy Wonka? Hva hender når de møter de ukjente fabrikkarbeiderne, som kaster bitte små skygger på vinduene og snakker på rim? Og hva hender når barna - det ene etter det andre - ikke adlyder Willy Wonka? 10 % av forfatterens royalty på salget av denne boka doneres til Roald Dahls veldedighetsarbeid. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Fem barn - og bare fem barn - skulle få komme inn i Willy Wonkas sjokoladefabrikk. De fem heldige skulle få se alle de mystiske maskinene i fabrikken, som laget verdens mest vidunderlige sjokolade. Men hva hender når de fem barna møter den berømte Willy Wonka? Hva hender når de møter de ukjente fabrikkarbeiderne, som kaster bitte små skygger på vinduene og snakker på rim? Og hva hender når barna - det ene etter det andre - ikke adlyder Willy Wonka? 10 % av forfatterens royalty på salget av denne boka doneres til Roald Dahls veldedighetsarbeid. "Charlie og sjokoladefabrikken har" vært en av de mest populære barnebøkene i verden siden den kom ut første gang i England i 1964. Dette er en helt ny produksjon av Espen Beranek Holm, som gjennom innlesingen gir karakterene særpreg og liv. De sjarmerende lydkulissene gjør dette til en underholdende og engasjerende lydbokklassiker.

Medlemsvurdering:
Jeg hadde sett filmen med 6-åringen, men leste allikevel boken en stund etterpå, og fant selvfølgelig ut at boken er best. Nå har hun lyst til å se filmen på nytt. Dette er helt klart et av høydepunktene i barnelitteraturen, og en historie som tåler å både leses og sees flere ganger.

Are Gulbrandsen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Bokmål
ISBN
9788242141088
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Charlie and the chocolate factory
Serie
Charlie Bucket 1

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

A
Are Gulbrandsen – 19.01.2017

– Jeg hadde sett filmen med 6-åringen, men leste allikevel boken en stund etterpå, og fant selvfølgelig ut at boken er best. Nå har hun lyst til å se filmen på nytt. Dette er helt klart et av høydepunktene i barnelitteraturen, og en historie som tåler å både leses og sees flere ganger.

j
joanne – 03.09.2010

– Prøv å høre denne lydboken uten å få lyst på sjokolade etterpå. Umulig, sier nå jeg! Espen Beranek Holm gjør en glimrende jobb som oppleser av "Charlie og sjokoladefabrikken", boken som utvilsomt er Roald Dahls mest berømte bok, en bok som er elsket av barn og voksne verden over! Vi møter Charlie, en ung og fattig gutt som er så heldig å finne en av fem gullbilletter, noe som gir han inngang til et besøk i Willy Wonkas sjokoladefabrikk, et sted der drømmer skapes og godteriet smaker fantastisk! Opplevelsen er fantastisk, men det vil raskt vise seg at Willy Wonka har en skjult agenda, og at Charlie muligens vil få et tilbud som forandrer hans liv. "Charlie og sjokoladefabrikken" er en ypperlig skrevet barnebok, med morsomme karakterer og en interessant handling, en bok som beviser at Roald Dahl var en av de fremste barnebokforfattere som noensinne har levd! Unge og eldre barn vil garantert like denne boken, og jeg ser ikke bort fra at den eldre garde også vil sette pris på historien om Charlie!

S
SAS – 11.10.2009

– "Charlie og sjokoladefabrikken" er uten tvil en av de beste bøkene til Roald Dahl. Jeg synes den på alle måter appelerer til barn, for eksempel med tanke på at den handler om en entyrverden av godteri, som kan virke en smule realistisk. I tillegg er det en kjempemorsom bok. Det å ha lydboker på MP3-spiller er noe jeg har erfart at er veldig enkelt, og det gjør for meg at jeg kan bruke dem mye hyppigere. Spesielt nå når man kan koble iPod og andre spillere opp mot både stereoanlegg i bil og andre ting, er det få begrensninger til når man kan få hørt på denne boken, også når det gjelder barn.

M
Mi – 03.10.2009

– Dette var for meg som barn en veldig fascinerende bok. Tenk å få lov til å tilbringe en dag på en sjokoladefabrikk. Det kunne nok vært alle barns drøm. Boken handler om Charlie som bor sammen med foreldrene og besteforeldrene sine. Familien er fattig, men prøver å gjøre ting best mulig for Charlie. En dag finner han, sammen med fire andre barn, en gullbillett til Willy Wonkas sjokoladefabrikk. Denne billetten gjør at de får komme inn i fabrikken i en dag. Inne i fabrikken møter Charlie en verden av rare vesener og maskiner. Reisen gjennom fabrikken er spennende, og her skjer forskjellige ting med barna som ikke klarer å oppføre seg. En fengslende bok.

a
avgangs09 – 27.09.2009

– "Charlie og Sjokoladefabrikken" kjenner kanskje de fleste av dagens barn fra Tim Burtons film. Men uansett om de har sett filmen eller ikke, så er det absolutt verd å lese boken. Roald Dahl skriver på en måte som gjør at det er moro for barn å lese eller bli lest for. Det kommer opp mange morsomme ord, og på lydbok er det spesielt morsomt med alt dette. Lydboken er også utrolig flott for barn i alle aldre siden det hele er et utrolig stort eventyr med masse rare figurer og ting som virkelig kan gi barn mulighet til se for seg mye spennende. Dette gjør det hele kjempeunderholdende, og det skal mye til for å bli lei.

M
M – 21.09.2009

– Dette er "Charlie og sjokoladefabrikken" på lydbok, og denne er like morsom å høre som å lese den så det er bare å lene seg tilbake å lytte til denne morsome historien. Denne historien starter med at den mystiske sjokoladefabrikken til Willy Wonka vil la fem unger få besøke den hemmelige fabrikken hans. For å slippe inn må de finne en gullbilett i en av sjokoladene hans. Og en etter en blir bilettene funnet, helt til det gjenstår en og den er det en liten gutt som heter Charlie som finner. Og dermed får han bli med de fire andre på en reise i en fabrikk som ingen andre, og en heldig vinner en helt spesiell premie. Dette er en fantastisk historie for både stor og liten.

O
Oda - 12 år – 17.03.2009

– Dette er boka om den fattige gutten Charlie Buckhet som bor i et lite hus i utkanten av en by. Bare noen kvartaler borte ligger den store sjokoladefabrikken til Willy Wonka. Han har hørt mange utrolige historier om den fantastiske sjokolademakeren. Men det er også ganske mystisk. Fabrikken er lukket, og ingenting kommer ut eller inn, bortsett fra alle søtsakene! Men en dag kommer det ut en stor nyhet. Willy Wonka vil la 5 barn besøke fabrikken sin. Han har gjemt 5 gullbilletter inne i 5 vanlige sjokolader. De kan være hvor som helst... Nå begynner en hysterisk jakt på gullbillettene. Dette er en morsom historie som alle godterielskere vil like! Willy Wonka er utrolig. Han er mystisk og genial. Jeg elsket denne Roald Dahl-boken. Anbefales for alle barn fra 7-13 år!

G
Glad i bøker. – 10.01.2009

– Boka "Charlie og sjokoladefabrikken" er en nydelig bok som passer for hele familien. her møter vi Charlie som bor sammen med mor, far og fire besteforeldre. Familien er fattige og bor i et lite hus. En dag inviterer fabrikkeier Willy Wonka fem barn inn i sjokoladefabrikken sin, og eventyret starter. En av de fem barna skal vinne en spesiell overraskelse. I fabrikken får vi møte umpa-lumpaene som jobber der, og det er en overflod av de forskjellige søtsaker og oppfinnelser. En etter en faller barna av lasset, og det er en svært god og rettferdig moral i boka. Den beste og minst selvopptatte er igjen til slutt. Boka fenger alle uavhengig av alder.

r
reasand – 23.11.2008

– Dette er en fantastisk bok flere har fått øynene opp for etter filmsuksessen(e) med samme navn. Boken handler om lille Charlie som vokser opp med en veldig fattig, men svært kjærlig familie, i en by med en svær sjokoladefabrikk. Fabrikken blir drevet av den særegne og tilbakeholdne Willy Wonka, som en dag utlyser at han i fem av sjokoladene sine har lagt med gullbilletter som gir fem veldig heldige barn sjansen til å komme på besøk i hans fabrikk - noe få har fått gjort. Charlie får utrolig nok en av "the golden tickets" og får komme inn i sjokoladefabrikkens hemmelige og utrolige indre. Boken tar deg gjennom opplevelsene hans fra turen og den magiske slutten som forandrer Charlie og familiens liv for alltid.

N
Nora – 31.05.2008

– Charlie lever i en fattig familie hvor det eneste de har mer enn nok av er kjærlighet til hverandre. I den lille byen de bor i finnes det også en gedigen fabrikk som lager sjokolade og andre søtsaker. Eieren, Willy Wonka er en eksentrisk einstøing som ikke har gått ut av fabrikken sin på flere år. Men så en dag annonserer han plutselig at han planlegger å la fem barn slippe inn i hans fabrikk for en dag. For å avgjøre hvem de heldige er, lager han en konkurranse hvor den som finner en gullbillett inni en av hans berømte sjokolader får besøke hans verden. Charlie vinner så vidt, men det sies at kun et av barna vil motta en spesiell pris i tillegg. De andre kandidatene er enten rike eller bortskjemte barn som ikke setter pris på den fantastiske verden Willy Wonka ønsker å vise dem og en etter en faller de inn i hans feller. Dette er en av Roald Dahls beste om mest omtalte fortellinger og etter min mening den beste barneboka han har skrevet. Den er eventyrlig og hjertevarm og kommer til å glede både store og små i mange generasjoner fremover.

C
C. – 28.12.2007

– Dette er en bok ingen barn bør gå glipp av. Boken har alt for å bli en stor leseopplevelse, enten du leser høyt eller barnet leser selv. Fra første klasse til ungdomskolen kan de kose seg med denne. Det at handlingen skjer på en sjokoladefabrikk, der alle godbitene beskrives så du får vann i munnen, er jo et pluss i seg selv. Bedre er det å følge Charlie fra den dypeste fortvilelse der middag er en halv kokt potet, til å skulle være arving til hele emperiet. For barn som setter pris på rettferdighet passer det godt at de ufordragelige barna blir kastet ut fra hele moroa..

S
Steinar – 27.11.2007

– Denne historien starter hos en fattig familie, der Charlie er hovedpersonen. Charlie finner en gullbillett, og det gjør fire andre barn også. I boka følger vi Charlie og Willy Wonka (som eier fabrikken) gjennom mange spennende hendelser. Når man leser boka om sjokoladefabrikken er det som om man får lyst på sjokolade. Alt i alt en veldig spennende bok for barn. Jeg anbefaler på det sterkeste at du leser denne boka. Det er ikke bare en barnebok, men passer godt til voksne også. Filmen om denne boka er ganske kjent. Skal du se filmen, eller har sett den, bør du også lese boka.

t
tirill – 18.05.2006

– Denne klassikeren skrevet av Roald Dahl er en helt vidunderlig bok! Den handler om den fattige gutten Charlie som bruker sine siste penger på en sjokelade. Han drømmer om å få en "golden ticket" som gjør at han får besøke Willy Wonkas sjokolade-fabrikk. Han er en av fire som vinner, og besøket blir en stor opplevelse. Jeg skal ikke røpe hvordan det går, men kan bare anbefale alle på det varmeste å lese denne boken! Mange har sikkert lest den da de var små, og kan med fordel "oppdage" den igjen. Dette er en fantastisk barnebok som ikke går av moten!

L
Lille My – 20.04.2006

– Hva er vel bedre enn å kunne lese om alle barns drøm - innpass i verdens største sjokoladefabrikk? Roald Dahls utrolige fantasi setter ingen grenser i denne boken, som er en av hans beste! De fem barna som får komme inn i Willy Wonkas sjokoladefabrikk etter å ha funnet gullbilletter i sjokoladen, er veldig morsomme. Undertegnedes favoritt er den bortskjemte Veruca Salt som vil ha - og får - alt hun peker på. Dessuten er snille, gode og beskjede Charlie selvsagt en man må elske. Bestefar Joe er også veldig morsom! Kort sagt er dette en bok alle barn vil glede seg over, og kanskje alle voksne også.

T
Therese – 13.04.2006

– Pappa leste denne boka for meg da jeg var åtte år og jeg glemmer den aldri! Den utrolige historien om fattige lille Charlie som på eventyrlig vis finner gullbilletten som gir han adgang Willy Wonkas hemmelighetsfulle sjokoladefabrikk! På en vidunderlig måte tar Dahl oss med inn i en fantastisk verden der den deiligste sjokolade og den merkeligste tyggegummien blir produsert. Her er ingenting umulig og Charlie får en dag han aldri vil glemme! Det gjør nok heller ikke de fire andre barna som også fant hver sin gullbillett, - de sliter nemlig med å motstå fabrikkens fristelser... Dahl forteller denne historien på en særegen grotesk og morsom måte. Han ser verden gjennom barnas øyne og får med seg alle de herlige og underlige detaljene som ungene elsker! Du blir garantert revet med inn i sjokoladefabrikkens verden med alt den har å tilby. Boka passer for alle barn fra 6 år og alle de voksne som vil oppleve eventyret sammen med dem! Denne opplevelsen glemmer de aldri...!

M
Margrethe – 11.04.2006

– Charlie og sjokkoladefabrikken er en flott bok av Roald Dahl. Denne boka er illustrert, så det blir enda morsommere for små barn å lese den! Charlie er en fattig, liten gutt som bor i et skur sammen med foreldrene og besteforeldrene. Rett ved siden av dette lille skuret deres er det en STOR sjokoladefabrikk. Charlie har ikke råd til sjokolade, men han får en sjokolade til bursdagen sin hvert år. Dette året er det veldig spesielt. Willy Wonka, mannen som eier sjokoladefabrikken, har lagt 5 gullbilletter inne i 5 sjokolader. De personene som får disse sjokoladeplatene skal få bli med inn i fabrikken, og de skal få livsforbruk av sjokolade. Charlie håper han får en gullbilett, og når han gjør det, kan du vel tenke deg hva slags leven det blir! Dette er en fantastisk bok. Den er både spennende, morsom og alltid full av action. Dette er en bok som anbefales på det aller sterkeste for alle over 5 år!

M
Mona – 25.11.2005

– Dette er fortellingen om Charlie som bor i et falleferdig hus sammen med sim mor, far og besteforeldre.
Man syns øyeblikkelig synd på Charlie som ikke har stort av verdi, bortsett fra en familie som er veldg glade i han.
Og du håper hele tiden på at Charlie skal få en av disse gullbillettene. En kjempe fin historie. Vi har sett filmen om Charlie og Sjokoloadefabrikken også, og jeg tror nok akkurat denne boken passer best for de som har sett filmen først. Det er veldig mye av handlingen som ikke er med, og det bemerket min datter på 6 år også.
Men det er mange bilder fra filmen i boka, og det syns min 6-åring var veldig positivt. Jeg vurderer å kjøpe "fullversjonen" av boka, s.a. vi får med oss hele handlingen. Jeg har lyst til å gi boka 3 poeng, men pga mange fine bilder og morsom layout, så får denne boka 4 poeng.

I
Ida – 20.11.2005

– Dette er en av Roald Dahls fantastiske barnebøker. Roald Dahl er en svært anerkjent forfatter som du rett og slett bare må prøve å lese noe av! Jeg elsker Dahls bøker og Charlie og Sjokoladefabrikken er en av favorittene. Det er en fantastisk god bok med mye moral. Barna lærer mye av å lese den. Man får forståelse for at det er ikke rikdom og penger som teller, men kjærlighet.
Charlie bor i et skur av et hus. Det lekker fra taket og familien er svært fattig. Han har to bestemødre og to bestefedre som er sengeliggende hjemme. Moren er arbeidsløs og faren jobber på en fattig fabrikk. Det er så vidt de klarer seg i hverdagen. Hvert år, på bursdagen sin, får Charlie en sjokoladeplate. Den sparer han utover hele året. Han tar bare en liten bit en sjelden gang. Willy Wonkas sjokolade er den mest ettertraktede, men det har aldri vært noen inne i fabrikken hans. Så utlyser Wonka gullbilettende. Fem heldige barn skal få komme inn i fabrikken. Billettene kan du finne i en Wonka sjokolade.. Tenk om Charlie fant en?
Charlie og sjokoladefabrikken er filmatisert to ganger. Den er solgt til mange land og kan leses på mangfoldige språk. Boken har rett og slett blitt en klassiker. Jeg syns boken er kjempe bra. Den er veldig fin, men samtidig trist. En opplevelse å ha med seg senere i livet! Anbefales!

B
Bongo – 18.10.2005

– Charlie og sjokoladefabrikken er en bok skrevet av den meget kjente barneforfatteren Roald Dahl, og ble for første gang utgitt i 1964. Det er en aldeles koselig bok hvor vi møter den 9 år gamle Charlie Bucket og hans fattige familie. Charlie vinner en av de fem gullbilletene til Willy Wonkas sjokolade fabrikk, som forøvrig er verdens største og beste. Charlie og fire andre barn verden over får omvisning her av Willy Wonka selv. Her møter vi på elver og fosser av varm sjokolade som er vanskelig å motstå. "Charlie og sjokoladefabrikken" er en varm og koselig historie, som jeg sterkt anbefaler til både store og små.

M
Margrethe – 12.10.2005

– Charlie og sjokolade fabrikken er Roald Dahls absolut beste barnebok. Charlie er en fattig gutt som bor i et gammelt, lite hus sammen med foreldrene og besteforeldrene. I samme by, rett borti gata, er det en stor sjokoladefabrikk som eies av Willy vonka. Han lager sjokolade til hele verden, men ingen har noen gang sett noen gå verken inn eller ut av fabrikken. En dag er det satt opp oppslag i hele byen hvor det står: Willy Vonka har lagt fem gullbilletter i fem forskjellige sjokolader, de barna som finner de bilettene vil få komme inn i fabrikken. En av dem villl få en spessiel gave. Finner Charlie gullbiletten? Vent å se.

U
Umor – 11.10.2005

– Charlie bor hos sine utrolig fattige foreldre sammen med fire snåle besteforeldre. De er så fattige at de kun har råd til kål som mat. Enste på Charlie sin bursdag får an alltid en Willy Wonka sjokolade, som er verdens beste sjokolade. En dag lyser Wonka ut at han har langt en gullbillett i fem sjokolader. Den som finner en, får en magisk tur på hans sjokoladefabrikk, og sjokolade for resten av livet.
Charlie blir en av de heldige som finner en billet. Her starter den magiske historien om alt det rare på fabrikken og ikke minst den utrolig rare Willy Wonka. Dette er en herlig bok som alle barn burde lest, eller fått lest for seg!

S
Sarah – 10.10.2005

– Charlie Bucket er en fattig liten gutt som bor i et skur sammen med hele familien. Willy Wonka eier den største sjokoladefabrikken i verden, men på grunn av at hans arbeidere stjal oppskriftene hans og gav dem til hans konkurrenter, bestemte han seg for å sparke alle og finne sine egne arbeidere. Derfor har ingen vært inne i fabrikken på flere år. Ikke før nå! 5 gullbiletter blir pakket inn i sjokoladene og fem heldige vinnere vil få komme inn i fabrikken for første gang på mange, mange år. Utrolig nok blir Charlie en av disse heldige vinnerne. Utrolig rørende, morsom og fantastisk historie som man aldri blir lei av!

B
Bokormen – 22.09.2005

– Charlie bor hos sine utrolig fattige foreldre sammen med fire snåle besteforeldre. De er så fattige at de kun har råd til kål som mat. Enste på Charlie sin bursdag får an alltid en Willy Wonka sjokolade, som er verdens beste sjokolade. En dag lyser Wonka ut at han har langt en gullbillett i fem sjokolader. Den som finner en, får en magisk tur på hans sjokoladefabrikk, og sjokolade for resten av livet.
Charlie blir en av de heldige som finner en billet. Her starter den magiske historien om alt det rare på fabrikken og ikke minst den utrolig rare Willy Wonka. Dette er en herlig bok som alle barn burde lest, eller fått lest for seg!

C
CopyNinja-Kakashi – 21.09.2005

– Charlie har ingen penger. Familien hans er kjempefattig. Men så finner han en gullbillett inne i en sjokolade; en billett som blir starten på et helt fantastisk eventyr inne i Willy Wonkas store og fantastiske sjokoladefabrikk!
Alt mulig spennende foregår der inne, og Charlie opplever en verden han aldri hadde kunnet forestille seg.
'Charlie og sjokoladefabrikken' er en av tidenes store barneklassikere, og en fryd å lese. Både som barn og som voksen har jeg latt denne fortellingen gripe meg med sin varme, sin humor og sin store magi. Sjokoladefabrikken er drømmelandet alle sukkerglade barn ønsker å besøke, ja, sukkerglade voksne også! Man blir aldri for gammel til å leve seg inn i Roald Dahls fantasifulle verdener, og dette er en leseropplevelse jeg unner alle!
Med andre ord, kjøp den NÅ!

k
kava – 15.09.2005

– Charlie og sjokoladefabrikken er en fantastisk, humoristisk og ikke minst Roald Dahl burlesk barnebok. andlingen er i korte trekk: Charlie vinner en tur til den særs eksentriske Willy Wonkas sjokoladefabrikk - en fabrikk som viser seg å være både fantastisk og ganske så farlig for grådige, hovmodige eller uspiselige barn. Fabrikken er et eget univers som ethvert barn gjerne vil besøke i skrekkblandet fryd.
Danny er en fattig og jordnær gutt, som er genuint interessert i det meste. Han og bestefaren hans er de eneste tilnærma "virkelige" personene i boken. De andre barna er skrevet så ufordragelig at når de etterhvert møter sine skjebner, ja så blir man verken lei seg eller overrasket, nei man ler så rått at det gjør vondt i magen....
Boka er en deilig flukt fra virkeligheten, et dypdykk i Dahls uforlignelige fantasi. Ei bok enhver foreldre bør lese til sine barn!

A
Arnesdotter – 11.08.2005

– Charlie har ingen penger. Familien hans er kjempefattig. Men så finner han en gullbillett inne i en sjokolade; en billett som blir starten på et helt fantastisk eventyr inne i Willy Wonkas store og fantastiske sjokoladefabrikk! Alt mulig spennende foregår der inne, og Charlie opplever en verden han aldri hadde kunnet forestille seg.
'Charlie og sjokoladefabrikken' er en av tidenes store barneklassikere, og en fryd å lese. Både som barn og som voksen har jeg latt denne fortellingen gripe meg med sin varme, sin humor og sin store magi. Sjokoladefabrikken er drømmelandet alle sukkerglade barn ønsker å besøke, ja, sukkerglade voksne også! Man blir aldri for gammel til å leve seg inn i Roald Dahls fantasifulle verdener, og dette er en leseropplevelse jeg unner alle!

G
Glimmer – 20.07.2005

– Dette er en bok jeg har lest mange ganger, men blir aldri lei av den! I historien møtter vi Charlie og den fattige familien sin. Charlie elsker sjokolade, men får bare smake det en gang i året på bursdagen sin. I den byen Charlie bor i er den en sjokoladefabrikk, og det er den største sjokoladefabrikken i verden. Denne fabrikken lager dei mest utrolige sjokolader og andre goderier. Det er nesten som om en kan kjenne smaken på tunga når en leser om sjokoladene og dei andre goderierene. Willy Wonka, eiern av fabrikken, utlover plutselig at 5 barn som finner hver sin gullbillett skal få lov til å få komme inn på fabrikken. Ikke noen har fått lov til å gå inn i fabrikken på mange år før nå. Charlie er så heldig at han finner en av di 5 gullbillettene. Så får Charlie og bestafaren reise til den store sjokoladefabrikken. Hvilken fantastisk reise det bli! Dette er en flott barnebok med morsomme tegniger, humor, masse fantasi, morsomme sanger og litt moral. Boka er også veldig lettlest. Dette er først og fremst en barnebok men jeg vil anbefale den for både barn og voksne.

H
HMHR – 24.06.2005

– Roald Dahl er en glimrende barnebokforfatter, og denne boka er en av de beste. Vi møter den tapre, uselviske 9-årige hovedpersonen Charlie Bucket, som lever i dyp fattigdom sammen med mor, far og fire sultne besteforeldre. I byen der Charlie bor, lever også den berømte sjokoladefabrikanten Willy Wonka. En dag annonserer Wonka at fem heldige barn skal få oppleve fabrikken fra innsiden (og endatil få gratis søtsaker livet ut). Det virker nesten for godt til å være sant, men ved et lykketreff blir nettopp vår helt Charlie et av de utvalgte barna. Og du kan tro det skjer mye spennende innenfor dørene til sjokoladefabrikken!
En svært festlig bok, som passer både som høytlesning for de små barna, og som les-selv-bok for de litt større barna. Roald Dahls fantasifulle historier engasjerer gjerne både liten og stor, og underholdningsverdien er enorm!
Jeg tror slike bøker stimulerer lesegleden hos barna!

V
Vesla – 20.01.2005

– Denne boken har jeg hatt i bokhyllen min siden jeg var liten. Den ble lest høyt for meg som barn, og jeg synes fortsatt den er fornøyelig å lese. Vi møter Charlie og hans familie, som er veldig fattige. Det eneste de har råd til å gi Charlie til bursdagen hans er en sjokolade. I byen der de bor er det en stor sjokoladefabrikk. Willy Wonka, eieren, legger ut 6 gullbilletter i sjokoladene sine, og de seks barna som er så heldige å få dem, får en rundtur på sjokoladefabrikken. Charlie finner en femmer på gata, og bruker den på to sjokolader. Han får den ene billetten, og han og bestefaren blir med på rundturen på sjokoladefabrikken. Og der begynner den utrolige reisen..24 Denne barneboken er skrevet av Roald Dahl, og jeg synes som sagt den er veldig bra. Den har litt moral, men den er gjemt litt i utrolige opplevelser i boka. Den sier litt om hva som er rett og galt, men gjør det på en morsom måte! Denne boka tror jeg kan leses og settes pris på både om man er liten eller stor.

M
Momma – 14.12.2004

– Chalies familie er veldig fattige. Hver gang Chalie har bursdag får han en liten sjokolade som han klarer å ha i mange uker. Hver dag når han går til skolen går han forbi en enorm sjokoladefabrikk, og elsker duften. En dag putter fabrikken noen få gyllende billetter i sjokoladene sine, og sender den ut til hele landet. Billetten gir personen som får den tilgang til fabrikken, og de som klarere seg gjennom hele skal få sjokolade for resten av livet. Chalie er så heldig å få en slik billett da han kjøper to sjokoladeplater for en femmer han fant på gata. Ganske fin barnebok detta her. Absolutt verd å lese høyt for barna og barnebarna. Den er veldig fint skrevet, og inneholder i tillegg mange fine sanger. Dessuten er det en bok med litt mer mening enn mange av de andre barnebøkene. Det er denne boka som fikk meg til å like Roald Dahl, og det er en favoritt jeg kommer til å like i alle år fremover. Syntes nok at man skal vurdere å kjøpe denne hvis den ikke allerede har en plass i bokhylla di! Les den og dere skjønner hva jeg mener!

L
Lesehesten – 17.10.2004

– Dette er boka de fleste barn har lest eller blitt lest for. Denne boka er rett og slett et oppdiktet lite eventyr, der det ikke har noe å si om man er fattig.... Charlie kommer inn i sjokoladefabrikken likevel. Og hvilken sjokoladefabrikk det er. Fabrikken er så godt beskrevet at man rent får vann i munnen av bare å lese om det... og man føler en oppriktig glede over at Charlie, den fattige lille gutten, får delta i dette eventyret. I denne boka viderefører Dahl alt han er kjent for. En fantastisk historie, full av fantasi, humor og sleivspark til "toppene" i samfunnet og de som er bedre stilt enn andre.. han gjør regelrett narr av dem i denne boka. En morsom bok for barn, men kan også leses av voksne som underholdning eller på et høyere plan! Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Charlie og sjokoladefabrikken:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv